OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omasta lapsuudestani muistan sen, että meillä koristeltiin koti aina vallalla olevan juhlakauden tai vuodenajan mukaan. Vappuna ilmapallot, kesällä vaaleat verhot, jouluna kimalletta ja kimmellystä.

Jotenkin pidin kodin pukemista juhlakuntoon ihan normaalina asiana, mutta kun muutin omaan kotiin, huomasin, etteivät vaikkapa narsissit, rairuoho, tiput ja keltaiset tyynynpäälliset ilmesty kotiin ihan itsestään. Vaatii viitseliäisyyttä ja aikaa, että koti pysyy päivitetyssä kunnossa.

Ennen F:ää en jaksanut perustaa koristeista, mutta nyt koen, että minulla on osin jopa velvollisuus luoda F:lle niitä juhlaperinteitä, joiden keskellä itsekin olen saanut kasvaa. Sunnuntaina virvottiin, autossa kuunneltiin ”Tiellä ken vaeltaa” ja kotiin laitettiin muutama pääsiäiskoriste ja keväisiä värejä muutenkin. Uusia koristeita ei ole tullut tähän vuoteen ostettua, vaan kaikki ovat viime vuodelta (liikuttavaa muuten huomata, kuinka haparoivaa F:n piirustus- ja "kirjoitustaito" vielä vuosi sitten ovat olleetkaan. Voi toista <3 )

Matkaamme kyllä varsinaiseksi pääsisäiseksi Hankasalmelle, mutta silti. Monestihan juhlissa parasta on juuri se odotus.

Rairuoho kyllä jäi tänä(kin) vuonna laittamatta. Heräsin asiaan vasta viime viikonloppuna, jolloin asian alullepano olisi ollut jo liian myöhäistä. Koska mä opin?

Miten itse suhtaudut kausikoristeisiin ja sisustusesineisiin? Joko teillä on pääsiäistä ilmassa?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (16)

Jutta
17/16 | 

Hassua! Ihan just äsken ennen sun blogin avaamista mietin, että lapsuudessa oli huippua, kun äiti laittoi joka vuosi kodin sillä hetkellä olevan juhlakauden mukaisesti. Meillä maalailtiin pääsiäisenä munia ja piilotettiin suklaamunia ympäri taloa, joita oli aivan ihana sitten etsiä! Haluan kyllä jatkaa näitä perinteitä sitten joskus, jos ja kun omia lapsia on. Nyt vähän laiskasti tulee kotia laitettua, kun poikaystävän kanssa kahdestaan asutaan ja monesti juhlapyhiksi lähdetään muualle.

Daniella
18/16 | 

Rairuohohan itää parissa päivässä. Ihan hyvin olisitte ehtinyt nähdä kasvamista vielä :) Onhan se ruohopuska ihan kiva, mutta mun mielestä parasta on just sen kasvamisen seuraaminen ja niin on usein lapsistakin. Kiinnostus katoaa, kun se on "valmis".

Mä oon tosi huono päivittämään sisustusta, vaikka tavallaan haluaisin. Mutta tuntuu vielä liian vaivalloiselta iloon nähden :D Kyllä aina jotain tulee laitettua, mutta joulun jälkeen päätin, että verhot saa olla ympäri vuoden, ihan syvältä vaihtaa, meillä kun on vielä keittiön ja olohuoneen ikkunat samalla seinällä = jos vaihdat yhden, vaihdat kaikki.

Ihanaa pääsiäistä!

ulla
19/16 | 

Mahtavaa kun joku jaksaa panostaa :) Mukava, keväinen fiilis teidän kodissa.

Rairuoho vie kyllä jokusen päivää kasvaa, mutta venhä kasvaa toooodella nopeasti . Parissa päivässä jo kunnon kasvusto.

20/16 | 

Rairuohon (tai vehnän tai ohran) olisi kyllä ehtinyt vielä viikonloppn laittaa. Mutta "kevätvihreää" voi istuttaa muutakin , vaikka sitten pääsiäismatkan jälkeen. Kasvun ihmeen seuraaminen on aina yhtä jännää ja aikuistakin koukuttavaa!
Kannattaa ruohon sijaan valita pöydälle kasvamaan syötäväksi kelpaavaa vihreää. Esimerkiksi vihanneskrassia tai herneenversoja kasvattaa nopeasti maisteltavaksi. Myös yrttien kasvatus siemenestä onnistuu, mutta vaatii asteen verran enemmän tuuria ja taitoa.

Ella
21/16 | 

Moi! Mitä merkkiä on nuo ihanat pisaratarjoitin ja pisaratyyny? Sellaiset on saatava! Hyvää pääsiäistä! :)

22/16 | 

Meilläkin oli lapsuudenkodissa aina jouluverhot, -matot ja kaikki, huhhuh. Ei kyllä itse tosiaan jaksa kausittain verhojakin alkaa vaihtamaan. Mutta tuollaisilla pikkujutuilla kuten pöytäliinoilla, tyynyillä ja koristeillahan sen tunnelman saa. Ja lapsille se tosiaan on tärkeää että laitetaan esim pääsisäiskoristeita esille. Ihana tuo itse piirretty tyynyliina! Ja tuon pilvityynyn meinasin itsekin ostaa juuri viikonloppuna:)

Iida
23/16 | 

Apua mistä tuo ihana puputyyny on? Mun on pakko saada tollanen! :D Meilläkin koristeltiin lapsuudenkoti aina kausien mukaan. Omassa kodissani olen ollut vähän laiskempi ja tietysti opiskelijabudjettikin asettaa sisustamiselle omat rajansa. Jotain pientä kivaa on kuitenkin mukava laittaa ja pääsiäiseksi olenkin laittanut esille keväisen värisiä kynttilöitä ja muutaman pupukoristeen. :)

Kolmistaan-Karoliina
24/16 | 

No joo, ymmärrän kyllä hyvin :) En minäkään ennen F:ää paljon omaa kotia näin laittanut. Mutta F:n myötä nämä asiat tulivat tärkeiksi!

Kolmistaan-Karoliina
25/16 | 

Ihanaa pääsisäistä sinnekin! Ja meillähän ei ole edes verhoja F:n kahden metrin kappaa lukuunottamatta :) Laiskuusalueeni!

Kolmistaan-Karoliina
26/16 | 

Pitääpä muistaa tämä ensi vuonna. Kiitti vinkistä :)

Kolmistaan-Karoliina
27/16 | 

Äitini juuri kasvattelee täällä Hankasalmella noita herneenversoja, ja mietin, että voisin laittaa samanlaisia kasvamaan myös omaan kotiin ensi viikolla! Kauniita ja herkullisia...

Kolmistaan-Karoliina
28/16 | 

Tigeristä. Tarjotin taisi olla 3e ja tyyny 5e. Rakastuin niihin itsekin!

Kolmistaan-Karoliina
29/16 | 

Tyynyt ovat kyllä heikko kohtani. Ja toisaalta hyvä niin: Saa vaihdettua fiilistä ja värimaailmaa kätevästi ja halvalla.

Kolmistaan-Karoliina
30/16 | 

Tyyny on todella monen vuoden takaa H&M:ltä (muistaakseni). Ja nuo sinun koristelusihan riittävät ihanasti opiskelijakämppään :) Kivaa pääsiäistä!

Jenny
31/16 | 

Ihanan pirteä pääsiäiskoti =) ! Kivoja muistoja mullakin lapsuuden pääsiäisistä, jotka vietettiin aina kesämökillä. Vietiin järvenrantaan jäänpäälle patjat ja nautiskeltiin niiden päällä lojuen ja syöden ja juoden. Pääsiäiskokko tietysti tehtiin ja naurettiin kun saatiin sinne nakata jokun mummon vanha paita tai kengät. Siskoni kanssa virvottiin ja riita tuli kumpi sai antaa vitsan. Eräs vanha mummo antoi meille lorun päätteeksi kolikoita ja oltiin niin onnellisia että koko vitsa jäi antamatta mummolle. Omatuntoa kolkuttaa vieläkin :(

ansku
32/16 | 

Pakko jakaa oma vinkkini ruohon suhteen. Mulla nimittäin jää aina kans viime tippaan kylväminen.. Tänä vuonna kylvettiin vasta viimeviikon maanantaina

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat