Meiltä on kysytty koko kevään ja kesän ajan, minne aiomme muuttaa meidän kerrostalokolmiostamme, kun pienet syntyvät maailmaan syksyllä. Ja yhtä monta kertaa olemme kertoneet, että itse asiassa muutto ei ole mitenkään ajankohtaista. Meinaamme porskutella tässä kodissa niin kauan, kun kaksoset tarvitset oman huoneen tai/ja kun meillä menee totaalisesti hermo kodin pienuuteen. Vielä tässä vaiheessa se ei ole ainakaan tuntunut kovin olennaiselle aiheelle, vaan tuntuu sille, että moni muu asia on tähdellisempi tällä hetkellä.

Totta kuitenkin on, että ihan tällaisenaan koti ei tule palvelemaan kahta lisäasukkiaan. Joten joitain pieniä toimenpiteitä meidän täytyy tehdä. Ollaan kirjoitettu (oletetut) tarpeet ylös ja alettu suunnitella kodin ratkaisuja, lisävempaimia ja huonekaluja sen mukaan.

KODIN KIINTEÄT KALUSTEET:

  • Iso liukuovikaappi eteiseen. Meillä on pienen, varsinaisen eteisen, lisäksi vanhan ajan taloihin tyypillisesti kuuluva eteisaula, joka on isompi, kuin vaikkapa ihan oikea esikoisen huone. Tämä aula on aina ollut vaan vähän sellainen tyhjää tilaa, eteisen jatke, mutta nyt sille tulee käyttöä. Eteiseen nousee syksyllä iso Inaria kaappi, joka kätkee sisäänsä niin kuivausrummun, hoitopöydän, koloset vauvojen turvakaukaloille ja rattaille, kun vielä vähän laatikkoja heidän ulkovaatteilleenkin.
  • Liukuovi makuuhuoneeseen. Meillä ei ole tähän asti ollut ovea A:n ja minun makuuhuoneessa, mutta nyt siihen tulee vauvojen vuoksi muutos. Vaikka varastossa olisi ollut Ihanat, alkuperäiset oviaukkoon kuuluneet ovet, päädyttiin nyt liukuoviin tilasyistä.
  • Vaatekaapin sisusteita uusiksi. Koska pienten lasten vaatteet on musta helpoin säilyttää vetokoreissa, tulee A:n ja minun vaatekaapin sisään lisää koreja. Inventoin omaa osaani kaapista niin, että yksi kokonainen välikkö tyhjeni vauvojen vaatteita varten.HUONEKALUT:,

  • Tottakai pienille tulee hommatta pinnasängyt. Aluksi hankimme kuitenkin vain yhden, koska he mahtuvat luultavasti nukkumaan pitkänkin tovin kaksistaan.
  • Kaksoset saavat jo alusta asti itselleen "penkit", joihin tosin ekoina kuukausina saa klikattua Baby sitterit kiinni niin, ettei vauvoja tarvitse pitää koko ajan lattiantasossa. Tästä syystä ruokapöydän ympäriltä on varmasti luovuttava ylimääräisistä aikuisten tuoleista. Pitäisi alkaa varmaankin Alvar Aalto -jakkaroiden keräilijäksi, jotta voisi pinota jakkaroita vierastuoleiksi jonnekin sopivaan nurkkaan. 
  • Jotta uutta mahtuu, luovumme myös kirjoituspöydästä, meidän yöpöydistä ja eteisen jättimäisestä, vanhasta, vaatekaapista. Yöpöytien tilalle hommattiin jo keväällä sängynpääty, jossa on säilytystila. 


KODINKONEET:

  • Kuivausrumpu. Meillä seilaa nyt jo pyykkitelineet pitkin kämppää, niin voin vaan kuvitella, mikä tilanne olisi kahden vauvan kanssa. 


Sellaisilla ajateltiin aluksi pärjäillä. Saa nähdä, osataanko yhtään ennakoida, miten arki käytännössä alkaa sujua tällä kattauksella.

-Karoliina-

Kollaasin kuvat: Pixabay, Artek, Sebra & Electrolux 

Kommentit (11)

Mietiskelijä
12/11 | 

Kuulostaa todella järkeviltä ratkaisuilta. Uskoakseni tavarakaaoskin pysyy kurissa pienemmässä asunnossa kuin mitä suuressa talossa. Ainoa, mihin se hermo sitten voi mennä, on ikuisen vauvan/vauvojen kanssa loppuva "äänitila". Itsellä on ollut vauva kaksiossa rivarissa ja vastakohtaisesti isossa talossa maalla -kyllä vaan koko perheellä on itkukausina helpompaa, kun unta tarvitsevat voi nukkua talon toisessa päässä. Mutta tämäkin on pitkälle asennekysymys, pärjättiinhän myös siellä kaksiossa eka vauva-aika -vaikka korvatulppien avulla :D

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
13/11 | 

No se voi just olla näin! Ääniasiaa, ja vauvojen ääniherkkyyttä vaikkapa nukkuessa kun ei voi etukäteen yhtään tietää. Toivotaan, että menee hyvin :)

Vierailija
14/11 | 

Heippa, olisiko vanhoista ovista saanut tehtyä liukuoven?

Mukava kuulla että yritätte lähteä rakentamaan elämää jo olemassa oleviin neliöihin.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
15/11 | 

Itse asiassa olisi saanut, mutta ne olisivat tulleet liian painaviksi tuolle seinälle, johon ovet olisi pitänyt asettaa. Se olisi ollut minustakin visuaalisesti paras ratkaisu. 

Ilyana
16/11 | 

Eteiskaappi on ihan mieletön idea! Onneksi itsekkin olen asunut näissä vanhemmissa taloissa, joissa kiinteät kaapit on vähintäänkin riittävän kokoiset, niin on saanut turvakaukalon, ammeen tms. tykötarpeet piilotettua kaapin uumeniin.

Enkä ole ikinä arvostanut niin paljon hissiä kuin taaperoa, vauvaa ja kauppakasseja roudatessani vaikkakin vain ensimmäiseen kerrokseen - meillä on pyörä-/vaunuvarasto katutasossa, mutta joku älypää on keksinyt laittaa sekä siihen että talon liuskalla varustettuun takaoveen hieman standardia kapeammat ovet, joista ei tuplarattaat mahdu sisään. Siispä puran aina ulkona lapset ja kassit ala-aulaan, taittelen vaunut ja tuon ne sisään, vien vaunuvarastoon, kelpon kantamukset hissiin ja hissistä kotiovelle. Melkoinen show, mutta onneksi on edes tuo hissi. Toivottavasti teilläkin on. :)

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
17/11 | 

Hissi on, mutta hissihän ei vie kuitenkaan katutasoon :) Tosi järkevää, mutta näitä vanhan tason kauniita, mutta vähän epäkäytännöllisiä kommervenkkejä. Vaunut valittiin niin, että mahtuvat kapeasta ovesta ulos, ettei tarvitse joka kerta avata tuplaovea ylähakasesta. Saa nähdä, miten alkaa käytännössä sujumaan. 

Vierailija
18/11 | 

Onnea odotukseen, toivottavasti kaikki menee hyvin (ja meneehän se, Suomi on paras maa olla riskiraskaana) :) Meillä myös identtiset veijarit, nyt jo 10 kk. Me hankittiin vauvanvaatteita varten lipasto makkariin, mutta hyvin pian huomattiin että kätevin oli järjestää vaatesäilytys kylppäriin, jossa oli hoitoalusta. Vaippaa vaihtaessa ne vaatteenvaihdotkin yleensä tapahtui. Joten puhtaat vaatteet säilytetään edelleenkin pyykkikorikaapissa vessassa. Vaavisänky/-sängyt oli alkuun tosi hyvä, pinnasänkyjä tarvittiin vasta vauvojen ollessa 5 kk (eivätkä viihtyneet samassa, kun potkivat toisensa hereille). Jos jotain itse tekisin toisin, niin en olisi pesänrakennusvieteissäni laittanut vauvojen nukkumisjärjestelyitä ja tavaransäilytyksiä kuntoon, ne kun meni uusiksi sitten käytännön osoittaessa kätevimmät systeemit. Joka perhe toki löytää omat parhaat käytäntönsä, mutta tämä nyt vain tällaisena pienenä vinkkinä siitä mikä meille on toiminut.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
19/11 | 

Meille tulee kanssa tuohon eteiseen kaappiin, jonka sisään tulee vaivapanvaihtotaso, vetokoreja. Voi olla, että suurin osa vaatteista seilaa lopulta sinne makkarista. Josta sieltäkään ei näillä neliöillä kovin pitkä matka ole :D 

Vierailija
20/11 | 

Meillä oli kuivauskaappi kaksosten aikaan. Siinä pystyi ulkovaatteet, joita ei niin paljon ollut kuivaamaan näppärästi ulkoilun jälkeen. Myohemmin hankittiin kuivausrumpu, joka mielestäni hiukka kutistaa vaatteita. Laitankin vaatteet kuivausrummun jälkeen pikkaisen märkinä pyykkitelineeseen, koska silittäminen on minusta turhaa. Kuivausrumpu on kyllä kätevä, kun se on pyykinpesukoneen yllä.

Vierailija
22/11 | 

Saako kysyä minkälainen sängynpääty ja mistä? 😊 Mietinnässä ollut samanmoinen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat