mokki8
mokki8
mokki2
mokki2
mokki4
mokki4

F sai viime kesänä uuden leikkimökin mummolaan. Tai siis uuden hänelle. Sama tönö on nimittäin palvellut jo aikanaan minun ja siskojeni koti-, Batman- ja Teija Keittö –leikeissä aikanaan.

Monta vuotta mökki täytti koirankopin virkaa, kun jo edesmennyt ihana Wapsu-koira makaili siellä pahnojen päällä. Tänä kesänä mökki kuitenkin tyhjennettiin heinistä, ja se sai aivan uuden sisustuksen ja maalikerroksen.

mokki5
mokki5
mokki6
mokki6
mokki7
mokki7

Leikkimökki tuunattiin näin:

 • Vanha muovimatto revittiin irti ja koko mökki pestiin ja kuivatettiin.
 • Seinät käsiteltiin värittömällä puunsuojalla.
 • Sitten mä maalasin mökin kahteen kertaan ulkotiloihin tarkoitetulla valkealla maalilla.
 • Tämän jälkeen isäni maalasi mökin lattian siniharmaalla Betoluxilla.
 • Mökki sisustettiin kierrätyskamoin. Ainoastaan muovinen Ikean Utter-pöytä ja -tuolit ostettiin uusina (yhteensä 12.99e), samoin muffinikangas, josta äitini ompeli mökkiin verhot ja liinan.
 • Brio-uuni on F:n huoneen entisestä sisustuksesta, isäni teki siihen vain vanhasta pöytälevyn pätkästä työtason. Matto on mummon kutoma, ja seinähylly puolestaan varastosta kaiveltu 30 vuotta vanha kaunistus. Äiti tosin maalasi sen valkoiseksi, ja koristeli sen jälkeen vanerisen taustalevyn lahjapaperilla, joka kiinnitettiin levyyn vesi-liima –seoksella.
 • Niin ja mökin viiri on muuten tehty vanhoista Marimekko-trikoopaitojen hihoista. Lippujen sisään on laitettu liimakangas jämäköittämään viiriä.
 • Taulut, astiat, leikkiruuat ja purnukat on koottuu kirppiksiltä. Mun suosikkejani ovat mummolta saadut ruusukupit ja leipälautaset. 
  mokki1
  mokki1

Onko teillä leikkimökkiä mineillenne? Entä onko kukaan toteuttanut urbaani mökkiä partsille? F tykkää niin paljon leikkiä mökissä mummolassa, että pohdin, tulisiko jonkinlainen mökki ostaa/rakentaa ensi kesänä partsillemme. Ehkä avonainen vanerimökki..tai kestomaja. Ideoita saa antaa!

-Karoliina-

 

Kommentit (4)

Veera
5/4 | 

Tottahan toki meillä on leikkimökki!
Ensin se toimi veljien paloasemana, nykyisin siskon kotina.
Tai avaruusrakettina.
Tai...
...no minä vaan.
Mökki tehtiin itse ja sisustettiin rakkaudella. Meilläkin mummon vanhoja kakuvuokia, mausteena sopivasti ikeaa.

Karoliina/ Kolmistaan
6/4 | 

Voi miten ihania leikkejä!!

7/4 | 

Meillä mökkejä on kolmin kappalein tätä nykyä. Kaksi on sisustettu kierrätysteemalla, itse asiassa ne on myös rakennettu samalla teemalla :-)

Parvekkeella voisi toimia ehkä teltta?

Ihanaa viikkoa!

Karoliina/ Kolmistaan
8/4 | 

Totta! Jopa sellainen, jossa jotkit teltan teinistä olisivat parvekkeen omaa seinää. Alan pohtia jo ensi kesää varten :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat