P4243156.JPG
P4243156.JPG

P4243161.JPG
P4243161.JPG

P4243162.JPG
P4243162.JPG

P4243166.JPG
P4243166.JPG

P4243170.JPG
P4243170.JPG

P4243171.JPG
P4243171.JPG

P4243187.JPG
P4243187.JPG

P4243198.JPG
P4243198.JPG

P4243155.JPG
P4243155.JPG

Te tiedätte, että olen todellinen leikkokukkafani. Olen varmasti jo vuosia ostanut leikkokukkia kotiin sillä tahdilla, ettei kukkamaljakko ole koskaan ollut tyhjillään. Reilu vuosi sitten sain jopa perheeltäni synttärilahjaksi ”tilin” senaikaiseen lähikukkakauppaani. Tämän tilin turvin sain sitten hakea kukkakaupasta kukkia koko kevään ajan kotiini. Ihan loistava lahjaidea minusta!

Kun muutin Tampereelle, oli edessä myös sen ”oman” kukkakaupan löytäminen. Koska meidän kodin lähellä ei kukkakauppoja ole, tuli Tampereen keskustaa tarkastella vähän laajemmalla haitarilla. Ja niinpä sieltä löytyi, aivan Stockan vierestä, ihana Kukkaikkuna*. Kukkakauppa, joka vaan ensisilmäyksestä asti on näyttänyt sille, että tuo on minun juttuni.

Kukkaikkunan omistaja Tanja on pyörittänyt liikettä jo 15 vuotta lähes tismalleen samalla paikalla Tampereen keskustassa. Töitä kukkien parissa omistaja on tehnyt jo 21 vuotta. Kukkaikkunan koko tyyli on ainakin näin kasveja tuntemattoman ihmisen, ainoastaan visuaalisen fiilistelijän silmään, todella yhtenäinen. Kaikki kasvit niin leikkokukista ruukkukasveihin asti puhuvat ikään kuin samaa kieltä ja kukkakaupan ilmekin on yksi kokonaisuus. Sellainen valon ja varjon, tumman, vaalean, maskuliinisen ja herkän yhdistelmä, että liikettä ei voi olla ihailematta.

Kukkaikkunan linja onkin tehdä asioita omalla tavalla. Niin, että persoonallinen ote ja visio näkyy jokaisessa valinnassa ja kaupasta asiakkaan mukaan lähtevässä paketissa. Tanja sanoo, että hän haluaa Kukkaikkunan olevan aina askeleen edellä. Nyt tehdään tulevaisuutta, eikä vain tätä hetkeä tai ainakaan historiaa. Kukkaikkunassa on muutenkin pyritty etsimään sidonnoille ja kasveille aina se ”parempi versio”. Se, joka kohottaa kimpusta tai ruukkukasvista vielä vähän paremman, laadukkaamman ja kauniimman.

Minulle tulee Kukkaikkunassa aina kauhea tarve alkaa hamstraamaan ruukkuja ja kasveja meille kotiin. Vaikka tiedän, että olen totaalisen surkea pitkäaikaisten kasvien kanssa, jotenkin alan aina pohtia, josko meidän ikkunalaudalle saisi miniviidakon. Tai mitä jos eteistä ryhdittäisikin kasvien rivi.

Olisikohan niin, että viherpeukalon itsestään voisi löytää itsestään vielä tällä iällä? Vai vedänkö leikkokukkafanina tästä eteenpäinkin?

-Karoliina-

*postaus toteutettu yhteistyössä Kukkaikkunan kanssa

Kommentit (8)

lady.
9/8 | 

Osta rohkeasti viherkasveja, vaikka et uskoisikaan omiin viherpeukalotaitoihin! Kasvit tuovat kivaa särmää kotiin ja osa taitaa parantaa jopa huoneilmaa.

Kysy vinkkejä asiantuntijoilta kaupoissa ja osta helppohoitoisia kasveja. Yleensä liialla huolehtimisella tappaa kasvit, joten ota rennosti :)

Kun ostaa edullisia kasveja niin aina voi ostaa uusia kuolleiden tilalle, niin mä teen ;)

Paulae
10/8 | 

Satamakadun ja Mariankadun risteyksessä on megakiva kukkakauppa HOHTO! Loistavan palvelun (Linda on esim. vaihtanut ihan pikkurahalla meidän kaikkiin kasveihin ruukut ja mullat, tilannut kaikkea mitä mieleen tulee haluta ja joustavasti järjestänyt ex tempore -yksityiskukkakimpputilaisuuden ystäväni polttareihin) ja kulkavalikoiman lisäksi täytyy kehua jouluista kranssikurssia! Kannattaa poiketa :) käyn itse siellä edelleen, vaikka muutin ihan toiselle puolelle kaupunkia.

Vierailija
11/8 | 

Lämpimät kiitokset sekä Karoliinalle että kommentoijille asiallisista vinkeistä! Kesää kohti kukista iloiten!

LeenaT
12/8 | 

On jo pitkään pitänyt sanoa, että olet yksi harvoista blogeista tänä päivänä, jota jaksaa lukea. Blogi on aikuismainen, fiksu, asiallinen, mutta kuitenkin huumorintajuinen, tyttömäinen ja hauska! Kiitos!
Mukavaa viikonloppua!

Vierailija
13/8 | 

Myös yksi niistä harvoista blogeista, joka pyrkii oikeasti samaan aikaan k-e-s-k-u-s-t-e-l-u-a. Harmi vain, että aika monta kertaa joidenkin lukijoiden huomio kiinnittyy aivan epäolennaisiin seikkoihin (usein bloggaajan henkilöön ja siihen liittyviin seikkoihin), eikä käsillä olevaan ASIAAN. Mutta on varmaan niin, että blogit mediana ovat vielä niin uusi ilmiö, että niiden tarkoitusta ei oikein vielä ymmärretä eikä niitä näin ollen osata vielä oikein "käyttää". Mutta pikkuhiljaa opitaan... Aurinkoista kevättä kaikille Kolmistaan-lukijoille!

Kukkia lännessä
14/8 | 

Täältä suunnalta löytyy tuon aiemmin mainitun Hohdon lisäksi myös aivan loistava Opintoja. Opuntia, Kukkaikkuna ja Hohto muodostavat oman kärkikolmikkoni.

16/8 | 

Rrrrrakastan kukkia! Leikkokukkia, ruukkukasveja, parvekekukkia...ihan kaikkia! Meiltä löytyy vaikka ja mitä ja lisää Haalin aina kun ihania tulee eteen. Nyt kiinnostais ilmakasvit sekä kaktukset. Orkideoja meillä on useita, mutta ei ne mulla oikein kuki uudestaan. Anopilla taas kukkivat koko ajan :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat