Moikkis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

F:lle iski viikonloppuna mahapöpö ja nyt on sitten lämpöä. Taas soitto rehtorille, että olen kotona.

Vaikka olenkin ehdottomasti sitä mieltä, että perhe - erityisesti lapsi - on kaikkein tärkeintä, koen silti aina pienoista (tai välillä todella suurtakin!) syyllisyyttä siitä, että jouduin ilmoittamaan töihin, etten pääse tulemaan. Siitäkin huolimatta, että jo vuosia olen ollut sellaisissa työpaikoissa, jossa ei ole koskaan tuomittu sairauslomia. Omia tai lapsen.

Niin ja vielä sellainen lisätieto, että me Eepin kanssa jaamme F:n kotihoitopäivät sairauksien aikana vieläpä melko tasaisesti, etten läheskään aina itse ole pois töistä, kun F on kotona.

Mitenkäs te: Miten työpaikalla suhtaudutaan lapsen sairauksien (tai vaikkapa neuvolakäyntien) vuoksi syntyviin poissaoloihin? Koetko syyllisyyttä? Ja onko tosiaan niin, että edes pitkäaikaissairaiden lasten kotihoito täytyy tehdä omalla kustannuksella kolmen päivän jälkeen?

Kivaa uutta viikkoa! Toivottavasti teillä on säilytty terveinä.

Täällä juodaan mehua, katsotaan leffoja, makoillaan ja pelaillaan Unoa.

-Karkki-

* tyynyliinat, Ellos ja mummon ompelemia Marimekon kankaista // tilkkutakki, mummon tekemä // t-paita, Vimma (saatu blogin kautta) // pillimehujuonnin pelastu, Mehujehu

 

Kommentit (14)

Laru
1/14 | 

Jep, kipenä ollaan meilläkin aika usein kiitos päikodissa leviavien pöpöjen. Vaikka meilläkin itseasiassa isi on useammin kotona lasten kanssa sairauspäivät niin äitikin joutuu usein kotiin jäämään ja kyllä iskee pieni syyllisyys. Ja sitä ei yhtään helpota talouspäällikön tiukka kommentti: "ja lapsen sairastuessa pitää sitten aina tuoda lääkärintodistus" ... itse saa sairastaa omalla ilmoituksella 3 päivää. En tajua, no nytkin sitten perjantaina kun hoidosta soitettiin yhten löysän kakan vuoksi, hain lapsen hoidosta ja käytin lääkärillä että sain päivän vapaaksi =D Ihmekkös tuo jos meinaa olla terveyskeskuksissa ruuhkaa...

Karkki
2/14 | 

Meillä saa onneksi olla omalla ilmoituksella lapsen kanssa. Tosin usein käytämme F:ää kipeänä myös lääkärissä ja pyydän samalla todistuksen.

LJ
3/14 | 

Kävitkö oikeasti sairaan lapsen kanssa neuvolassa? Vatsatauti voi tarttua vielä useita päiviä oireiden loppumisen jälkeen. Kurjaa jos muut sairastuu leikittyään samoilla leluilla. Viis jostain pikku nuhasta... Anteeksi vuodatus, mutta juuri 2 lapsen kanssa mahataudin sairastaneena ottaa vähän aivoon...

Tilda
4/14 | 

Täällä ollaan myös kotona 2-vuotiaan kanssa. Mies ei yksinkertaisesti nyt voi jäädä töistä pois, joten mun opiskelut kärsii. Luennot ja tehtävät kasaantuu ja ahdistaa. Mietin keinoja miten parannella tyttö äkkiä ja stressaan että montakohan päivää tämä kuume kestää... Ei sairastaminen tietenkään ole lapsen vika, ja paaponkin häntä kuin kanaemo, mutta en voi mitään sille että mieluummin olisin normaalissa päivärytmissä ja opiskelutkin etenis. Meillä mieskin on kotona hoitamassa lasta jos täytyy, mutta ihan ymmärrettävästi mulla on kuitenkin enemmän joustonvaraa. Eikä se miehen työnantajakaan ilosta hypi kun lapsi sairastaa... Että helpompi näin, paitsi minulle :D Paranemisia kaikille pienille! Nyt mäkin alan syömään oikein urakalla herkkuja ja unohdan velvollisuudet.

5/14 | 

Kävin kyllä. Mietin asiaa tarkkaan, mutta kun viimeksikin aika meni varaamisesta neljän kuukauden päähän, olisi kolmivuotistarkastus mennyt samalla laskutoimituksella aikaan, jolloin F olisi kolme vuotta ja seitsemän kuukautta :/
Kaiken lisäksi neuvola-ajat ovat aina semmoisia, että joudun ottamaan niitä varten palkatonta virkavapaata töistäni. Olin ottanut jo tämän päivän aamun palkatonta, eikä hirveästi huvita tehdä samaa montaa kertaa peräkkäin.Meidän töissä kun ei voi siirtää töihin menoa tai tehdä tunteja varastoon...

Itse ajattelen, että pöpöt tarttuu jos on tarttuakseen. Ja koska neuvola oli samassa talossa kuin terveyskeskus, uskon, että niitä leluja on räpellellyt moni muukin kuumeinen tai vatsatautinen lapsi ennen F:ää.

Kurjaa, jos teillä on ollut tautia liikenteessä! Tsemppiä :)

6/14 | 

Voi kun kurja tilanne! Arki onkin semmoista, että kun siihen on hyvät uomat, on aina vaikeaa hypätä epäjärjestykseen. Esimerkiksi siihen, ettei saakaan hommia tehtyä suunnitellusti lapsen sairastelun vuoksi. Opiskelut vasta stressaavia ovatkin, onneksi ne ajat ovat (ainakin toistaiseksi!) meiltä ohi! Tsemppiä, Tilda!!

LJ
7/14 | 

Monestihan neuvolat on samassa talossa kuin terveysasemat, mutta omine tavaroineen ja leluineen. Meidän kunnassa on erityisesti painotettu että lapset tulee tuoda neuvolaan "terveinä". Itse olen haudannut yhden lapsistani ja tiedän että perusterve lapsi kestää sairaudet hyvin, mutta entäpä ne jotka eivät ole niin onnellisia?! Pienille vauvoille vatsatauti voi olla myös kohtalokas. Kaikelta ei voi suojautua sen ymmärrän, mutta monesti asioita ei tule ajatelleeksi ennenkuin asia osuu omalle kohdalle. Silloin ei rahalla tai ajalla ole väliä, kun vain saisi pitää pienen elossa.

8/14 | 

Löysin juuri blogisi, kivalta vaikuttaa! Olen tällä hetkellä kotimammana (pojat 2v7kk &. 2kk), joten nuo poissaolohommat autuaasti edessä päin... Mun työssäni sai olla omalla ilmoituksella pois 3 päivää, mutta työelämässä vielä ollessani meillä ei vielä lapsia ollut. Paranemista pikkupotilaalle! :)

Karkki
9/14 | 

Tervetuloa, Paula :) Ja hei: Ihana blogi sulla. Aika samanhenkisiä sisustusratkaisuja meillä: Bongasin aika monta asiaa, jotka meillä on, tai joita olen meille suunnitellut.

Kati
10/14 | 

Itseasiassahan vatsatauti tarttuu ENNEN oksentamisen alkua.. Kun lapsi alkaa oksentamaan, mahatauti ei enää tartu..Ja yleensä kuume nousee vatsapöpön jälkeen pienillä..

Karoliina Sallinen
11/14 | 

Itsehän sain muuten vatsapöpön sitten EILEN. Noh. Nyt jo parempi olo, joten eiköhän tämä tästä :)

12/14 | 

Kiitos! :) Sisustushommat vain senkun lisääntyy kevään tullen, sillä myimme juuri nykyisen kotimme ja uusi on suunnitteilla! :) esikoisen ikä näköjään lipsahti väärin, Justus on 1v8kk ihan kohta :)

Karoliina Sallinen
13/14 | 

Kurkipa sitten täältäkin sisustusjuttuja. Voi nimittäin olla, että uusia ideoita tupsahtelee tänä keväänä paljonkin :)

LJ
14/14 | 

Kati, mihinköhän tieteeseen perustat väitteesi? Nyt et kyllä tiedä yhtään mistä puhut. Voin 100% varmuudella sanoa että KYLLÄ tarttuu.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat