OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katselin äsken kesän kalenteria taaksepäin ja tajusin, että olen ollut kotona  kesän aikana yhteensä vajaan viikon. On ollut Rodosta, festareita, yökyläilyjä, mökkiä ja vaikka sun mitä. Elämä on ollut matkalaukuissa, kangaskassinyssäköissä ja rinkassa. Kotona on käyty vaan purkamassa ja täyttämässä laukut uuteen lähtöön. Pesukone on laulanut noina iltoina ja öinä non-stopilla.

Luulisi, että monta kuukautta kassielämää on opettanut minun superpakkaajaksi. Tiedättekö sellaiseksi, joista puhutaan naistenlehtien sivuilla? Sellaiseksi, joka osaa ottaa viikonloppukassiin täydellisen asukokonaisuuden, joka sopii yhtä asustetta vaihtamalla niin maalle, merelle, bileisiin kuin arkeenkin. No. Musta ei sellaiseen ole. Roudaan selkä vääränä mukanani puolta omaisuudestani ja silti tuntuu, että kamat ovat usein aina väärässä paikassa.

Koska tiedän oman vajavaisuuteeni pakkaajana, täytyy kassien olla sellaisia, että ne kestävät sitä vaate- ja kenkämäärää, jota haluan kantaa mukanani. Kesän aikana olenkin testannut sekä F:n, että mun reissuissa uusia kasseja ja toilettipusseja.

Mun rinkka on blogin kautta saatu Haglöfsin Röse 65:n* , joka vetää sisäänsä aivan käsittämättömän kilo- ja litramäärän kamaa ja jonka kantamisessa mulle ei ole tullut selkä kertaakaan kipeäski. Ja se on muuten ihme! Mulla on aika kapea selkä, ja todella moni reppu/rinkka saa mun selän kipeytymään, koska niissä kassin painopiste on tullut väärään paikkaan. Haglöfs on kuitenkin ns. naisrinkka ja sen huomaa käyttömukavuudessa.

F:n reissu- ja samalla myös eskarirepuksi ostimme Forumin Vansilta Nintendo-prinsessarepun ja toilettipussukatkin täytyi vaihtaa kesäreissujavarten suurempiin. F:n Frozen-pussi on ostettu Rodokselta (superkätevä tuo päältä avattava luukku!) ja minun pussukkani on Heinolan ABC:n Marimekolta. Harmittaa, kun tuntuu, ettei mistään saa enää sellaista pienehköä meikkipussia, jossa olisi tuollainen F:n pussukan tapainen päältä avattava luukku. Marimekolla oli niitä ennen, mutta eipä ole enää. Sellainen avausmekanismi kun olisi paras ihan perusmeikkpussiinkin : Löytäisi, mitä etsii!

Näillä sitä kassialmat sitten ovat painelleet koko kesän. Ja taitavat vielä hummailla tästä eteenpäinkin muutaman viikon. Laskeskelin itse, että ympäröivän kolmen viikon aikan olen matkustanut tai tulen vielä matkustamaan seuraavanlaisen rundin: Helsinki- Tampere - Helsinki - Tampere - Hankasalmi - Turku - Helsinki - Rautavaara - Hankasalmi - Helsinki- Tampere- Helsinki. Joten VR : Joko saisin jonkin kunniamatkustajan arvonimen? ;)

Kertokaa mulle parhaat pakkaamis- ja laukkuvinkkinne!

- Karoliina-

*saatu

Kommentit (19)

20/19 | 

Jani sano että paras vinkki on: karsi, äläkä tuo muille tuliaisia ;

22/19 | 

Ah, mä niin ymmärrän ton pakkaustuskan (tai siis sen puolen omaisuuden mukana raahaamisen)! Juuri tänään pakkasin tavaroita kolmen viikon reissua varten ja ihmettelin, että miten sitä tavaraa voi kertyä laukkuun sellaiset määrät, vaikka kuinka yritän pakata kriittisesti! Onneksi voin laitana esim. ulkoiluvaatteita about samankokoiselta äidiltäni, mutta silti yksi perässä vedettävä matkalaukku ja reppu ei meinaa riittää tavaroille. Minäkään en siis mikään mestaripakkaaja ole, mutta parhaaksi vinkiksi oon todennut sen, että mukaan tulevat vaatteet kannattaa ensin vaikka levitellä sängyn päälle ja mallailla mitkä sopisivat yhteen. Oon niin monta kertaa tullut reissusta takaisin siten, että matkalaukussa on paljon käyttämättä jääneitä vaatteita juurikin siitä syystä, ettei niitä ole voinut yhdistellä muiden vaatteiden kanssa... Hankalinta on tietty sellaiset pidemmät matkat, jolloin mukana pitäisi olla vaatteita miljoonaan eri tarkoitukseen.

Frida
24/19 | 

Ihana postaus! :) Voin niin samaistua toho fiilikseen! :D aina kauheet ekonyssykät messissä joka paikassa ja aina väärät asuvalinnat niissä ja lisäks viel reppu selässä ja kaks koiraa matkassa,ollaan kans varmaa aika näky junassa joskus on oikeesti sellane olo etten pääse sielt ulos! :D

25/19 | 

Meidän isä aina kummastelee, kuinka saan roudattua nuo kassit kotiin. Kertaakaan ei ole jäänyt nyssäköitä vielä junaan ?

26/19 | 

Asukokonaisuudet, ehdottomasti! Minulla menee aina tuntikausia pakkaamiseen, kun puen päälleni erilaisia asukokonaisuuksia ja pohdin, mikä laukku ja mitkä kengät sopivat niihin. Reissussa tämä kotona nähty vaiva kuitenkin kannattaa, kun asukokonaisuudet on valmiiksi mietitty eikä laukun pohjalla pyöri irrallisia, mihinkään sopimattomia vaatteita.

Marika
28/19 | 

Asukokonaisuudet kunniaan. Itse reissaan nykyisin helposti 5 yön reissuja Fjällravenin isomman repun ja käsilaukun kanssa. Reppuun vielä mahtuu vaatteiden lisäksi kannettava tietokone.

RiZ
30/19 | 

On Marimekolla edelleen niitä "päältä avattavia" meikkupussukoita. :) (Unikko Kinto -kosmetiikkalaukku)

32/19 | 

Tota lasta mä vaan mietin, jos noin paljon reissaa. Milloin sitä pieni ihminen ehtii kotonaan olla?

Lina
33/19 | 

Olen pohtinut samaa! Ilmeisesti tällaiset reissukesät ovat olleet aina Karoliinalle, Eskolle ja F:lle tyypillisiä, mutta nyt koko porukka on uuden elämäntilanteen edessä. Jos F reissaa kesällä ulkomailla ja ympäri Suomea ja syksyllä kahden kodin väliä, niin väsy saattaa jossain vaiheessa iskeä?

34/19 | 

F:hän ei ole ollut kuin ehkä 1/3 reissuista mukana. Ja hänen akselinsa on onneksi pääosin vain mummola-Helsinki -painotteinen ☺

KaisaM
35/19 | 

Nyt ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä. Ymmärrän, et rinkka on saatu blogiyhteistyönä.
Mutta, kun hankitaan rinkka esim.vaellukselle ja vähän pidemmille reissuille, sitä on ehdottomasti sovitettava myös pakattuna. Kun rinkan säädöt on tehty oikein omalle kropalle, vältytään myös selkä ja muilta rasituksesta johtuvilta lihaskivuilta. Ns.naisrinkka ei välttämättä ole se täydellinen vaihtoehto joka naiselle. Sopivin löytyy vain kokeilemalla.
Itse tein 3vkon rundin Euroopassa 65 litran rinkalla. Mustat maiharit ja siistit mustat tennarit pelastaa asun kuin asun. Mustaa ja itselle sopivia perusvärejä vaatetukseen. Puukoruilla, huiveilla yms. värikkyyttä saa lisää. Ja tietty huulipuna on ehdoton

Nippe
37/19 | 

45 litrainen riittää. Mullakin riitti aikoinaan kuukauden Irlannin reissulle.
Jätesäkki oli mukana varalta sateita varten kun liftailin itsekseen.
Onneksi aurinko oli puolellani.
Liian isoa ei kukaan jaksa pitkiä matkoja huvikseen kiikutella.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat