* yhteistyö // ** alennus saatu 

Kun asuntoasiaa alettiin vuoden alussa laittaa eteenpäin. Ja kun korona hidasti monta kuvioita, tuntui heinä-elokuun vaihde vähintäänkin toisessa todellisuudessa olevalle ajanjaksolle. Mutta tässäpä sitä nyt ollaan. Vain viikon (!) matkan päässä siitä, kun saadaan avaimet meidän uuteen kotiin.

Minulta on kyselty paljon meidän kodista. Ja jos totta puhutaan, en malta itsekään odottaa, että pääsen esittelemään kotia tarkemmin. Mutta tokihan tässä vaiheessakin monta asiaa liittyy jo uuteen kotiin. Kulisseissa tapahtuu mm. tällaisia asioita:

  • Koti on kierretty Maalausliike Vainiomäen kanssa nurkka nurkalta ja remontti alkaa aamuvarhaisella elokuun ensimmäisenä maanantaina. Lattia ja seinät maalataan, lasikuitutapetti peitetään, huoneita tapetoidaan ja kolosia paikkaillaan.
  • Inarian kanssa* on niin ikään mittailtu ja suunniteltu, ja kun tehdas palaa lomilta, tehdään meidän kaapit ja isketään paikoilleen uuteen kotiin.
  • Tapetit on valittu Petra-Miisan* avustuksella ja nyt myös tilattu. Ekan kerran aikuiselämässä mun kodissa on tapettia. Ihan jännittää tämä touhu.
  • Puuseppä kävi tällä viikolla katsomassa portaiden kaiteen uudistuksen. Vanha kaide on tosi kaunis, mutta sen verran matala, että pienten murujen kanssa se ei ole se turvallisin ratkaisu. Puuseppä tekee myös yhden WC:n tason ja pienen portaan samaiseen vessaan mennessä. Ajatuksena on sellainen tosi raffi ajopuunnäköinen kansi wc:n allaskaapin päälle.
  • Viimeisen puolen vuoden ajan olen kierrellyt outlettejä, kirppareita ja aleja hankkien meille kaikkea sellaista, jota olisi pitänyt hankkia jo ajat sitten, mutta mikä on aina vaan jäänyt. Muuttaessa aion heittää jorpakkoon (vertauskuva, huom) vanhat kauhtuneet lakanat, kulahtaneet pyyhkeet ja parittomat kupit. Kaappien perukoille odottaa esimerkiksi Iittalan outletistä hankittuja astioita, sekä Balmuirin ja Finlaysonin alesta jo kevättalvella ostetut pyyhkeet ja lakanat. Ja ihanat mukit (miksi mukien ostaminen on niin kovin vaikeaa?) löysin Stockan omasta mallistosta.
  • Pakkaaminen toki kuuluu osana tähän touhuun. Meillä on laitettu nyt pakettiin ehkä 1/3 kodista ja varastosta. Kiva juttu tässä on se, että ehkä ne kaikkein haasteellisimmat nurkat on nyt koluttu. Ennen tyttöjen sairastelua me pakattiin tyyliin yksi kaappi illassa sen jälkeen, kun oli saatu konkkaronkka nukkumaan. Nyt ei olla jaksettu. Jostain syystä ollaan oltu edelleen ihan poikki iltaisin, vaikka saatiinkin viikonloppuna nukkua hyvin.
  • Huonekaluja on tilattu. Lamus* valmistaa meille mittatilauspöydän, AVA ROOM** tekee F:lle mittatilausparven, Elloksen alea on hyödynnetty ja Kruunukalusteesta* tulee mulle A:lle aivan ihana uusi sänky. Sellainen muhkea, mutta kova. Kaunis ja korkea.
  • Pinterest laulaa edelleen ja mä täytän mun kansioita maanisesti. Isot linjat on kodin suhteen hallinnassa, mutta ollaan jätetty aivan tarkoituksella ostamatta moni asia vielä tässä vaiheessa. Täytyy ensin nähdä, miltä iso kuva näyttää. Sitten uskallan vasta hankkia ruokapöydäntuolit, F:n vaatekaapin, mattoja jne jne. Yritän nyt vaan saada mun aivot sille moodille, että kaiken ei tarvitse olla valmiina lokakuussa Mesin ja Ompun 1-vuotissynttäreillä. Mun pitkän linjan tavoite on jouluun. Tiedän, että jollekin muulle sekin olisi nopea tavoite, mutta tällä luonteella se tuntuu ikuisuudelle. Tosin antiikki- ja second hand -juttujen kanssa ei voi hoppuilla. Ne tulee vastaan, kun tulee. 

Sellaista!

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat