1A7C5150.JPG
1A7C5150.JPG

1A7C5173.JPG
1A7C5173.JPG

1A7C5181.JPG
1A7C5181.JPG

1A7C5063.JPG
1A7C5063.JPG

Jopas jotakin. Kirjan julkaisusta vain kuukauden päivät, mutta tuntuu, kuin koko hommasta olisi kulunut jo vaikka kuinka pitkä aika. On ollut ilo huomata, kuinka moni tuttu ja tuntematon on Tee se itse -vauvaan tarttunut ja tottakai jokainen ihana kommentti on tehnyt ihan hirveän hyvän mielen.

Pari viikkoa kirjan julkaisun jälkeen sain kustantajalta tiedon, että Tee se itse -vauvasta tehdään toinen painos ja nyt kirja löytyy myös jo äänikirjana Book Beatista.

Oli muuten outoa kuulla vieraiden ihmisten ääni oman tekstin kertojina. Tuli tunne, olenko oikeasti kirjoittanut kaiken tuon? Toisen ihmisen äänellä kerrottuna kun teksti tuntui osin jopa ihan tuntemattomalle.

Kyselitte minulta kirjasta muutamia kysymyksiä, joihin lupasin vastata. Ja tässä ne tulevat:

Keitä Usva ja Juha ovat? Keksitkö ne päästä?

Usva ja Juha ovat mielikuvitukseni tuotetta, mutta toki niissä on osasia läheltäni. Moni asia Juhassa täsmää siskoni mieheen, Usva taas on vielä keksitympi hahmo, jossa on osia monista lähinaisistani.

Otitko viime lukuvuoden vapaaksi opetöistä vai oletko opettanut koko ajan?

Olin syksyllä 2015 seitsemän viikkoa virkavapaalla, jona aikana syntyi pääosa kirjastani. Muuten olen tehnyt niin ope- kuin blogitöitä projektin aikana.

Kiinnostaisi kuulla enemmän käsiksen tarjoamisprosessista eli tarjositko valmiiksi hiotun käsiksen kuvineen kaikkineen?

Lähetin kustantajalle “paketin”, jossa oli 7 kirjan lukua kuvineen, omat esittelymme Sannin kanssa, suunnitelma kirjan jokaisesta luvusta (1-2 virkettä /luku) sekä teoksen synopsis.

Lähetitkö teoksen useampaankin kustantamoon?

Kyllä vaan. Varmasti kaikkiin, joihin vain keksimme lähettää. Kahden kustantamon kanssa käytiin neuvottelut, meille sopivaksi valikoitui Bazar. Myöhemmin yksi kunstantamo olisi halunnut vielä jutella sopimuksesta, mutta silloin me olimme jo täydessä työssä ja touhussa Bazarin kanssa. Joiltakin kustantamoilta vastaus kesti toooooodella kauan!

Miten sait kuvittajan mukaan?

En tuntenut Sannia entuudestaan, mutta tiesin hänen työnsä. Ja ihailin niitä! Otin rohkeasti yhteyttä, kävimme kahvilla ja homma oli siinä. Sannia ei tarvinnut kauan ylipuhua. On hassua, että olemme tehneet Sannin kanssa "yhdessä" kirjan, vaikka oikeasti olemme nähneet livenä ehkä neljästi. Ensimmäisen kerran kahvilassa, sitten neuvotteluissa ja lopulta julkkarijuhlissa. Teimme molemmat aikalailla omaa hiihtoamme, vaikka tottakai tekstin ja kuvien pitää käydä vuoropuhelua.

Aiotko kirjoittaa vielä toisen kirjan?

Kyllä , jos saan kustannussopimuksen ja aika riittää. Olisi ihanaa tehdä sama homma, mutta vielä paremmin. Tee se itse -vauvalle olisi ihanaa saada jatko-osa. Tosin mielessä on yhden romaanin, yhden novellikokoelman ja yhden nuortenkirjan aiheet. Saa nähdä, minkä niistä pääsee toteuttamaa ensimmäisenä.

Jos Tee se itse -vauva ja sen kirjoitusprosessi kiinnostavat vielä vähän laajemminkin, tervetuloa Cafe Köketin kirjakerhoon tiistaina 15.11 kello 17.30! Siellä olisi tarkoitus jutustella lisää kirja-asiaa, nauttia vähän kuohuvaa ja kylläpä kirjojakin on myynnissä tapahtumassa erikoishintaan. Niin ja apua mihin lupauduin : lukemaan pätkän kirjasta. Ja minähän en ole tähän päivään mennessä vielä uskaltanut avata kirjan sivuja muissa kun signeerauspuuhissa.

-Karoliina-

 

Tee se itse -vauva edelleen Adlibriksessa kampanjahintaan!

 

*Kuvat: Janita Autio

   

Kommentit (10)

Karlik
11/10 | 

Huippu kirja! On tätä jo äidinkielen kursseihinkin luettu ;)

13/10 | 

Olen blogisi ahkera lukija, mutta en ole ikinä kommentoinut mitään. Nyt oli kuitenkin pakko! Kirjoittamasi kirja on niin hyvä! Ensimmäisten lauseiden aikana jää jo koukkuun! Tietysti kirja on pitänyt kuunnella myös äänikirjana. Toivottavasti kirja saa joskus jatkoa :)

Karoliina Sallinen
14/10 | 

Ihana kuulla! Kiitos. Ja toivotaan tosiaan, että jatkoa tulee! 

HenriettaN
15/10 | 

Hirveän kiinnostavaa luettavaa, kun olen itse juuri etsimässä kustantajaa esikoiselleni. Enpä ollut aikaisemmin tajunnutkaan, miten paljon kustantamoja oikeastaan onkaan. Ja tosiaankin, vastausajat tuntuvat vaihtelevan jo nettisivujen perusteella melkoisesti riippuen kustantajasta. Kuvittelisi, että mattimyöhäiset jäävät jalkoihin, kun herätessään toiset ovat jo napanneet parhaat päältä, koska kirjoittajat lähettelevät käsikirjoituksiin useaan paikkaan. Mutta enhän minä kustannusalasta oikeastaan mitään tiedä. Ehkä kyseisille kustantajille tulee myös eniten tarjouksia. Sinänsä kiinnostavaa olisi kyllä aiheeseen perehtyä tarkemmin.

Joka tapauksessa, paljon onnea kirjastasi! En ole vielä ennättänyt Tee se itse -vauvaa saamaan käsiini, mutta ehdottomasti sen aion lukea. Jo blogisi perusteella uskon sen olevan todella hyvä.

Mukavaa alkutalvea sinulle ja F:lle!

Karoliina Sallinen
16/10 | 

Onnea sinulle oikean kustantamon etsintään!! Tuo on jännää aikaa :)

Kiitos samoin <3

Kiskiskiiski
17/10 | 

Sain itse kirjan käsiini kirjaston kautta heti sen ilmestyttyä. Olipas ihanaa, että vaikka mua on vaivannut pitkä lukemattomuuskriisi, tämän sain hetkessä loppuun. Osasyynä varmasti kova vauvakuume ja tavallaan helposti samaistuttavat hahmot :D Toivottavasti tulee jatkoa jossain muodossa!

Oon ihmetellyt, ettei täällä blogissa ole aiheesta kauheesti vieläkään kirjoitettu. Esim. Miksi juuri tuo aihe juuri nyt?

Karoliina Sallinen
18/10 | 

Mullahan on ollut aina krooninen vauvakuume, joten ehkä siksi :D Oikeasti mulle tuli mieleen ensin kirjan muoto (kaksi kertojaa ja kuvat) ja sitten vasta se, mistä kirjoittaisin! 

Vierailija
19/10 | 

Osaatko sanoa, julkaistaanko kirja jossain vaiheessa myös e-kirjana?

Karoliina Sallinen
20/10 | 

Book Beatista löytyy :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat