OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me saimme joululahjaksi maailman parasta omatekoista granolaa, jonka ohje piti kysyä jälkikäteen itselleenkin, ja jota olemme syöneet nyt koko tämän viikon aamu- ja iltapalaksi.

  1. Sekoita nämä kulhossa:
    8 dl kaurahiutaleita
    1 dl auringonkukansiemeniä
    3-4 dl pähkinöitä. Halutessaan pähkinät voi murskata pienemmiksi.
    1 tl suolaa
    1 tl jauhettua muskottipähkinää
    1,5 tl kardemummaa
    3-5 tl kanelia
  2. Laita kattilaan noin 1,5 dl hunajaa ja 5 rkl kookosöljyä. Sulata ne ja lisää joukkoon noin 4-5 rkl maapähkinävoita (Biona Organic tai "tavallista") (ja noin 1 tl vaniljauutetta). Sulata seos tasaiseksi massaksi, ja sekoita se sitten pähkinöiden ja kaurahiutaleiden joukkoon.
  3. Levitä seos tasaiseksi pellille. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja pidä seosta uunissa 20-30 minuuttia. Kääntele välillä lastalla. Mysli on valmista kun se saa hieman tummuneen värin ja on rapeaa. Jäähdytä pellillä ja laita sitten vasta purkkiin säilöön (vaikkei se kauan kyllä säilössä pysy)
  4. Syö esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa.

Herkkuhetkiä! Ja pieni varoitus. Tähän jää koukkuun!
-Karoliina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (13)

Tatioraassi
2/13 | 

En mä taida kokeilla kun kuulostaa....

Herrrkulliselta!

Ei säilyis meilläkään pitkään purkissa kun se olis syöty. Tänään ostin "mysliä" ja yritän hilliä itseäni että söisin vain joko aamuisin tai iltaisin. En edes muista mitä se oli (punnitse&säästä) mutta sikahyvää!

Daniella
5/13 | 

Tää on varmasti hyvää! Olen tehnyt itse vähän samantyyppistä, mutta siihen tuli mm. "puffed quinoaa", en tiedä miten tuo puffedin voisi järkevästi tässä yhteydessä suomentaa, mutta quinoa ensin siis poksautellaan kuin popcorn ja sitten jatketaan, kuten minkä tahansa myslin tekemistä.

Mutta tämä menee kokeiluun heti kohta!

Pauliina
6/13 | 

Moikka!

Kuulostaa hyvältä reseptiltä!
Voisikohan tuohon käyttää jotakin muuta rasvaa kuin kookosöljyä..

Leena
7/13 | 

Teittekö gluteenittomana? :)

En ole vielä gluteenittomia kaurahiutaleita käyttänyt, vaikka melkein kaikkea muuta olenkin gluttina tehnyt. :D

Maarit
8/13 | 

Olen myös tehnyt mysliä itse ihan vain hurjien sokermäärien vuoksi mitä kaupan mysleissä on. Mukaan heitän vaihdelle myös leseitä, pellavarouhetta, eri hiutaleita ja siemeniä. Mutta tuo pähkinävoi oli uusi juttu :) empä ole tajunnut vaikka muuten tunnun tukevan sitä joka paikkaan. Ja ahh se tuoksu kun mysli tulee uunista...

Eevis
13/13 | 

Pakko testata! Ja loistava lahjaidea! Tykkään antaa lahjaksi kaikkea itsetehtyä. Hillot ja leivonnaiset alkaa olla käytetty juttu...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat