P1011100 (11).JPG
P1011100 (11).JPG

P1011103 (11).JPG
P1011103 (11).JPG

 

F:llä on ollut yli vuodenpäivät oma puhelin, mutta varsinaista omaa käyttöä sillä ei ennen tätä kesää ole ollut. Tähän asti puhelin on ollut aina minun takanani, ja kun sillä on soitettu tai tekstattu, olen ollut vieressä.

Kesä on kuitenkin muuttanut tilannetta. Samalla kun F kasvaa, alkaa puhelin näytellä myös turvalaitteen roolia. Kun F esimerkiksi harjoitteli kävelyä naapurissa asuvan mummopuolensa luo, oli puhelin mukana turvana (siitäkin huolimatta, että puolet matkasta näkyy meidän ikkunasta). Tai kun hän vie roskat ulos kuudennesta kerroksesta on luuri mukana, jotta voi soittaa, jos hän ei saakaan ulko-ovea auki.

Turvallisuutta ajatellen olemme opetelleet seuraavat asiat:

  • perussoitot ja viestit
  • Whatsapp-viestissä sijainnin lähettämisen, jos sattuu eksymään.
  • 112:n soittamisen sekä lukitulla/vieraalla puhelimella, sekä 112-äpillä soittamisen

Nyt kysymys kuuluukin: Mitä turvallisuusäppejä lapsella tulisi olla puhelimessaan? Muistanko oikein, että on olemassa jonkin jäljitin, jossa näkyy, missä lapsi liikkuu (kuulostaa kyllä vähän yksityisyydensuojarikkeelle)? Entä onko olemassa puhelimiin jokin rajoite, joka estää vaikkapa perusnettiselaimen käytön? Minusta netti on hyvä Google Mapsin ja Whatsappin vuoksi, mutta sitä en haluaisia, että F alkaa googlailla kavereiden kanssa – kuten alakoululaisilla on usein tapana – pelottavia tai hämmentäviä juttuja.

Kaikki vinkit ja äpit otetaan vastaan. F sai juuri Huaweilta Honor 8 Liten*, jonka äpit ostetaan Play-kaupasta.

Niin ja sitten tämmöinen turhamainen kysymys vielä: F haluaisi sellaiset esimerkiksi Glitterissä myytävät koristeelliset suojakuoret, mutta Huaweihin on vähän huonosti kuoria saatavilla. Jos tiedät, missä olisi hyvä valikoimat 6-vuotiasta kiinnostavia Honor 8 Lite -kuoria, kerro ihmeessä!

-Karoliina-

*saatu

Kommentit (6)

Daniella
7/6 | 

Meillä on kaikille puhelimisille (:D) perheenjäsenille Google Maps sijaintipalvelu käytössä. Ennen kuin lapsella edes oli puhelinta, se oli jo meillä aikuisilla käytössä. Näppärä katsoa, että onko toinen jo tulossa vai pitääkö soittaa ja hoputtaa, ettei myöhästy paikasta x. Puolison työ on sen luonteinen, etten viitsi kovin herkästi soitella kesken työpäivän. Ja mulle hermoheikolle kiva, kun lenkille lähtiessä tietää, että mies tietää, missä menen, kaiken varalta :D hukkunut puhelinkin löytyi sen avulla. Nyt päivittynyt versio tuosta on kyllä aika paska, että vinkkejä paremmasta otan minäkin vastaan.

xoxoA
9/6 | 

Operaattoreista ainakin Elisalla on ollut jonkinlainen perhepalvelu (nimeä en nyt muista), jonka avulla voi nähdä missä lapsi menee, laittaa jopa jonkinlaisia rajoja, jonka ylittäessä tulee ilmoitus ja voi muutenkin tehdä kaikenlaista seurantaa. Samaisella operaattorilla myös Turvapaketti, jonka päätarkoituksena on suojata puhelin tietoturvaa ajatellen, mutta sieltä löytyy myös asetus, jossa voi määritellä joitakin puhelimen toimintoja pois tai niitä voi ajallisesti rajoittaa (esim. netin käyttö). Nämä nyt tuli ainakin mieleen ja uskoisin, että vastaavia palveluja muillakin operaattoreilla olisi :)

kiikaa
10/6 | 

Meillä on Zenly. Tosi näppärä myös isännän paikantamisessa. Se lun ei motskariin kuule puhelinta. Zenly näyttää tosi yarkasti,missä toinen menee. Paristi olen jo tyttöä avittanut oikean tienhaaran löytymisesaä. Tällä äpillä näkee myös kännyn virtamäärän.plussaa.

Charlotta_
11/6 | 

Tilaan itselle ja äidilleni juuri tilasin (hänellä sama puhelin kuin F:n uusi) ebaysta tai deal extremestä, huomattavasti edullisemmat hinnat kuin Suomesta ostaessa ja laajempi valikoima :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat