OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten olette ehkä Instagram-sivultani huomanneet, käymme pyörimässä koko perheen voimin Helsingin keskustassa useamman kerran kuukaudessa.

Se, mitä kaupunkihengailu tarkoittaa näin lapsiperheen arjessa on kuitenkin vähän erilaista, mitä se oli ennen F:n syntymää. Kun ennen F:ää me saatoimme pyöriä pitkin pikkukatuja ja päämäärättömästi vain haahuilla tai jopa "harrastaa shoppailua", nykyisin intressit ovat vähän toiset. Keskustaan mennään usein niin, että kävelymatkat säilyvät kohtuullisina. Plussaa on vessojen läheisyys, iisit ruokapaikat ja se, että kaiken tarvittavan voi ostaa yhdestä ja samasta paikasta. Siksipä entiset pikkukujat ovatkin vaihtuneet kauppakeskuselämään.

Helsingin keskustan Forumissa on tehty remonttia jo jonkin aikaa, ja nyt liiketilat näyttäisivätkin olevan jo todella hyvässä iskussa. Vaikka muutkin Forumin uudistuneet kerrokset vetävät puoleensa, tulee meidän pyörittyä eniten Forumin ylimmässä kerroksessa, jota voisikin kutsua lapsiperheiden kohtaamispaikaksi. Forumin kolmanteen kerrokseen on nimittäin koottu nopeiden ja edullisten ruokapaikkojen lisäksi monta mielenkiintoista lastenvaateliikettä, sekä lasten leikki- ja hoitohuone¤, jossa voi rauhassa imettää, lämmittää lastenruuat, käydä vessassa tai sitten ihan vaan hengähtää leikin ja Muumien parissa.

Vaikka F:n kanssa liikkuminen onkin nykyisin helppoa, on mielessäni vielä hyvässä muistissa ne ajat, kun kaupunkikohteet valittiin sen mukaan, missä vaipan pystyi vaihtamaan kätevästi, ja minne hissiin vaunut kulloinkin mahtuivat. Silloin todella olisin toivonut, että tällainen Forumin Hattivattihoitohuone olisi jo keksitty.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forumin kolmannen kerroksen lempparikohteeni lastenhoitohuoneen lisäksi ovat luomumehuja, -leipiä, -jogurttijäätelöitä ja –smoothieita myyvä Kippo, sekä ranskalainen lastenvaateliike Du Pareil Au Même. Kiposta olenkin kirjoitellut enemmän jo aikaisemmin täällä, mutta Du Pareil Au Même on kyllä minulle vielä suhteellisen tuore tuttavuus.

DPAM on perustettu jo vuonna -86, ja tällä hetkellä merkin liikkeitä on peräti 600 ympäri maailman. Hintatasoltaan vaatteet ovat aivan perusketjuliikkeiden tasoa, mutta koska DPAM-myymälöitä ei joka kulmalla täällä Suomessa ole, viehättää minua se, ettei ketjun vaatteitakaan tule aivan joka lapsella vastaan. Se seikka, että DPAM:in varma ja tunnistettava tyyli näkyy niin 50-senttisissä kuin 156-senttisissäkin vaatteissa, on mielestäni myös hienoa. Tuntuu sille, että merkin luojat ovat varmoja osaamisestaan, eikä vauvavaatteissa tarvitse liikaa lällyillä, mutta toisaalta varhaisteinien vaatteetkaan eivät näytä vielä aikuistenvaatteille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valitsimme F:n kanssa DPAM:in valikoimasta suosikkimme, ja tällaisen kokonaisuuden saimme aikaiseksi. Farkkuvaatteita, kumisaappaat, suojapuku sormiväri/ruokailuhommia varten, kerhoreppuja ja makeita printtipaitoja.

forum1
forum1
forum2
forum2
forum3
forum3
forum4
forum4
forum5
forum5

Joko sinä olet käynyt kurkistamassa uudistuneen Forumin? Ja kuinka moni muu tunnustaa suunnistaneensa/suunnistavansa kaupunkireissulla lastenhoitohuoneiden ohjaamana? Entä kenelle muulle kolahti DPAM?

-Karoliina-

¤Forumin lastenhoitohuone sijaitsee Forumin kolmannessa kerroksessa, aivan kahvila CIAO!Caffen takana.

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (14)

15/14 | 

Voi, meillä Turussa oli jonkin aikaa Dpam -liike ja se oli ihan suosikkini! Juuri minun käköisiä lastenvaatteita. Edelleen paikallisilta kirpputoreilta bongailen näitä vaatteita, mutta eiköhän nämä ala olla jo kulmakunnan viimeisiä löytöjä. Kun varsinaista liikettä ei enää ole, ei kulmakunnan kirppiksillekään löydy juuri kierrätettävää tältä merkilyä.
Eteenkin merkin takit ja mekot ovat jääneet mieleen, alennusmyynnit olivat hyviä ja niistä käytiin aina kantamassa kassi kaupalla sävy sävyyn paitoja ja sukkahousuja ;)

Hanna
16/14 | 

Just piti kans sanoa, että tosi harmi, kun täällä Turussa ei oo enää Dpamia :(

Forum tuli katsastettua kesällä ja hieman petyin lastenhoitohuoneeseen. Siellä oli ensinnäkin törkeän kuuma ja huone täynnä isiä lastensa kanssa katsomassa piirrettyjä, äidit ilmeisesti shoppailemassa...

Turussa Skanssissa on ihana iso hoitohuone sohvineen ja tilaa myös niille isille ;)

17/14 | 

No voi harmi, että liike sieltä lopetettiin.

Onko sinulla vinkkiä, miten alessa kannattaa toimia? Ts. suureneeko aleprossa alekauden aikana, vai kannattaako liikkeessä olla heti alen ekana päivänä? Itselleni on merkki vielä niin tuore, etten näistä hommista vielä tiedä.

18/14 | 

Harmi tosiaan :(

Onhan tuo Forumin hoitohuone aika pieni, mutta minusta se toimii kyllä kivasti. Ja parhaiten koko keskusta-alueen huoneista. Sattui varmasti jokin ruuhkapäivä, koska itse en ole koskaan huomannut, että tila olisi liian täynnä.

Anne
19/14 | 

Olen kanssa samaa mieltä Forumin hoitohuoneen ahtaudesta tai oikeastaan huonosta tilankäytön suunnittelusta. Jumbossa (Hesen vieressä) oleva lastenhoitohuone on kaikkein paras mielestäni. Siellä on esimerkikisi tilaa neljälle imettäjälle, kun forumissa on yhdelle. Kampin vauvahuone on kanssa iso, mutta hieman jo kulahtanut.. Itiksen lastenhoitohuone olisi kanssa hyvä, jos siellä olisi otettu huomioon paremmin kärryjen sijoittelu paikat.. nyt mammat parkeeraa ihan miten sattuu ja tila on aina aika kaaos just kärryjen takia.

20/14 | 

Mut hei mahtavaa että DPAM on tullut takaisin Helsingin keskustaan. Selloon tulee niin harvoin lähdettyä keskustasta.

Adaira
21/14 | 

Riemastuin eilen kun lueskelin Forumin viikon tarjouslehtä ja huomasin DPAMin palanneen :) En ole liikkeessä sen koommin asioinut kun Kampin liike lopetettiin, mutta nyt täytyy tehdä täsmäisku Forumiin (siitäkin huolimatta että olen yrittänyt nyt satsata itse ommeltuihin lastenvaatteisiin, mutta eipä parane olla liian ehdoton). Paljon vekkuleita vaatteita jotka näyttävät juuri siltä miltä lastenvaatteiden pitääkin :) Kippo on myös toinen suosikkini Forumissa :)

Ninna
22/14 | 

Itse rakastan ranskalaisia lastenvaatteita ja yritän ostaa niitä kovasti lapsilleni. Dpam nettisivut http://en.dpam.com/girl-c.html

Toinen suosikkini on Orchestra, jonka liikettä ei valitettavasti Suomesta löydy eivätkä edes postita Suomeen. Ulkomailla liikkuessa olen käynyt heidän liikkeissään http://fr.shop-orchestra.com/

Kolmas ranskalainen suokikkini on Vertbaudet, jonka vaatteita saa Elloksesta ja suoraan heidän nettikaupastaan erittäin nopealla toimitusajalla http://www.vertbaudet.com/En/ Näitä olen tilaillut hyvin monta kertaa.

Itse asiassa, kaikki nämä kolme vaatemerkkiä näyttävät niin identtisiltä leikkauksiltaan ja kuvioinneiltaan, joten vahva veikkaukseni on, että ovat yhtä ja samaa firmaa. Mutta siis ihania ovat!

25/14 | 

Se Kampin myymälähän lopetti kokonaan ja Forumin myymälää vetää nyt sama yrittäjä kuin Sellonkin myymälää.

28/14 | 

Itse olen myös tykännyt kovasti DPAM:n mallistoista ja erityisesti värikkäistä printtipaidoista. Eilen kävin Forumin myymälässä ihastelemassa poikien hauskoja ötökkäpaitoja. Aivan mahtavat värit ja isolle pojallekin löytyi kokoja. Uutta oli taas tullut paljon sitten viime vierailuni ja pojan kanssa täytyy palata sovittamaan oranssia toppatakkia. Kerrankin kunnon väriä pojallekin tarjolla!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat