P4130383.JPG
P4130383.JPG

F aloittaa koulun ensi syksynä. Toki esikoulun on nykypäivänä jo koulua, jossa täytyy ihan oikeasti opetella ja osata jo monia koulutaitoja, mutta kyllä moni asia silti tulee muuttumaan ihan oikean koulun myötä.

Mietinkin, millaisia taitoja yleisesti ekaluokkalaisella oletetaan olevan. Ja miten ylipäätään koululaisen tulee tehdä, mikä on kiellettyä? Voiko eppuluokkalainen (annetaan nyt keskisuomimurteen vähän kuulua) esimerkiksi pussata äitiä portilla ja onko käsikädessä matkan kulkeminen noloa? Kuinka nopeasti voi antaa lapsen kävellä matkan itse ja pitääkö perille päästyä ilmoittaa äidille vaikkapa tekstarilla? Kuinka nopeasti kengät on sidottava välkälle mennessä ja kuinka tarkasti kelloa on osattava seurata?

Jos siellä ruudun takana on nyt alkuopettajia tai muuten vaan ekaluokkalaisten kanssa työskenteleviä, vinkkinne olisi nyt kultaa. Tässä reilussa kolmessa kuukaudessa kun ehtii treenata vielä monia taitoja, jos vaan tietää, mitä pitää treenata.

-Karoliina-

Kommentit (4)

Millian
5/4 | 

Heippa!

Ekaluokkalaisen äitinä sanoisin, että ykkösjuttu on kaveritaidot. Se, miten kaverille puhutaan kivasti, että ketään ei jätetä toistuvasti ulkopuolelle, mutta myös se, ettei kaikkien kanssa ole aina pakko leikkiä. Siinäpä haastetta pienelle koululaiselle, myönnetään.

Muutoin se kai menee niin, että jokainen ekaluokkalainen tarvitsee omat juttunsa. Sain saattaa lapseni kouluun vain ekana päivänä, mutta pusuja kyllä vaihdetaan tiuhaan ja käsi kädessä kuljetaan joka paikassa. Tekstarin tyttäreni laittaa kouluun päästyään - jos muistaa. Toisia lapsia saatellaan kouluun joka päivä edelleen, vaikka kesälomat jo alkavat häämöttää ja mikäs siinä.

Minusta on ihanaa, että oma ekaluokkalaiseni on taidoistaan ja reippaudestaan huolimatta kuitenkin vielä ihana pieni, joka tarvitsee paljon äitiä. Niin saa olla niin kauan kuin lapsestani tuntuu. Voi olla, että yhdessä hujauksessa hänestä kasvaakin iso.

Tsemppiä, kyllä koulussakin halutaan pitää pienistämme hyvää huolta!

Millian

40ajatusta
6/4 | 

Oma lapseni aloitti koulun viime syksynä, ja heti alkuun sellaisia konkreettisia taitoja olivat perunan kuoriminen (jonka harjoittelua jatketaan kyllä koko 1. luokka), kaikkien (myös kura)vaatteiden pukeminen/riisuminen, koulumatkan kulkeminen itsenäisesti jne. Mielestäni kyllä aika ihanalla tavalla luokka on saanut olla vielä pieniä lapsia, vaikka toki taitoja on koko ajan kartutettu. Kaveritaidoissa ja luokassa hiljaa istumisessa oli syksyllä koko luokalla haastetta, mutta luokkatilanteessa olemista onkin vaikea harjoitella etukäteen kotona :)

emjla
7/4 | 

Eskariopena voisin sanoa, että luokanopettajien toive meille on, että sosiaaliset taidot olisivat kunnossa ja lapsi osaisi sitoa kengännauhat. Toki muitakin valmiuksia tarvitaan ja koulu saa tietoa eskarilaisista opettajilta arviointilomakkeen muodossa. Me arvioimme motivaatiota, tarkkaavaisuutta, sosiaalisia taitoja, matemaattisia ja kielellisiä valmiuksia sekä motorisia taitoja. Näistä nuo sosiaaliset taidot ovat ehdoton ykkönen!

Pyjama
8/4 | 

Sosiaaliset taidot olis kiva juttu ihan aikuisillekin. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat