Viime keväänä sattui nolo juttu. Tai ei mikään meganolo, mutta sellainen "äiti ei ole ihan kartalla -nolous".

Hain Neitiä eräänä toukokuisena päivänä päivähoidosta, ja tajusin, että tyttäreni on vedellyt koko kevään menemään aivan liian pienissä välikausivaatteissa. Vuosi sitten ostattu PO.P:n kaksiosainen välikausiasu oli yhtäkkisesti käynyt niin pieneksi, että lahkeiden alta vilkkasi joka käänteessä sukan varsi, ja takin alle oli enää mahdotonta pukea sinne tarkoitettua fleece-takkia. Vaikka asu näytti F:n päällä kerrassaan jo aika säälittävälle, en ollut vain rekisteröinyt asiaa aamukiireiden ja iltapäivätohinan tiimellyksessä.

Koska välikausivaatekautta oli kuitenkin jäljellä enää vain viikko (ennustin näköjään, ettei kesällä tarvittaisi näin järeitä kuteita), päätin, että jätän välikausihankinnat seuraavaan syksyyn.

Kun asia sitten tuli ajankohtaiseksi tässä muutama viikko sitten, päätin, että vanhan PO.P:n tilalle saisi tulla uusi vastaava asu. Välikausivaatteen hankinta sattui meille muutenkin aivan täydelliseen aikaan, koska blogiyhteistyöni johdosta olisin muutenkin saanut valita F:n testattavaksi jonkin PO.P:n välikausiasuista. Kaksi kärpästä syhdellä iskulla siis, loistavaa! Nyt testipuku pääsisi ainakin todelliseen prässiin ja päiväkotielämän tulikasteeseen.

Viimevuotiseen PO.P:n välikausiasuun olen ollut supertyytyväinen! Se on kestänyt kurasäiden runtelun, maassa möyrimisen ja kymmenet ja taas kymmenet pesukerrat niin, ettei se edelleenkään näytä laisinkaan kulahtaneelle. Ainoa miinus asulle tulee vain siitä, ettei heleä pinkki ole paras värivalinta ainakaan housuissa: Jokainen pienikin lika näkyy vaaleassa asussa niin helposti.

Tänä syksynä olen päättänytkin valita F:lle jonkin hieman vähemmän aran värin. Itse voisin suosia ihan jopa kokomustaa tai tummansinistä, mutta pieni nettikierros F:n kanssa osoitti, että "noi on ihan poikien". Siispä takaisin tyttöväreihin.

20130902-222521.jpg

Nyt voisittekin hieman auttaa minua! Mikä näistä postaukseni välikausiasuista sykähdyttää sinua eniten?

20130902-222627.jpg

Entä kumpi on parempi kolmivuotiaalle: Haalari vai kaksiosainen ulkoasu?

20130902-222714.jpg

Apuanne kaivataan :)
Ihanaa uutta viikkoa!

-Karkki-

Kuvat: Polarn O. Pyret

Kommentit (45)

äiti
47/45 | 

Puna-musta ja kolmivuotiaalle vielä haalari, siksi että ei nouse takki kainaloihin kun kyykkii ja kurkottelee. Pysyy selkä lämpimänä eikä tunnu epämukavalle. Eikös niitä erillisiä takkeja ja housuja kuitenkin ole muutenkin. Ja eikös tässä asussa ole nimenomaan tarkoitus leikkiä ulkoleikkejä eikä patsastella kylillä :)

Karkki
48/45 | 

Tämä värivaihtoehto olisi varmasti myös F:n lemppari!

Karkki
49/45 | 

Kyllä! Ehdottomasti käyttöön eikä hienosteluun!

50/45 | 

Ensimmäisen vaihtoehdon puolesta liputetaan täällä. Ihanat värit. Tuo musta hattu meiltä löytyykin.

Mirkku
51/45 | 

Ehdottomasti keskimmäinen. Ihanat syksyn värit!

ph00
52/45 | 

Itse tykkään ensimmäisestä. Sopii tytölle, mutta ei ole liian räikeä minun silmille :D Tietty on tuo keskimmäinenkin kaunis. Kolmannesta en pidä juuri sen takia kun on takki/housut. :)

Karkki
53/45 | 

Tuo hattu on aivan ehdoton suosikkini:Onneksi se tuli taas myyntiin!! Viime keväänää metsästin sitä ympäri Lahtea, Helsinkiä ja Keski-Suomea, mutta olin liian hidas, enkä saanut lätsää F:lle. Mm. Kampin liikkeestä hattu oli kuulemma jo mennyt ennen kuin se oli ehtinyt oikeasti hyllyyn. Tänä syksynä pitää olla nopea :)

Karkki
54/45 | 

Totta! Rakastin ennen violettia, mutta kun katselin violettia seinää kaksi vuotta edellisessä asunnossamme, alkoi väri vähän tympiä. Toisaalta: Tämä on näistä ulkoasuista kaikkein söpöin, ja se toisaalta viehättää..

Karkki
55/45 | 

Ekan kvan haalari on muuten sellaista farkkumaista kangasta. Se on kyllä aika rock :)

56/45 | 

haalari, ja tuo keskimmäinen näyttää kivoimmalle :)

anneli
58/45 | 

ensimmäinen on paras. lila on mun makuun liian "makea":)

59/45 | 

Hei meillä on Popin vk:t olleet useana vuonna käytössä, ja nappasin Tukholmasta kesäkuun alussa tuon saman punaisen haalarin kuopukselle puoleen hintaan. Loman paras ostos! Kolmevuotiaalle menee mun mielestä kumpi vain. Meillä on ollut

60/45 | 

Oho, karkasi kommentti. Meillä on siis ollut kolmeveellä sekä että. Haalari ja takki+pöksyt.

Karkki
62/45 | 

Keskimmäinen taitaa johtaa äänestystä :)

Karkki
63/45 | 

Onko punaisessa muuten irrotettava vuori? Niin ja: Itseäni kiinnostaisi myös tuo takki&housut,koska sillon asu menisi jomman kumman yksittäisen osan kanssa myös lämpimämmällä säällä.

66/45 | 

Päiväkodissa on kolmivuotiaan helpompi pukea haalari. Siellä on ryhmässä 21 tyyppiä ja tädit ei kerkeä aina auttaa vetoketjuissa yms ennen pihalle lähtöä. Voithan aina hommata molemmat, niin meilläkin on ja ihan itse ostettu...

67/45 | 

Ensimmäinen on ainoa, jonka huolisin oman lapseni päälle. Sukupuolesta riippumatta.

Piipi
69/45 | 

No keskimmäinen violetti haalari on ihana, väri ja raglanleikkaus. Popin asusteet taas aivan rumia, mieluummin yhdistäisin reiman rukkasia ja hattuja. Varsinkin musta hattu ja robottihattu, en ikinä hankkisi. En muutenkaan mustaa yleensä missään muodossa lapselle. Nyt vasta vanhemmalle olen suostunut yhdet mustat housut hankkimaan ja muuta ei tule. Popin haalareista en pidä, kun ovat raskaita ja kankeita, takitkin ovat, mutta raglanleikkauksella olevan takin voisin ostaa vaikka kauppatakiksi. Puistoon valitsen mieluummin reimatecciä, kun ovat mukavammat päällä.

Karkki
71/45 | 

No voi harmi: Irrotettava vuori lisäisi käyttöaikaa...

Karkki
73/45 | 

Ihan varmasti totta! Vaikka henkselihousut ovatkin pienelle paremmat, ovat ne ainakin F:lle aika vaikeat pukea. Tyttö on aina ihan mutkalla remeleitten keskellä...

Karkki
74/45 | 

Eka on tosiaan todellinen unisex-yhdistelmä!

Karkki
76/45 | 

Minusta taas musta on oiva väri lapsille. Tahrat eivät näy ja muutenkin se ryhdittää lällyjä asuja ja värejä kivasti.

PO.P:t ovat joskus painavampia kuin jonkin muun merkin asut. Tosin ovat kyllä samalla kestävämpiäkin kuin monet muut.

Reimaa en ole muuten koskaan kokeillut. Nyt sen uusi talvimallisto tosin sävähdytti aika paljon :)

78/45 | 

Meidän 5v taas vaati ne henkeselit popin vk-housuihin. Ja mustat piti käydä vaihtamassa tyttöväreihin...

pipi
84/45 | 

Minusta sun pitäisi antaa neidin päättää. Annat sille nää vaihtoehdot ;) Valitsisin itse tuon lilan, koska siinä on irrotettava vuori, mikä lisää käyttöikää. Oikeastaan meillä on aina ollut yksi ja kaksiosaiset, molemmat. Alkusyksystä ja keväällä pärjää usein pelkillä housuilla, mutta haalarissa voi tulla hieman kuuma. (vrt lämpötilat aamupäiväulkoilussa ja iltapäiväulkoilussa) Mut voihan sinne reppuun nakata jotkut vähän laaduttomammat pihahousut sitten sitä varten, et tuleekin kuumempi päivä :)

äiti
85/45 | 

Ensimmäisessä vaihtoehdossa pipo on hyvänmallinen, korvat on suojassa.

Daniella
89/45 | 

Lila haalari ja musta pipo ;) Meillä on nyt viimeisimpänä ollut kaksiosainen, kun on kotihoidossa niin ei tarvi huolehtia toisten pukemisvaivasta :) Ihan äärimmäisen hyvä pointti tuo päiväkoti ja haalari -kommentti, pitää niin paikkaansa. Kaksiosaista olen suosinut juuri sen monikäyttöisyyden takia nyt kun on jo vähän isompi lapsi. Keväällä ja alkusyksystä usein riittää vain lämpimämpi takki ja sitten vähän kevyemmät housut. Tai toisin päin. Mutta hoitoon varmaan valitsisin haalarin, ainakin ykkösasuksi.

Daniella
90/45 | 

Niin ja Reiman hanskat on ykköset!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat