Päiviä,

tässäpä pieni menovinkki, jota Helsingissä piipahtavien ei kannata unohtaa. Varsinkin, jos haluat nauttia samalla kertaa auringosta, ihmisten katselemisesta ja herkkupaloista! Suuntaa Havis Amandan viereiseen konttikahvilaan, Köketiin.

Köket on ollut Eepin ja minun kantakahvila niin kauan, kun olemme olleet yhdessä. Itse asiassa Köket on pystytetty Kauppatorin kupeeseen jo vaikka kuinka monena kesänä, ja niinpä siitä on tullut monen muunkin tuttuni kantapaikka. Jopa Neiti-F:n :) Kun Neidin ensimmäinen kesä koitti, oli Köket itsestään selvä vaunuttelukohde , ja emmekä ole tainneet tänäkään kesänä käydä kertaakaan  HKI:n keskustassa niin, ettemme olisi käyneet juomassa Köketissä edes kahveja. Tässä kuvassa Neiti tosin vetelee Brioissa päiväunia...

Kauppatorin läheisyydessä on paljon muitakin sumppipaikkoja, mutta Köketissä minua viehtättää moni asia. Ensinnäkin kahvila kehittyy joka kesä. Ensinmmäiset vuodet se toimi teltassa, mutta tänä kesänä Köket on muuttunut tyylikkääksi konttikahvilaksi. Huhu kuuluu, että sen päälle pistetään pystyyn kaupunkiviljelmä! Myös herkkujen valikoima laajenee koko ajan, ja kahvila on mukana monissa tempauksissa. Tänä keväänä se toimi mm. hetken Kulttuurikahvilana Espan lavalla, ja kesän aikana sen Pop up! -kahviloita on nähty ympäri Helsinkiä Juokse meresi edestä -juoksutapahtumien yhteydessä. Niin...ja kyllähän lapsellisena ihmisenä päivänvarjot ja syöttötuolit tuovat aina plussaa.

Täytyy myös myöntää, että kyllähän ne ulkonäköasiat - kaunis asettelu, ihanat tekstiilit (kahvilan omat viltit, tyynyt ja liinat!) ja hyvällä maulla valitut esillelaittoastiat - saavat minut pitämään paikasta vieläkin enemmän. Voi kun herkkunsa saisi vieläkin ihan joka kerta ihaniin Koko-astioihin, joita Köketissä käytettiin pelkästään vielä viime kesänä aivan. Nyt täytetyn leivän tai kahvin voi saada joskus kertakäyttöisiin astioihin, vaikka näkyihän Kokoja vielä osittain kattauksissa. Ei vain taida enää onnistua niiden pesu toriolosuhteissa, kun kävijämäärä lisääntyy ilmeisesti jatkuvasti.

Köketillä on myös oma keitrauspalvelu, josta olen muutaman kerran tilannut juhliin herkkuja. Suosittelen mm. ihania täytettyjä croiusuja ja vegeleivonnaisia.

 

Tänä syksynä Köket avaa smoothie-baarin Ruoholahden Motivukseen, ja lupaileepa Köketin omistaja Arla syksylle vieläkin jotain suurempaa ylläriä. Siitä Kolmistaan -blogin lukijat saavat kuulemma tiedon ensimmäisten joukossa. Mahtia :)

 

Herkullista viikonloppua, tyypit!

 

-Karkki-

 

Kuvat:

Eepi & Karkki, iPhone 4

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat