OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen juhannuksen herkku oli nämä ihanat vartaat. Ja taas Hipu-siskoni käsialaa.

Katkarapu-halloumivartaat kahdelle:

  • Kypsiä, suuria kuorittuja katkarapuja (tai kuorimattomia, mikäli on valmis näkemään kuorimisen vaivan)
  • Paketti halloumia
  • Hyvää oliiviöljyä n.1-2 dl
  • 1-2 limeä
  • Tuoretta sitruunamelissaa
  • nyrkillinen Valkosipulia
  • (2-3kpl) Chiliä
  • Suolaa ja pippuria
  • Grillivartaita

Sulata ja kuori katkaravut tarvittaessa, huuhdo ja laita kannelliseen astiaan. Valuta päälle sen verran oliiviöljyä, että ravut melkein peittyvät. Purista limet huolellisesti mukaan. Pilko sitruunamelissan lehdet ja chili ja lisää astiaan. Purista mukaan oman maun mukaan valkosipulia. Lisää vähän suolaa ja pippuria. Jätä marinoitumaan astiaan mielellään yön yli, mutta puoli päivääkin riittää. Laita puiset grillivartaat vesiastiaan likoamaan puoleksi tunniksi. Ota halloumi pakkauksestaan ja pilko se isohkoiksi paloiksi. Useissa halloumeissa on puristustekniikasta johtuen keskellä kohta, josta se halkeaa luonnostaan: ensimmäinen leikkaaminen kannattaa tehdä tästä kohtaa, sillä muuten halloumipalat halkeavat helposti juuri tästä kohtaa kun ne työnnetään vartaaseen. Voit lisätä halloumipalat marinadiin ja jättää ne vielä sinne hetkeksi. Pujota kostuneisiin grillivartaisiin vuorotellen katkarapuja ja halloumia oman maun mukaan. Valele vartaat vielä kunnolla ennen grillausta, ja voit tätä tehdä myös grillatessasi. Nämä eivät tarvitse pitkää grillausta, sillä katkaravut ovat kypsiä ja sitkistyvät liian pitkästä kypsennyksestä.

-Karoliina-

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat