OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taas on aika esitellä uusi huone kodistamme 55 neliötä –postaussarjan tiimoilta. Vuorossa on olohuone. Tila, jossa vietämme varmasti 80% valveillaoloajasta kotonamme. (Niin ja täällähän se uniongelmainen Esko myös muuten useimmiten nukkuu, mutta se taitaa olla jo toisen postauksen paikka).

 

HUONEEN LÄHTÖTILANNE, KUN MUUTIMME ASUNTOON:
Olohuone on kokenut asuntomme pienimmän muutoksen. Jopa huonekalut olivat edellisillä asukkailla suurin piirtein samoilla paikoilla, kuin meillä on nyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

REMONTIT, JOTKA TEETIMME HUONEESEEN JO MUUTTOHETKELLÄ:
Olohuoneeseen, kuten koko muuhunkin asuntoon, vaihdettiin tumman tammiparketin tilalle valkea tammiparketti. Makuuhuoneiden ovien väliin jäävälle seinälle teetettiin Inarian-kaapistoista mittatilauksella suunniteltu ja toteutttu TV-kaappi, joka pitää sisällään myös kaikki kodin työhuone-, kirjahylly- ja askartelutarvikkeet.

 

MYÖHEMMIN TEHDYT REMONTIT JA TOIMENPITEET:
Viime talvena ikkunoiden edessä olleet sälekaihtimet vaihdettiin Osiokaihtimen ikkunaruutujen sisään laitettaviin kahtimiin. Koko huoneen ilme freesaantui, kun ikkunalaudat saatiin käyttöön. Plussaa myös siitä, että jokaisen ikkunaruudun oma kaihdin mahdollistaa valokikkailut: Voi sulkea vain yhden ruudun, ja päästää muista valoa sisään. Joskus pidämme taas puolestaan auki vain yläikkunoiden kaihtimia, jolloin valo pääsee sisään, mutta alaikkunoiden verhot toimivat kuitenkin näkösuojana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SISUSTUS:
Tässä huoneessa sisustusta on mietitty meillä vähiten. Tällä hetkellä tilassa on Ikean raitamatto, Lahden asuntoon ostettu Iskun pöytä (en tykkää enää!), ennen F:n syntymää ostettu Iskun sohva (pitäisi pestä), Ikean nahkarahi ja Eskon äidiltä saatu Diamond Chair. Sohvatyynyjä mä rakastan, koska niillä saa edullisesti vaihdettua huoneen tunnelmaa ja värimaailmaa. Sohvan tyynyt on hankittu valmiina Lagerhausesta, Ikeasta ja Elodie Detailsilta*. Loput tyynyt minun äitini on ommellut Ikean ja Marimekon kankaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TULEVAISUUDENHAAVEITA HUONEEN SUHTEEN:
Nooooo. On teillekin ehkä selvää, että aivoni raksuttavat jatkuvalla syötöllä erilaisia sisustusideoita. Kaikki suunnitelmani eivät koskaan toteudu, ei ehkä ole tarkoituskaan, mutta onhan se ihana haaveilla. Eniten toivon, että saisin timanttituolin taakse seinälle täysimittaisen String-kirjahyllyn. Olisi ihana saada hyllyille esille omat lempikirjat ja vaikka jokin kaunis valaisin. Mielestäni tuo seinäpätkä ihan huutaa Stringiä (ja inhoan noita Ikean tauluhyllyjä, joita tuli ennen tungettua joka nurkalle…)

Toinen toiveeni liittyy tuohon ruokapöytään. Ostimme pöydän vuonna 2011 ajatuksella ”kunnes löydetään parempi”. Mä olen löytänyt paremman jo monta kertaa, mutta Esko ei halua luopua Karista ;) Parasta olisi, jos joku puuseppä (KUKA!?!) tekisi meille mittatilauksella vaneripöydän siroilla metallijaloilla. Haluaisin, että pöytä olisi nykyistä kapeampi, mutta siinä olisi jatkopala, jopa kaksi jatkopalaa, ruokavieraita varten. Arkenahan meille riittäisi pikkiriikkinen pöytä.

Tavallaan kaipaan myös taidetta seinille. Toisaalta rakastan vähän tehdasseinähenkistä paljasta, jopa vähän ankeahenkistä, seinää.

Nyt saa jeesata. Mitä olkkari mielestäsi kaipaa? Vai kaipaako mitään, ehkä jotain jopa pois? Mitä olet mieltä Sting-hylly -ideastani, entä onko tietoa (vaneri)puusepistä?

Ihanaa keskiviikkoa!

-Karoliina-

*saatu

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (30)

Siiri
31/30 | 

Tapetti tai maali tolle isolle seinälle :) kerro Eskon uniongelmasta!

32/30 | 

En ehkä kestä miten samanlainen sisustusmaku mulla on. Teillä on kivannäköistä kyllä! Ja oli ihan pakko vähän ääneen naurahtaa kun juuri huutelin meidän olkkarin seunustalle String-hyllykköä. Tahtoisin tosin sellaisen kaksiosaisen kunnon kirjahyllyn.

Tuossa teidän olkkarissa on parasta juuri tuo, että kaikki huonekalut ei ole siloitellun matchy-matchy vaan näyttää juuri ihanan kotoisalta - mutta tosi tyylikkäältä kuitenkin!

33/30 | 

Nerokas tuo tv-kaappi.

Pyöreä ruokapöytä sopisi tilaan ja tasapainottaisi muuten aika kulmikasta tilaa kulmikkaine huonekaluine.

Ulko-oven maalaisin (sisäpuolelta luonnollisesti ;)
mustaksi, punaiseksi tai vaikka mintuksi. Oven maalaaminen kokoaisi näkymää ehkä hieman yhtenäisemmäksi.

Teillä on kauniit kauniit ikkunat. Se valon määrä!

35/30 | 

Itse haluaisin vieläkin sekalaisemman huonekalujoukon. Esim. toisistaan eroavat ruokapöydäntuolit. Mutta Esko ei lämpene oikein ajatukselle...

36/30 | 

Tv-kaappi on kyllä loistava!

Pyöreä olisi ihana. Artekin :) Mutta vielöhän se vähän liikaa tilaa...

Hyvä idea tuo maalaaminen.

Heidi H
37/30 | 

Kivan näköistä teillä kyllä! Tattarisuolta löytyy sellainen kuin puupaja. Kurkkaa sen sivuille.

Tilpp
38/30 | 

Tykkään myös tyylistä(nne)si! Muutenkin blogin (ja ohjelmankin) ansiosta ihastelen tapaanne elää positiivisuutta ja iloa uhkuen. Mukavuus-ihmisiä ja elämän-intohimoisia ihmisiä ei ole täällä hirmuisasti liikoja...! :)

Mä mietin myös oven maalaamista. Ja hei, missä te itse mahdutte nukkumaan? :)

39/30 | 

Oi kiitos :) Tulipa hyvä mieli!

F nukkuu omassa huoneessaan täällä ja me Eskon kanssa makuualkovissa. Tosin. Eskohan koisii usein sohvalla. Hänelle kun tuo uni on pienoinen ongelma...

Tellu
40/30 | 

TV-kaapin nerokkuudesta en tiedä, koska kiertääkö tuossa lainkaan ilma? Digiboksin tuuletusaukot on ainakin peitetty tosi tehokkaasti ja vielä palavalla materiaalilla tulipaloriskin maksimoiseksi.

41/30 | 

Hah :) Esko onkin maininnut noista laatikoista boksin päällä. Joo. Pitäisi siirtää.

Ja kyllä kiertää ilma. En edes ymmärrä, miksi ei kiertäisi. Ovi on tietysti katsottaessa auki. Ja tv:n takan, alla ja yllä runsaasti tilaa...

Repekka
42/30 | 

Hei, mistä keittiön tuolit ja pöytä on hankittu? Tosi kivat!

riiri
43/30 | 

Heippa! Ihastelin eilisessä Iholla-jaksossa teidän silloista harmaata olkkarin mattoa, mistä se oli ostettu?

46/30 | 

Haha! Minullakin olisi uusi pöytä mielessä, mutta tämä nykyinen kun on kaksi vuotta vanha, ja täysin toimiva, en viitsi edes ehdottaa. Rahareikiä kun on muitakin.

Minsk
48/30 | 

Hei, tällä viikolla telkkarissa vilahti teidän keittiön lamppu, sellainen aaltomaljakkoa muistuttava mustavalkoinen plafondi. Mistä sellaisia löytää? Se on tosi kaunis ja olisi enemmän kuin tervetullut meidänkin keittiöön tuon karmivan loisteputkivalaisimen tilalle.

Teisu
50/30 | 

Missä teillä on makuualkovi? :O :D teidän koti on todella ihana!

Niina
51/30 | 

Naureskelin tuossa kun "keksin" laittaa lehmäntaljan eteiseeni matoksi...voi olla että idea on oikeasti tullutki Iholla-sarjaa katsoessa ja sitten alitajuisesti tein samanlaisen sisustusratkaisun. :D

Petra
54/30 | 

Hei, ollaan mietitty ja ihasteltu teidän keittiön kattolamppua. Mistä olette sen hankkineet?

Petra
55/30 | 

Vastaus löytyikin aikaisemmasta keskustelusta. Muistatko merkkiä?

Minni
57/30 | 

moi,
teillä on niiiin ihana koti! Sopisko tuohon olkkarin tyhjälle seinälle kangastaulu jostain ihanasta Vallilan kankaasta? Rautakaupasta ohutta styroksilevyä ja siihen nuppineuloilla kangas pingotettuna kiinni. Edullinen ja helppo toteuttaa.

Olen uusi blogisi lukija ja onpa mulla nyt tekemistä kun saan kahlata koko ihanan blogisi läpi :)

58/30 | 

Arvaas mitä? Juuri viime viikolla teimme tuolle seinälle, juurikin kehikon ja niittipyssyn avustuksella, kangastaulun :D Tosin kangas oli Vimman Muovailuvahakangas!

Minsku
59/30 | 

Moikka,
teillä on kyllä ihana koti. Oikea helmi! Mua kiinnostais tietää miten tuo teidän TV-kaapin takainen seinä on työstetty?:)

Esko
60/30 | 

Kiitos! Tuo seinä on jätetty ns. alkuperäiskuntoon. Eli se on tommosta rapattua kiveä. Tykätään paljon...:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat