ruoka 1.jpg
ruoka 1.jpg

PicMonkey Collage.jpg
PicMonkey Collage.jpg

ruoka 3.jpg
ruoka 3.jpg

Moni teistä on toivonut, että kirjoittaisin, mitä ruokaa meillä arkisin syödään. Ajattelin aluksi, että teen postauksen joku sellainen viikko, kun arki on alkanut taas rullaamaan oikein kunnolla ja kun olen jaksanut panostaa aterioihin. Sitten päätin, että ei kaunistella yhtään totuutta. Tältä. Melko rumalta, ei kekseliäältä ja ei hirveän monipuoliselta meidän ruokaviikkomme näytti viime viikolla. Minua itseäni häiritsi listassa se, että F söi saman viikon aikana eineskeittoa (tosin rakastan itsekin tuota Kokkikartanon pinaattikeittoa, ja se on yksi F:n toiveruuista), sekä Mäkissä. En ole mikään roskaruokanatsi, mutta kuten F kerran totesi, äiti vie hänet Mäkkiin vain ulkomailla. Perjantai oli kuitenkin erikoistapaus ja halusin, että hän saa vähän spesiaalikohtelua ystäväni kanssa vietettyyn iltapäivään.

Positiivinen yllätys listassa oli hedelmien,marjonen ja kasvisten määrä. Niitä meillä kyllä syödään paljon. F syö gluteenitonta ja laktoositonta ruokaa (maito- ja kaakaolasillisia lukuunottamatta) aivan kuten minäkin. Turha tehdä kahta erilaista ruokaa kahden ihmisen taloudessa. 

Merkitsin listaan vain illalliset ja iltapalat, koska ne ovat ateriat, jotka syömme arkisin F:n kanssa yhdessä. Aamupalat, lounaat ja välipalat popsitaan töissä ja päiväkodissa. Viikonlopulta tosin vähän muutakin.

Maanantai:

 • Jauheliha-tomaattikastike (Muttia, kaurakermaa,mausteita, jauhelihaa) + gluteeniton spagetti + parmesaania +kurkkua + maitoa
 • Mansikka-minttu-banaani-Alpro-smoothie, patonkia, kurkkua, kaakao

Tiistai:

 • Jauheliha-perunalaatikko. (Maustettu jauheliha, siivutetut perunat, kaurakermaa, mozzarella), tomaattia, maitoa. Mandariinia ja viinirypäleitä jälkkäriksi. 
 • Mansikka-minttu-banaani-Alpro-smoothie, tomaatti, kurkkua, pinattilettuja, maitoa

Keskiviikko:

 • F söi kaverilla, minä söin valmistomaattikeiton krutongeilla,häränlihasiivuilla jas basilikalla
 • iltapalaksi mansikka-minttu-Alpro-smoothie, karjalanpiirakoita, maitoa ja kurkkua 

Torstai:

 • Valmispinaattikeitto + kananmuna. Kiiviä, mandariinia ja viinirypäleitä.
 • Smoothie + karjalanpiirakka + kurkkua + mandariinia + Actimel-juoma

Perjantai:

 • F söi ystäväni kanssa (joka haki päiväkodista) Mäkissä nugetit, ranskikset ja maidon. Minun päivälliseni oli Hesen ranskikset ja smoothie. Kotona syötiin iltapalaksi noutosushia. Herkkupäivän lisäksi suklaata molemmille. 

Lauantai:

 • Aamupalaksi kananmunia, leipää, kaakao/kahvi, hedelmiä, granolaa ja sokeroimatonta Alproa. 
 • Lounaaksi kanastiketta ja riisiä (maapähkinävoita, mausteita, kaurakermaa).
 • Välipalaksi banaani ja karjalanpiirakka. F söi myös kylässä olleiden kavereidensa kanssa karkkia. 
 • Iltaruokaa emme syöneet enää yhdessä, minä popsin sen sijaa kaverini synttäreillä mm.uunimunakoisoa, lammasta ja  kalaa. Kaksi lasia kuohuvaa.Yöpalana kotona söin vielä muutaman leivän ja kolme riviä suklaalevystä. 

Sunnuntai:

 • Ennen F:n tuloa kotiin ehdin syödä aamiaisen (mehua, Alpro-passionhedelmäjogurttia, leivän) + lounaaksi Picnicin uuniperuna-aterian + hedelmiä.
 • Yhteiseksi iltapalaksi kaapinjämämunakasta, Actimel-juoma, manradiinia ja sämpylää.

Kun kirjoittaa ruuat ylös, huomaa, kuinka tulee jumitettua aina niissä samoissa arkisafkoissa ja välipaloissa. Jokseenkin herättelevää.

-Karoliina-

Kommentit (2)

surlaroutesaara
3/2 | 

"Melko rumalta, ei kekseliäältä ja ei hirveän monipuoliselta meidän ruokaviikkomme näytti viime viikolla"

Oikeasti tuo näyttää ja kuulostaa aika monipuoliselta. Ja tarvitseeko ruoan olla aina kaunista? Meillä on nykyään kauheat paineet, että ruoan pitää olla instagrammattavan kaunista ja ruoalla pitää viestiä omasta sosiaalisesta asemastaan. Kirjoittelin itsekin blogissani näistä viime aikaisista ruokakeskusteluista (esim. että osaa syö sushia koska se on trendikästä vaikka ei edes pitäisi siitä).

Karoliina Sallinen
4/2 | 

Olet varmasti osittain ihan oikeassa. Kuvien ottaminen vaikuttaa tietysti siihen, mitä ruuasta ajattelemme. Mutta olihan tuo yksipuolista. Monena päivänä jauhelihaa ja eineskeittoa kahtena peräjälkeen :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat