Heippa,

IMG_1377
IMG_1377

IMG_1379

Neiti-F: ä on sairastellut viimeisen vuoden aikana melko paljon. Varsinkin alkusyksy oli aika kovaa aikaa meille kaikille: Eskon akillesjänne katkesi, minä olin putkeen kuumeessa/lämmössä 28 päivää, ja Neitikin oli useita kertoja kuussa kuumeessa, flunssassa tai vatsataudissa.

Joulun jälkeen Neidin riesana oli sitten alati vuotava nenä. Yskä ja yöllinen rohina. Niinpä Neidin omalääkäri, aivan huikean ihana Lahden Mehläisessä työskentelvä lastenlääkäri Sirkka, määräsi Neidin hengitystieongelmiin astmalääkkeen ja nenäsumutteen. Ja voi kuulkaas: Kyllä kannatti!

IMG_1378

Astmalääkettä (avaavaa ja hoitavaa) annetaan aamuin illoin, nenäsumutetta vain aamuisin. Ja kyllä on kuulkas ollut kuin eri tyttö tuo Neiti-F näiden lääkitysten jälkeen. Hän ei ole (kop.kop) kertaakaan ollut  flunssassa lääkkeiden aloituksen jälkeen (KORJAUS: kuume nousi heti kirjoitettuani tämän postauksen jemmaan sunnuntaina), ja muutenkin tytön olemus on ollut paljon energisempi, reippaampi ja iloisempi (tämä on kuitenkin vieläkin totta!). Kyllähän sen tietysti ymmärtää: Eihän sitä aikuisetkaan jaksa kipeänä samoja asioita kuin terveenä. Ainainen puolikuntoisuus vie kenestä tahansa voimat.

IMG_1381

IMG_1384

IMG_1380

Aluksi vähän arkailin lääkkeiden antamista. Siitäkin huolimatta, että minulla ja siskoillani on ollut astma ja allergioita, ja niihin liittyvät lääkkeet, lapsesta saakka. Jotenkin olisin halunnut, että oma lapseni saa porskutella mahdollisimman kauan luomuna. Tosin nyt kun lääkkeet ovat muuttaneet niin paljon Neidin vointia parempaan suuntaan, en enää kadu päätöstämme yhtään. On varmasti olemassa myös  turhaa lääkkeiden popsimista, mutta toisaalta: Jos lääketieteen avulla saa lapsensa voinnin paremmaksi, miksei sitä voisi myös käyttää.

IMG_1382

Palkinnoksi reippaasti otetuista rohdoista Neiti-F saa "astmatarran", joka liimataan lelulaatikon kylkeen.

IMG_1383

Mikä on oma suhtautumisesi lasten lääkitsemiseen? Oletko joskus jättänyt antamatta lääkärin määrään rohdon lapsellesi, ja mikä on ollut perusteesi tälle ratkaisulle? Entä milloin lääke on tullut oikeasti tarpeeseen? Miten suhtaudut rokottamiseen?

Kivaa päivää kaikille! Tervettä sellaista!

-Karkki-

 

Kuvat:
Karkki, iPhone 4S

Neidin asu:

Mekko, Aarrekid.Salaperäinen laakso -mallistosta, jonka on suunnitellut Miia Kajaani. Saatu blogin kautta.

Sukkikset, Polarn o Pyret.

Paita, Lindex.-60%

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat