Luin illalla Iinan blogia ja sieltä blogihaastepostausta. En tiedä, mikä siinä on, mutta mua sykähdyttää edelleen - vuonna 2019 - blogihaasteet. Niinpä päätin napata Iinalta idean, vaikken mua kukaan varsinaisesti haastanutkaan. Koska asiaa näytti olevan, jaoin 11 kysymyksen haasteen vielä kahteen osaan. Tässä vastaukset ensimmäiseen kuuteen kysymykseen.

  1. MIKÄ ON BLOGISI TARINA JA KUINKA SE ALKOI? Mun blogi sai alkunsa keväällä 2011. Kirjoitin tuohon aikaan Kaksplussaan kolumnia ja ehdotin toimitukselle, voisinko pistää pystyyn kolumnin "kepeän pikkusiskon". Sain luvan ja samalla blogini oli Kaksplussaan ensimmäinen virallinen blogi. Pian mun blogin jälkeen remmiin hyppäsi myös Maria Nordin ja sen jälkeen liuta muita bloggaajia. Maria oli mun ensimmäinen blogiystävä, ja vaikka ollaan aika erilaisia, ollaan me edelleen ystäviä. Ei nähdä usein, mutta aina elämän suurimmissa mutkissa laitetaan viestiä toisillemme. // Nyt kun katson Kaksplussan jättämäistä blogimaailmaa ja sen nimiblogeja, tuntuu hassulle, ettei sain olla mukana tuon yhteisön aivan ekaa aaltoa. Hassua kyllä, kevyestä pikkusiskosta kasvoi pian edeltäjäänsä suurempi juttu, ja blogi porskuttaa edelleen, vaikka kolumni lopetettiin Kaksplussassa 2,5 vuotta alkunsa  jälkeen.
  2. MITÄ INTOHIMO TARKOITTAA SINULLE? Kaikkea! Mä olen sellainen ihminen, että joko olen asioissa täysillä mukana, tai sitten en ollenkaan. Jo ala-astella mun opettaja kutsui mua "valikoivasti tarkkaavaiseksi" ja musta se kertoo juuri intohimosta: Silloin, kun joku asia on mulle tärkeä, annan sille kaikkeni. Jos taas en löydä intohimoa ja paloa, en jaksa juuri vaivautua. // Mä suhtaudun intohimoisesti mun omaan perheeseen, lähimpiin ystäviin, töihin, ruokaan ja ylipäätään elämään, JOKA TUNTUU! Mä olen kirjoittanut myös parisuhteen vetovoimasta (täällä), ja mun mielestä sellainen parisuhdesähkö on aivan liian aliarvostettua, kun suomalaiset puhuvat parisuhteesta ja rakkaudesta. Pariskunnan välillä on oltava intohimoa ja vetoa, jottei muuttua pelkiksi kavereiksi. Mä en kuitenkaan usko, että intohimoa voi varsinaisesti rakentaa, vaan sitä joko on ihmisten välillä, tai sitten ei. Siinä(kin) mielessä olen romantikko. Toisin: sen ylläpito, arvostus ja vaaliminen ovat osin tahtolaji. Alkuun täytyy kuitenkin olla luontaista vetoa.
  3. MITÄ TEET RENTOUTUAKSESI? Suljen kalenterin ja kaikki työasiat pois mielestä. En tapaa ihmisiä juuri, vaan olen miehen, tyttären tai aivan lähimpien ihmisten kanssa. Sosiaaliset tilanteet ovat kivoja, mutta ne rasittavat minua usein. Väsyn niissä, vaikka ihmiset olisivat kuinka ihania ja kivoja. "Rentoutusosastooni" kuuluvat ihmiset voi laskea kahden käden sormilla. // Hyvä ruoka, pötköttely, nukkuminen ja sisustuslehtien selailu rentouttaa. Joskus myös lasi viiniä, jota luonnollisesti en nyt voi juoda. // Kaikista parasta rentoutusta on lapsen ja miehen kanssa nyöhjääminen, pussailua ja nauru. Niin ja toki kesäisellä mökillä saunominen. 
  4. VIIMEISIN MATKASI? Keväällä loma Espanjaan. Jäi myös kesän ainoaksi ulkomaan matkaksi. Meidän piti mennä itse asiassa tällä viikolla Legolandiaan Tanskaan, mutta lääkäri ei antanut enää lupaa lentää. 
    Olen löytänyt matkailun ilon vasta aikuisena. Tänä kesänä haluaisin vielä jonnekin ihanalle kotimaan lomalle. Vinkkejä saa antaa hyvistä kaupunkikohteista!
  5. MATKUSTATKO YLEENSÄ YKSIN VAI RYHMÄSSÄ? En ole ikinä matkustanut yksin. Toki A:n luo Itävaltaan ja Saksaan lensin yksin, mutta siihen se sitten jäikin.
  6. UNELMAKOHDE, JONNE OLET AINA HALUNNUT MATKUSTAA? Hmm. Mulla ei ole mitään must-kohdetta ja tähän asti on riittänyt Eurooppa. En ole käynyt Ranskassa, joten sinne haluaisin. Ja Lontooseen haluaisin uudelleen näin aikuisiällä. En tykkää lentää, joten Jenkit ja Aasia ei siksi juuri houkuttele. Tosin kai esim. NewYork pitäisi joskus kokea. Mulle lomissa tärkeintä matkaseura ja rentoutuminen. Siksi on ihana matkata lähimaihin. Josta tulikin mieleeni: Haluaisin olla Tukholmassa joskus vaikkapa viikon, jotta ehtisi kierrellä kunnolla.

Kivaa keskiviikkoiltaa! Huomenna jatkuu haastekyssäreillä 7-11! Haastan mukaan kaikki sellaiset blogihaastefanit, millainen itsekin olen.

-Karoliina-

Kuva: Pixabay 

Kommentit (10)

Vierailija
13/10 | 

Voisitteko vaihtaa legolandiamatkan ruotsilomaksi? Turusta pääsee kätevästi muutamassa tunnissa Tukholmaan laivalla 😊

Vierailija
17/10 | 

Mua jäi häiritsemään tä intohimo-asia... Me ollaan oltu mun miehen kanssa yhdessä 11v. , meillä on lapsi 10v. ja arki. Alussa me rakastuttiin tulenpalavasti (love at first sight , jos voin sanoa), mutta kyllä meidän intohimo on laantunut näiden vuosien jälkeen... Rakastetaan toisiamme, kunnioitetaan toisiamme ja jaetaan arki ja lapsi. Ei meillä intohimoisesti sädehdi arki joka päivä. Eikä seksi. Se on tärkeä, en kiellä, mutta se ei ole kaikki. Vai mitä haet intohimolla? Että katsoo miestään joka päivä, että haluaisi hänet siinä ja heti? Minä en katso miestäni joka päivä siten, välillä jopa raivoten ja "inhoten". Ja se on vähempikö, se? Kyllä mä arvostan rakkautta ja intohimoa, mutta tunteet laantuu ja tulee parisuhde. Ei räiskyvää intohimoa taivaan tähtiin, vaan tunne siitä, että toinen on siinä. Oli, mikä oli. Ymmärsin ehkä väärin tämän kohdan, mutta jollain tapaa dissasit meidät, jo "kaverustuneet" parit. Ja siis, ei, meidänkään parisuhde ei ole kaveruutta, vaan nimenomaan parisuhde. Välillä intohimoista seksiä ja katseita, välillä aika blaablaa...

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
18/10 | 

Kurja, jos ajattelit, että väheksyin kaverillisempa liittoa. Se ei ollut tarkoitus! Mä usko, että jokainen tietää itse parhaiten, millainen parisuhde tekee onnelliseksi. Mä kuitenkin ajattelen, että mun näkökulmasta ajateltuna osa liitoista voisi paremmin, jos romantiikkaan, kahden keskiseen aikaan ja ylipäätään parisuhteen arvostamiseen panostettaisiin. Eikä se edes sulje pois sitä, että välillä toisen naama nyppii ja välissä on huonoja päiviä.

Vierailija
19/10 | 

Kotimaankohteista Atte voisi tuoda sut entiseen, lyhytaikaiseen ”kotikaupunkiinsa” Ouluun. Kaikkea kivaa ja paljon valoa kesällä. Junallakin taittuu mukavasti tuo matka. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat