karo10 (1).JPG
karo10 (1).JPG

Hassua, millainen paradoksi tämä elämä välillä on. Ensin teet töitä kauheasti sen eteen, että saat muutettua rakkaan harrastuksen ihan oikeasti ammatiksi, jolla voi elää. Sitten kun se tapahtuu, tajuat yhä useammin, että juuri sitä itse harrastusta – tässä tapauksessa kirjoittamista – saa lopulta tehdä ihan kauhean vähän. Kun on palaveria, tekniikkaa, laskutusta ja kaikkea muuta sälää, joka mahdollistaa sen, että saa silloin tällöin istua tällä tavalla alas. Iskeä valkoiseen Word-tiedostoon sanoja toisensa perään ja antaa vaan mennä.

Eilen oli takkuinen päivä. Pidin palaverin, sovin huomisen työkeikan juoksevia asioita, kirjoitin sähköposteja, neuvottelin rahasta, kirjasin ylös taulukkoon euroja, hain apurahaa, täytin kalenteria ja tyhjensin to do -listaa. Puoli kolmen aikaan iski kyllästyminen. Tuli sellainen tunne, että tämä kaikki on ihan paskaa. Että onpas kakka työ. Olenpas minä kakka, kun homma ei vaan luista.

Sitten iski ahaa-elämys. Perhana. Mitä jos tekisinkin jotain tosi kivaa? Ja yhtäkkiä se iski tajuntaan. Jos ei pussailua, ruokailua, rakastelua, palmun alla löhöilyä, nauramista ja hyviä keskusteluja lasketa, on kirjoittaminen – tämä juuri käsillä oleva vapaa tekstin tuottaminen – parasta, mitä tiedän. Mähän suorastaan elän ja hengitän sanoja, joita saa iskeä peräjälkeen. Rentoutan itseäni kirjoittamalla. Autan itseäni ymmärtämään itseäni ja muita sillä, että kirjoitan. Tämä kun on mun tapa olla ja elää. Kirjoittaminen on mun tapa myös ajatella. Monesti en osaa ilmaista itseäni selkeästi muuten kuin kirjoittamalla. Varsinkaan, jos kyseessä on vaikea asia.

Mä uskon, että elämässä aika todella usein saavuttaa asioita, jos ne vaan uskaltaa ensin sanoa ääneen. Mä sanonkin nyt siis ääneen (tai siis kirjoitan kaiken kansan nähtäväksi) sen, että tarvitsisin enemmän juuri tätä käsillä olevaa kirjoittamista ja vähän vähemmän hallintoa, juoksevia asioita ja busineksen pyörittämistä. Välillä nimittäin ihan hämärtyy se ajatus, että mitä tässä ollaan oikeasti tekemässä. Mikä on se fokus, miksi tätä tehdään. Ja mikä jotain muuta.

Mä olen jo pitkään harkinnut oman assarin palkkaamista, vaikka ajatus tuntuukin yhtä aikaa pelottavalle. Miten voi luottaa osan omasta työstään – siitä, jolle on antanut nimensä ja naamansa – jonkun toisen käsiin? Ja kuinka koko setti edes käytännössä toimisi?

Isken assariajatuksen harkintamyssyyn. Ja nautin tästä, että sain kirjoittaa. Ihan vaan ilokseni ilman sen suurempia reunaehtoja. Ihanaa ja virkistävää! Joten vastaus otsikkoon. Välillä ilo on kateissa. Mutta kun muistuttaa itseään aina välillä, MIKSI tätä tekee ja MIKSI oma työ on niin siistiä, tarkentuu aina myös fokus oikeaan. Eli siihen iloon. Toisaalta kaipa sekin on aika ok, että välillä työ - se itselle paraskin - tuntuu välillä työlle, eikä vaaleanpunaisella hattaralla tanssahtelulle. 

Mikä sulla on parasta sun töissä? Ja mikä pakollinen paha?

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Kommentit (7)

Käyttäjä24742
Liittynyt27.9.2018
8/7 | 

Poikkesin pitkästä aikaa täällä ja edelleen on *kaupallista yhteistyötä toisen perään :( Se on niin harmi, että tämä blogi on mennyt niin kovin kaupalliseksi. Ehkä siinä voisi muuten olla syy myös ongelmaasi? Kun joku sanelee, mitä ”pitää” kirjoittaa, niin johan se saattaa viedä ilon luovalta tekemiseltä.

Kunhan mietin. Hyvää loppusyksyä Karoliina ja muutenkin kaikkea hyvää!

Vierailija
9/7 | 

Kun kommenttikenttä vapautui rekisteröitymisestä, niin alkaa taas tuttu laulu :)

Käyttäjä24742
Liittynyt27.9.2018
10/7 | 

No josko tässä tutussa laulussa olisi jotain tottakin. Enkä minä syyllistä tai moiti Karoliinaa tästä, jokainen valitsee oman tiensä (minä valitsen olla lukematta, jälleen).

Olen ennen seurannut tätä blogia päivittäin ja tykännyt lukemastani todella! Mutta on myös lukijoiden aliarvioimista mainostaa jokaisessa postauksessa jotakin :(
Persoona katoaa tämän kaiken kaupallisuuden alle. Harmi sinänsä, koska kirjoittajalla on hyviä ajatuksia ihan omastakin takaa.

Vierailija
11/7 | 

Parasta mun työssä on se, että pääsen joka päivä töistä klo 13. Välttämätön paha on taas se, että on herättävä aikaisin ja että sinne töihin on yleensäkin mentävä. Mun työ on vaan työtä, enkä nauti siitä kovinkaan paljon. Sen sijaan mä nautin siitä, että saan sillä leivän pöytään ja voin viettää paljon enemmän aikaa perheeni kanssa kuin moni tuttavapiirissäni. Ja lisäksi työni ei seuraa minua kotiin, eikä minun koskaan, siis ei koskaan, tarvitse miettiäkään työasioita kotona.

Tämäkin näkökulma on kiva nostaa esille, kun aina hoetaan tätä tee harrastuksestasi työ ja do what you love. Toinen hyvä vaihtoehto on hankkia helppo työ hyvillä työajoilla ja keskittyä nauttimaan siitä muusta elämästä työn ulkopuolella. :)

Pätkä
12/7 | 

Tämä sama homma nousee tasasin väliajoin esiin täällä. Mikään ei ikinä kuitenkaan muutu, paitsi yhteistyöpostausten määrä.
Tänne kommentointi on nykyään turhaa, sillä et vastaa niihin mitään.
Sitä ollaan niin vaikuttajia, että pitää palkata assari.
Annetaan ymmärtää, että tälläisellä työllä tienaa niin huikeita summia, että voi työllistää jonkun.
Tämä blogi on jo pitkään ollut erittäin tylsä ja ristiriitainen. Ensin rummutetaan jotain mielipidettä, mutta pian yhteistyössä saatu tuote muuttaa mielipiteen toiseen suuntaan...

Vierailija
13/7 | 

Olisko sun ongelma se ettei tällä blogille oikein ole mitään tekemistä kirjoittamisen kanssa?

Vierailija
14/7 | 

Hei, se assari voisi ollakin hyvä idea! Sehän voisi esim. vastata kommentteihin, kun et itse enää sitä tee. Ja ehkä kirjoittaa muutaman kiinnostavan postauksenkin silloin tällöin?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat