Joka ikinen vuosi kevät vaan yllättää ihanuudellaan. Sitä päivittelee vuodesta toiseen ”katso nyt, kello on neljä/kuusi/seitsemän/yhdeksän ja NÄIN valoisaa”. Tennareiden esiin kaivaminen varaston perukoilta aiheuttaa käsittämätöntä iloa ja Instagram-täytyy kevätpäivittelyistä. Sieltä se sitten tuli. Taas kerran pitkän ja synkän talven jälkeen. Ei voi olla totta!

Mä olen vahvasti sitä mieltä, ettei ihmistä (ainakaan minua) ole luotu vaeltamaan lumessa, pakkasessa ja pimeässä. (Eikä ainakaan loskassa ja ikuisessa lokakuussa). Olen myös täysin varma siitä, että ihan liian pitkä talvi on syy siihen, miksi meitä suomalaisia kutsutaan jurottajiksi. Heti kun aurinkoaika alkaa pidentyä, linnut laulavat ja lumet sulavat, ihmisten kasvoille nousee hymy. Keväällä ja kesällä kaikki ihan tavallinenkin: Joukkoliikennevälineissä istuminen, kaupassa käynti, kotihommien teko ja vaikka sun mikä muu tuntuu vaan yksinkertaisesti paljon paremmalle kuin mikään muu.

Mä kipsutin eilen illalla hakemaan Ärrältä iltapalajäätelöitä. Lenkkareissa, ilman sukkia. Yläkroppaan olin sentään vetänyt vielä untsikan ja päähän pipon. Auringon laskettua tuuli kylmästi, vaikkei lunta näkynytkään enää missään. Vastaan tepasteli pari teiniä kylmyydestä hartioitaan korviin vetäen. Pojilla oli päällä pelkät hupparit. Ensin kauhistelin miten vähissä pukeissa lapsoset olivat liikenteessä. Sitten iski fläsäri omilta teiniajoilta. Nämähän olivat nimittäin juuri ne kevätillat ja -päivät, kun sai vetää ekan kerran pelkän nahkarotsin tai farkkutakin puseron kaveriksi. Tottakai sitä paleli silloinkin, mutta palelua suurempi voima oli fiilistellä kesää. Nämä oli niitä ihan parhaita päiviä, kun talvi oli selätetty, lukukausi melkein lopussa ja edessä jännittävä voi-tapahtua-mitä-vaan-kesä.

Tänään pyöräilin aurinkolasit päässä kahden neidin kanssa (ja ilman). Ei palellut yhtään. Oi kevät! Olet paras. Joka ikinen kerta.

-Karoliina-

 

Kommentit (3)

Vierailija
4/3 | 

Luuletko että oma suhtautumisesi talveen olisi erilainen jos asuisit esimerkiksi lapissa? 😊 Itse olen sieltä kotoisin ja talvet ovat siellä kyllä aivan ihania. Loskakausi kestää vain vähän aikaa, lumi valaisee pimeydessä ja pakkanen piristää 🤩 Tuntuuki että aika monesti talvesta valittajat on just niitä jotka asuvat etelässä :D Musta on kyllä ihanaa että jokainen vuodenaika on selkeä, ei tarvi enää synkistellä semmosista asioista mille ei voi mitää 😊

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
5/3 | 

Hmm. En tietenkään ole varma, mutta veikkaan, että olen silti kesätyyppi. Mä olen kuitenkin Keski-Suomesta kotoisin ja siellä 20 ekaa talveani viettänyt. Silloin ainakin talvet oli talvia: Kylmiä ja lumisia. Ja vihasin sitä silloinkin 😅 Paitsi ihan lapsena, kun tykkäsin vielä lasketella.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat