Tänään polkaistiin MeNaisissa käyntiin Moninainen-kampanja. Sen tarkoituksena on näyttää se, miten monenlaisia me kaikki oikein ollaankaan. Printtilehdessä oli ihan loistava juttu aiheen tiimoilta Maisa Torpasta. Naisesta, joka päätti 17-vuotiaana rakentaa itselleen julkkisblondin brändin. Mutta joka vuosien ja elämänkokemuksen jälkeen on paljon muutakin. Ja itse asiassa: ennen kaikkea vaikka mitä muuta.

Moninainen-kamppis on tosi tervetullut keskustelun herättäjä. Vaikka itse tiedän olevani moninainen, ja vaikka tiedän ympäröivien naisten ja miesten olevan moniulotteisia, unohtuu se kauempana olevien tyyppien moninaisuus todella helposti. Itse ainakin myönnän, että helposti tulee katsottua ihmisiä vain yhden tai kahden ominaisuuden kautta. Varsinkin niissä tilanteissa, kun tyyppiä ei tunne kunnolla. Voin tuomita  ja toisaalta myös katteettomasti kohottaa jonkun ihmisen tuosta vaan "ituhipiksi", "älyköksi", "kaunottareksi", "tyrkyksi" tai vaikka miksikä muuksi.  

Joskus itseäni on pänninyt, kun jengi on tehnyt päätelmiä minusta - lähinnä blogin perustella - liian yksioikoisesti. Toisaalta asia on ymmärrettävä. Mä varmasti myös tuon itsestäni vain tiettyjä puolia esille, joten eipä ihme, että näin käy. Olisikin joskus mielenkiintoista voida itsekin tarkistella tätä omaa "tarinankerrontaansa" ulkopuolisen silmin. Mitä jätän pois ja mitä uutta voisin tuoda esille?  

Haastankin Moninaiset-teeman mukaan teitä miettimään, mitä kaikkia piirteitä teissä itsessänne on. Niitä näkyviä, mutta myös piilossa olevia. Olisi ihana, jos kirjoittelisitte omaa ominaisuuslistaanne myös tänne luettavaksi.  

Postauksen kuvissa tänään ilmestyneen MeNaisten (numero 14) satoa omalta osaltani. Kolumni "Kännykkäkielto toimii kuin kalenteriin laitettu seksi"  ja sitten pieni haastattelu, jossa kerron itsestäni - päivän teeman mukaisesti - 6 sellaisesta ominaisuutta, jota minusta ei ehkä tiedetä.  

Kivaa torstaita!  

-Karoliina- 

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Olen nuori naislääkäri ja teen kliinisen työn ohella väitöskirjaa. Olen siis hyvin tiedeorientoitunut, järjestelmällinen, järkiperustainen ja tehokas. Lisäksi olen hyvin sosiaalinen ja minulla on laajat ystäväpiirit. 

Mitä monet eivät minusta uskoisi, on että äänestän perussuomalaisia, sillä tämän perusteella usein kategorisoidaan ihminen juntiksi, rasistiksi ja suvaitsemattomaksi tai esim. Soldiers of Odinin kannattajaksi. Tämä käsitys on kuitenkin yhtä väärä kuin se että kaikki vihreitä äänestävät olisivat vegaaneja muunsukupuolisia äärifeministejä. En siksi myös useinkaan huutele esimerkiksi siitä, ketä puoluetta aion nyt äänestää ellei kyseessä ole rauhallinen keskusteluhetki jolloin voin selittää kantani.

Muuten ehkä kuvittelen antavani itsestä melko oikeanmukaisen kuvan myös puolitutuille ihmisille. Tietysti lääkärin ulospäin annettuun kuvaan sopii tietynlainen nuhteettomuus ja nyt kun olen virkamiehenä niin myös sellainen hajuttomuus ja mauttomuus eli julkinen some tai muuten räiskyvien mielipiteiden julkinen esittäminen on no no.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat