OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaverini jakoi somessa lehtijutun, jonka mukaan musiikilla on mieletön vaikutus ihmisen toimintaa. Jutun mukaan ihmiset muun muassa kokkaavat toistensa kanssa 33% todennäköisemmin, jos taustalla soi musiikki. Tai nauravat 15% helpommin. Jopa sanovat rakastavansa 18% todennäköisemmin, jos tilanteessa on musiikki läsnä. Eikö ole aika huikeaa? Ja silti ei kuitenkaan yhtään yllättävää.

Mä olen kuunnellut kevään (saako jo sanoa kesän?) aikana musiikkia enemmän kuin koskaan. Musiikin avulla on ollut toisaalta helppo päästä käsiksi tunteisiin, joihin muuten on vaikea päästä. Ja toisaalta: Jollain musiikilla on päässyt irti sellaisista fiiliksistä, jotka on halunnut jo unohtaa.

Toisaalta musiikille on ollut nyt elämässäni myös tilaa. Kun viettää iltoja yksin kotona, tuntuu, että hiljaisuutta pitää joskus täyttää. Tai jos ei pidä, niin ainakin sille on luonnollisesti enemmän tilaa. Sitä voi todella kuunnella, eikä se ole vain taustamelua aiheuttava lisämökä.

Millainen merkitys musiikilla on sun elämässä?
Kokosin teille huomisaamuksi muuten mun kotimusalempparit. Kivaa viikonloppua, ihanat!

-Karoliina-

Kommentit (14)

Frida
15/14 | 

Mä kuuntelen lempimusaa Spotifyst päivittäin! Loop soi joka aamu ja kun teen kotiaskareita. Bussissa myös napit korvilla☺ rakastan livekeikkoja! Täl hetkel kuuntelen eniten Pyhimystä Ruger Haueria, Iisaaa ja Paperi T:tä☺?

Malla
16/14 | 

Todella iso merkitys, kuten kirjoillakin. Kirjoja ehdin lukea tällä hetkellä liian vähän, mutta musiikkia kuunnellessani voin touhuta tarvittaessa melkein mitä vain. Musiikki sopii lähes joka tilanteeseen ja tunteeseen ja tuo siihen tarvittaessa lisää tai vie pois.

Veera
17/14 | 

Kuuntelen paljon musiikkia. Lenkillekin tulee usein iltaisin lähdettyä vain siksi, että saisi rauhassa kuunnella, eläytyä ja antaa mennä. Usein lähtiessäni en edes tiedä, mitä tulen kuuntelemaan, mutta aina päivän päällimmäinen, vaivaava, tunne, löytää minut on tilanteeseen sopivan laulun.
Jotain vanhaa ja jotain uutta, melankolista tai aggressiivisen voimauttavaa.
Olen vaihtanut aamuisinkin radiomölyn nuoruuden klassikoihin, joilla kerään voimia ja fiilistä uuteen päivään.

Sonja
18/14 | 

Mä oon aina ollut sellainen että pystyn keskittymään paremmin jos kuuntelen musiikkia. Nytkin luen yliopiston ja yamk pääsykokeisiin ja spotify laulaa samalla. Muuten ei tulis mitään :) sama oli aikanaan ylppäreissä. En vaan pystyisi elämään ilman musiikkia, se on osa mua. Ymmärrän hyvin kirjoituksesi pointin. Ihanaa kesää Karoliinalle ja F:lle :)

Katariina
19/14 | 

Moikka Karoliina!
Pystyn niin allekirjoittamaan sun fiilikset musiikista. Mulle se merkitsee myös tunteiden läpikäymistä ja niiden purkua. Hauskinta on myös jälkeenpäin havaita spotify-listasta, kuinka eri musiikkigenret/biisit heijastaa hyvin eri elämäntilanteita. Vaikken muute koekaan olevani kovin musikaalinen, niin sen kuuntelu on kyllä iso osa elämääni.

Maria
20/14 | 

Allekirjoitan! Musiikki vaikuttaa äärimmäisen vahvasti ja esimerkiksi Johanna Kurkelaa tai Samuli Putron tiettyjä biisejä en voi kuunnella julkisilla paikoilla kun alan porata ensi sävelestä asti. Ja toisaalta moni lenkki menee tanssahteluksi jos tulee "liian" hyvä biisi. Taidelaji se on missä muutkin!

27/14 | 

Musiikki on niin tärkeää. Käytän sitä kivunhallintakeinona, rentoutuskeinona, kävelyn rytmittämiseen, keskittymiseen, iloon, suruun. Olenkohan tehnyt yhtään postausta ilman musiikkia? Hmm... Kuuntelen lempikappaleita uudestaan ja uudestaan. Jos 12-vuotiaana juoksin teoriantunnilta kotiin kauheaa vauhtia, jotta ehtisin Energyn TOP-listan kärkipaikoille, jotta kuulisin lempikappaleeni No Doubtin Don't speak. Se on sitä edelleen. En osaa kuvitella elämää ilman musiikkia. Iloa päivääsi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat