IMG_7311.jpg
IMG_7311.jpg

Sanotaan, että taiteilijat joutuvat usein poistamaan lopullisesti taideteoksestaan – musiikkikappaleesta, kirjasta, näytelmästä, maalauksesta – ne kohdat, jotka aluksi vaikuttivat olevan ne kaikkein nerokkaimmat tai parhaimmat. En ole ennen oikein uskonut tuota, mutta kun kirjoitin Tee se itse -vauvaa, kävi minullekin tismalleen samalla tavalla. Ne synopsisvaiheen kauneimmat virkkeet tai luonnostelutekstin hauskimmat kohdat, joita aluksi pidin teoksen vahvuutena, olivatkin kirjan edetessä kokonaisuudeksi, ne irrallisimmat. Ne, jotka piti poistaa.

Koska kirjoitin Tee se itse -vauva pikaisella aikataululla, tuli hukkasivuja aika vähän. Itse asiassa jopa liian vähän, koska uskon, että jos olisin kirjoittanut enemmän, olisi tekstistä tullut varmasti myös parempi, koska karsintaa olisi voinut tehdä enemmän.

Hukkasivuja tai ei, tuli minun kirjoitettua yksi luku, joka oli aika eriskummallinen. Se ei ollut minun eikä Bazarin mielestä hukka-ainesta, deletoitava sivu, mutta ei itse paperillekaan painettavaksi sopiva. Se olisi rikkonut sellaisenaan kirjan kirjoitustyylin.

Pähkäilimme hetken asiaa. Ja keksimme ratkaisun. (Minusta aika nerokkaan sellaisen.) Päätimme, että julkaisen Tee se itse -vauvan ekstraluvun täällä blogissa. Ikään kuin kiitokseksi teille kaikille, jotka olette prosessin aikana olleet mukana ja joilta olen saanut palautetta valmiista tuotoksesta.

En ole vielä varma, pistänkö extraluvun teille jouluna vai vasta uudenvuodenlahjaksi, mutta varmaa on, että pääsette siihen käsiksi lähiviikkoina! 

Jos vielä ne kirjan julkaistut sivut kiinnostavat tai mietit sopivaa kirja joululahjapaperiin käärittäväksi, suuntaa Adlibrikseen ja klikkaa Tee se itse -vauva ostokoriin.

Osaatteko muuten yhtään arvata, mihin kohtaan kirjaa tämä julkaisematon luku voisi sijoittua? Niin ja kenen näkökulmasta se on kirjoitettu? Pätkä siitä menee näin:

"En oikein tiedä, miksei mieleeni ollut tullut, että ihmiset synnyttivät myös lounasaikaan.

Ehkä koko homma oli minusta niin mystistä, että liitin sen tähtitaivaaseen ja yön pimeisiin tunteihin."

 

-Karoliina-

Kuva Tee se itse -vauva promokuvauksista viime talvelta. Mukava kirjan kuvittaja Sanni Kariniemi. Kuvaaja Janita Autio. 

 

Kommentit (13)

Katja Mäkelä
14/13 | 

Pakko olla Usvan sanoja ennen kesälomaa ku vielä oli koulussa :)

Jonnainen
16/13 | 

Hei pakko kehua ja kiittää ihanasta kirjasta! Juuri luen ja yritän himmailla vikoja sivuja ettei loppuisi vielä.. toivottavasti kirjalle tulee joskus jatko-osa! Sun blogi on yksi parhaimpia ja tykästyin todella paljon tyyliisii kirjoittaa myöa kirjaa.Mukavan kepeää luettavaa mutta kuitenkin siinä on hyvä sanoma :)

Karoliina Sallinen
17/13 | 

Kiitos ihanista sanoista <3

PäiväPouta
18/13 | 

Ihan loppuun! Arvaukseni siis.

Karoliina Sallinen
19/13 | 

Ei osunut sekään oikeaan :) 

Vierailija
20/13 | 

Harvoin jätän kirjoja kesken. Tämän jätin. Oli jotenki todella tylsää luettavaa. Tuli mieleen teineille suunnattu kirja. Kirjoitustyylistä siis.

Vierailija
22/13 | 

Hei! Sitä olen miettinyt, miksi kirja piti tehdä niin kiireellä? Oliko se sinun vai kustantajan toive?
Romaani ei tyyliltään osu ihan omaan kirjamakuuni, mutta luin sen kyllä. Valitettavasti kiireen aistii, ja se hieman harmitti lukiessa, kun mietin, jouduitko väkisin kiirehtimään tekstin valmistumista.

Karoliina Sallinen
23/13 | 

En taloudellisesti voinut olla töistä pois kuin 7 viikkoa, joten siitä johtui kiire. Toisaalta editointi jäi viime talven muiden käänteiden takia osaltani nollaan. Itseänikin harmittaa se, vaikka toki olen iloinen, että tällainenkin tuotos tuli. Ensi kerralla vielä parempi :) 

Vierailija
24/13 | 

"olivatkin kirjan edetessä kokonaisuudeksi, ne irrallisimmat."

Todella häiritsevää, että äidinkielenopettajalla on pilkutus näin hukassa.

Vierailija
25/13 | 

Samaa mietin minäkin. Tai oikeastaan sitä, että mitä tässä lauseessa on tarkoitus sanoa. Onko korjattu jälkeenpäin, ja jäänyt sitten hassuksi?
En ole lukenut kirjaa, mutta kiinnostaa kyllä joskus lukea.

Karoliina Sallinen
26/13 | 

Hah :D Sille näyttää, että jotain puuttu. Tosin en enää oikein osaa sanoa, mitä. 

Täällä blogissa olen muuten vaan (väsynyt) äiti, en äikän maikka ;) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat