children-1384386_960_720.jpg
children-1384386_960_720.jpg

Mikä onkaan siistimpää vanhempana kuin se, että omille heikoilleen hetkilleen saa tulitukea muilta vanhemmuuden kiemuroissa pyöriviltä. Se, kun menet huonon aamun jälkeen töihin ja työkaveri kertoo yhtä reisille menneestä aamusta. Joissakin – itse asiassa kaikissa – muissakin perheissä käydään samanlaisia keskusteluja ja vääntöjä.

Tultiin tuossa viime viikolla miesten (eli isien) kanssa töissä siihen tulokseen, että on montakin asiaa, joita

LAPSET EI VAAN TAJUU:

  • Kerrospukeutumista. Sitä, että on olemassa jokin välimuoto aamulla laitetun kevytuntsikan ja iltapäivällä koulun tai päiväkodin pihalla nähdyn t-paidan välillä. Kerros tarkoittaa, että kerroksia voi kerroksittain vähentää. Ei riisua heti vanhemman silmän välttäessä käytännössä alasti (ja hukata samalla puolta vaatetuksesta jonnekin käytävien uumeniin).
  • Ylipäätään säänmukaista pukeutumista ja säiden vaihtelua. Se ei ole mikään meidän vanhempien keksimä ihana salajuoni ja kiusanteko, että toisena päivänä voi laittaa balleriinat, mutta seuraavana pitää olla kumisaappaat.
  • Yksityisyyttä. On aivan ok tulla kakalle juuri silloin, kun vanhempi on suihkussa samassa tilassa. Ja naureskella siitä potalta tai pöntöltä edessä vilahtelevia tissejä.
  • TV:n ääneenvoimakkuuden säädintä. Jokainen ohjelma on katsottava täydellä teholla.
  • Aikuisuuden ja lapsuuden eroja. On jokin – itse asiassa aika moni – syy siihen, että lapsilla ja aikuisilla on eri säännöt. Esimerkiksi on ihan jees, ettei alle 10-vuotiaat päätä perheen rahavaroista, elämisen rytmistä ja ruokalistoista.
  • ”Nyt ei kannata enää ärsyttää -lausetta”. Sama kun sanoisi, että: ”Nyt kannattaa ärsyttää oikein kunnolla. Tänään on lehmän hermot ja kauheasti energiaa tehdä erilaisia vääntöjä.”

Positiivisena loppukaneettina lapset ei tajua myöskään, mitä kaikkea niiden ruokiin voikaan ujuttaa salaisesti, hirveän pieneksi pilkottuna tai soseutettuna. Buhhahhahahaaaa! Ai oliko sipulia? Ei tietenkään.
 

-Karoliina-

Kuva: Pixabay 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat