P3132729.JPG
P3132729.JPG

P3132731.JPG
P3132731.JPG

Minä otin reilu vuosi sitten microblading -kulmakarvat, joihin olin pitkän aikaa todella tyytyväinen. Vaikka itse kulmien otto sattuikin yllättävän paljon, lopputulos tuntui olevan sen arvoinen. Kulmat olivat ”heti valmiit”, siistit ja huolitellut.

En silti enää koskaan näissä olosuhteissa ottaisi uudelleen microblading-kulmakarvoja. Ja tässäpä muutama syy:

  • Aluksi omien kulmakarvojeni lomaan piirretyt microblading-kulmat muistuttivat yksittäisiä karvoja. Ja pidin niistä kovasti. Ne olivat minusta kauniit ja luonnollisen näköiset. Kuukausien saatossa karvaviivat kuitenkin alkoivat ikään kuin levitä ja tällä hetkellä se, mikä minulla on kulmissa osin jäljellä, onkin sellaista yhtä tummaa mössöä. Kulmat näyttävät nyt, kun väristä on enää jäljellä vain rippeet, paljon epäluonnollisimmille kuin vuosi sitten. Tuntuu, että väri näkyy nyt enemmän ja sitä on liian isoina alueina.
  • Toisekseen microblading-väri on alkanut muuttua kuukausien saatossa punertavaksi. Se lisää kulmien epäluonnollisuutta.

Vaikkei tämä nyt mikään vakava (kauneus)kriisi olekaan, en tällä kokemuksella tai tiedolla ottaisi omiin kulmiini enää microblading-käsittelyä. Minulla on kuitenkin niin paksut ja tummat kulmat luonnostaan, ettei tuolle käsittelylle olisi ollut niin suurta pakkoa, kuin vaikkapa silloin, jos syystä tai toisesta omat kulmat eivät kasva laisinkaan. Silloin varmasti edelleen jatkaisin tällaista käsittelyä.

Nyt olen yrittänyt pelastaa kulmieni tilannetta kasvattamalla omia kulmakarvoja paksummaksi oikeastaan koko alkuvuoden. Ensimmäisissä kuvissa näkyy tilanne, joka kulmissani vallitsi, ennen kuin kävin BB Lashesissa Sinnalla nypityttämässä kulmiin vähän uutta muotoa (edelleen annetaan kasvaa aika vapaasti). Sen lisäksi Sinna vähän taittoi tuota kulmien punaisuutta harmahtavalla sävyllä. Yleensähän minä en koskaan tarvitse kulmiini lisäväriä – päinvastoin – mutta nyt tosiaan punaisuuden vuoksi vähän värjättiin.

P3222748.JPG
P3222748.JPG

Sinnan kulmakarvakäsittelyn lisäksi olen alkanut laittaa kulmiini siveltimellä NYXin kulmakarvaväriä tuollaisesta pienestä paletista. Sillä saa aika hyvin peiteltyä microbladingin aiheuttamia punoituksia ja toisaalta koloja, joita nyt alkaa ilmaantua värien viereen. Lumenen kulmageeli ei ole kyllä tarpeeksi stydiä tavaraa näihin nykyisiin tuuheisiin kulmiin, joten vinkkejä muistakin otetaan vastaan. Tosin nyt kun laittaa vähän tuohon Lumenen harjan päähän myös hiuslakkaa, toimii homma kohtuullisesti. Kulmien tämähetkisen tilan nyppimisten ja värin taittamisen jälkeen voi kurkata muuten täältä

Millaiset kokemukset sinulla on microblading-kulmista?

Jos aihe kiinnostaa, lue myös:

Microblading-kulmakarvojen ottaminen

Lääkäri vastaa: Pilaako Microblading-kulmat ihon?

-Karoliina-

Kommentit (23)

24/23 | 

Kiitos tästä rehellisestä mielipiteestä! Olen pitkään miettinyt, että kannattaako vai ei ja on tervettä lukea myös tämäntyylisiä kirjoituksia.

Vierailija
25/23 | 

Kiitos kriittisestä näkökulmasta!

Sesto
26/23 | 

Sinä Karo olet harvinaisen kaunis ja hyväluustoinen nainen, jolle kaikenmaailman pidennykset ja maskikerrokset ovat täysin turhia ja niin muovisia. Kannattaisi luopua niistä kaikista. Hiusten pidennyksesi eivät näytä normihiuksilta ja terveiltä enää. Liekkö käsittelyt vai mitkä ovat muuttaneet ne.

Vierailija
27/23 | 

Minä olen samaa mieltä kommentoijan kanssa. Olet todella kaunis nainen, mutta omaan silmääni olisit vielä paljon kauniimpi luonnollisemmilla ripsienpidennyksillä tai ilman pidennyksiä

Tiuh
28/23 | 

Kunpa luopuisit kaikista ylimääräisistä, pidennyksistä ym. Koska sä oot NIIIIIIN kaunis, et tarvii mitään niistä!

Vierailija
29/23 | 

Kiitos tästä rehellisestä postauksesta. Taisikin käydä niin, että huolettomat heti-valmiit kulmat muuttuivat sellaisiksi, joiden laittoon kuluu aikaisempaa enemmän aikaa? :/ Itsekin harkitsin näitä reilu vuosi sitten, koska omat kulmani ovat harvat, mutta onneksi en ottanut!

Odotan toiveikkaana sitä hetkeä, kun luen vastaavan postauksen hiusten- ja ripsienpidennyksistä :) Mikä roolimalli olisitkaan kaikille tytöille!

Vierailija
30/23 | 

Minusta on vähän ristiriitaista ja keinotekoista ajatella niin että "ei kaunistuksia = hyvä roolimalli/ on kaunistuksia = huono roolimalli. Siinä on kyllä hiukan liian yksioikoista ja tuomitsevaa ajattelua. Minusta nämä kaksi asiaa ei liity tässä mittakaavassa kovinkaan paljon yhteen, sen sijaan ylenmääräinen laihduttaminen, silikonit ym. jotka ovat ainakin minun mielestäni monta astetta "kovempia" ja ennen kaikkea pysyvämpiä keinoja, eivät liene esimerkkinä kenellekään hyviä esimerkkejä. Sen sijaan jos nuo kulmat pysyvät n. 10 kuukautta (eivät siis todellakaan ole tatuoinnit!) , ottaa kolme viikkoa pysyvät ripsipidennykset tai ottaa joskus hiustenpidennyksen ei se mielestäni ole kovinkaan merkittävä juttu. (Hiusten värjäämisestä ajateltiin noin muutama vuosikymmen sitten ja nyt se on niin jokapäiväistä, että siitä ei edes puhuta.) Joku noita keinotekoisia kaunistuksia ei tarvitse, mutta meille ei-niin-kuvankauniille ne ovat oiva arjenkin apu. Ja kuka myös on oikeutettu kieltämään kauniilta keinot kaunistautua. Minusta nää on niitä juttuja just, joissa ei ole oikeaa ja väärää tapaa, vaan jokainen tehköön niin kuin parhaaksi näkee. Itse ainakin käytän niitä silloin kun tuntuu olevan tarpeen, kulmatkin on laitettu. Harvakarvalle nappi juttu. Jos on nätit kulmat luonnostaan niin ei varmaan tarpeellinen.

Vierailija
31/23 | 

"Minusta on vähän ristiriitaista ja keinotekoista ajatella niin että "ei kaunistuksia = hyvä roolimalli/ on kaunistuksia = huono roolimalli."

Tiiätkö, mä en sanonut noin. Mä en ajattele noin. Mun ajattelu ei ole noin mustavalkoista :)

sofAn
32/23 | 

Mutta miten ripsienpidennysten ottaminen tai ottamatta jättäminen liittyy mitenkään roolimallina olemiseen?

Tiuh
33/23 | 

No eipä tässä kukaan sun lisäksesi ole kommentoinut, että olisi jostain roolimalliasiasta kyse.

Vierailija
34/23 | 

En väittänyt, että olisi huono roolimalli, vaikka on pidennyksiä jne. Mutta luonnollisuuden puolestapuhuja on hyvä roolimalli tytöille, kyllä olen sitä mieltä.

Vierailija
35/23 | 

Miksi luonnollisuus nostetaan aina jalustalle? Eikö se ole tärkein, että jokainen tuntee itsensä hyväksi ja arvokkaaksi, olipa luonnollinen tai ei?

Vierailija
36/23 | 

Se, että tuntee itsensä arvokkaaksi sellaisena kuin on, se on minun mielestäni tärkeintä.

Vierailija
37/23 | 

Itse olen ollut tyytyväinen kulmiini. Luonnostaan omat todella vaaleat ja kasvoivat melko alhaalla, joten katse kohottui microbladingin jälkeen.
Itselläni on punapigmenttiä hiuksissa ja siitä en niinkään pidä. Kulmien tekijä kysyikin tarkkaan millaista väriä kulmiin haluan. Kerroin haluavani kylmät värit, ettei tätä punaisuutta ala tulla kulmiin ajan mittaa. Tämän mukaan tekijä etsi sopivan värin, tietäen mikä ei sisällä punaiseen taittavia sävyjä lainkaan. Onkohan kulmissasi siis punaista sävyä, mikä tietty ajan myötä alkaa korostumaan..?

rkk
38/23 | 

Käsittääkseni kukaan ei pysty ennustamaan miten valittu sävy jokaisen yksilön ihossa toimii pidemmän päälle. Kannattaa lukaista esim tämä Ylen juttu: https://yle.fi/uutiset/3-9599487

Tuntuu että aika monikin "microblading-huumassa" kulmat ottanut on nyt tullut katumapäälle... Kiitos Karo rehellisestä jutusta!

sssini
39/23 | 

Mulla on itselläni juurikin sairaus, jonka takia omia kulmakarvoja ei ole ollenkaan. Eli mulle microblading oli kyllä taivaan lahja <3 Ja mulle laitettiin sellaista väriä missä ei ole punapigmenttiä ollenkaan, eli nämä haalistuvat harmaiksi eivätkä punaisiksi. Eli kannattaa jo tekovaiheessa olla tarkkana minkälaisen sävyn laittaa!

anastasiafreak
40/23 | 

Suosittelen anastasia beverly hillsin velat brow geliä ja vaihtaisin myös tuon nyxin kulmavärin anastasian dipbrow pomadeen. Tuotteet ovat hieman hintavampia kuin nyx tai Lumene mutta ainakin sata kertaa parempia!

Jannina
41/23 | 

Mulle on kaksi kertaa laitettu kulmat ja kummallakaan kerralla väri ei tarttunut. Neljäntenä päivänä laitosta väri lähti kokonaan pois. Ongelmana kulmissa on ollut että omat karvat on niin kaukana toisistaan ja niitä yritettiin tuoda lähemmäksi toisiaan. Harmittaa koska rahaa meni hukkaan ja joudun edelleen piirtämään osan kulmista ️

MaNinni
42/23 | 

ihan kiva kuulla tällainenkin mielipide käsittelystä, kun oikeastaan kuullut vaan hehkutusta microbladingista muissa blogeissa.
Olisi kiva tietää onko yleistäkin, että väri leviää ja muuttuu punertavaksi. Varmasti toki tekijöissäkin on eroja.
Olisi kiva, että kirjoittaisit siitä, että otit ripsien pidennykset takaisin. Eikö sun ollut tarkoitus olla kuukausi ilman ja sitten kertoa fiiliksistä? Ilmeisesti Kaipasit pidennyksiä, kun otit ne takaisin.
Just sen takia olen itse jättänyt kaikki pidennykset yms. Ottamatta, kun olen ajatellut, että niihin jää vähän niin kuin koukkuun ja tulee pidemmän päälle aika kalliiksi pitää yllä.

Sanne
43/23 | 

Valitettavasti jotkut pigmentit voivat sisältää rautaoksideja, joista jää ihoon punertavaa tai sinertävää jälkeä. Olisi tärkeää varmistaa, että käytetyt pigmentit ovat puhtaita näistä...

Nimetön1290
44/23 | 

Tämän vuoksi mietin että voiko bloggaajien hehkutuksiin esim. Juuri microblaidingistä uskoa kun eivät he itsekkään tiedä miltä ne näyttää vuoden jälkeen.
Kiitos kun kerroit

manofmanyforms
45/23 | 

Naisten pitääkin laittautua ja näyttää hyvältä.
Anna mennä vaan.
Pieni turhmaisuus kaunistaa naista.
Se on naisellista ja kiehtovaa.

Leena asikainen
46/23 | 

Itselläni väriä ei jäänyt yhtään kulmiin takuukäsittelyn jälkeenkään. Lysti maksoi 350e rahat meni täysin kankkulaan. Kun valitin asiasta tekijälle hän oli tosi epäkohtelias ja ilkeä. Sain kuulla että tämän Kosmetologin monelle asiakkaalle oli käynyt samoin. Harmitti tosi paljon,kannattaa ottaa tarkkaan selvää tekijästä ettei jodu pahoin pettymään

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat