// Kaupallinen yhteistyö: Joutsen Finland Oy // 

 

P9054350.JPG
P9054350.JPG

P9054357.JPG
P9054357.JPG

P9054362.JPG
P9054362.JPG

P9054375.JPG
P9054375.JPG

P9054379.JPG
P9054379.JPG

P9054390.JPG
P9054390.JPG
P9054412.JPG
P9054412.JPG

P9054413.JPG
P9054413.JPG

 

Moni teistä on kysellyt multa vinkkejä Instan puolella untuvatuotteiden hankinnasta. Kirjoitin joskus aikanaan untuvavuodevaatteista täällä, ja nyt kerron taas mun omat havainnot untuvatakeista. Mähän olen tehnyt töitä kotimaisen untuvatuotevalmistaja-Joutsenen parissa jo tovin, joten mulla on himppunen kokemusta jo niin sanotusti myös kulissien takaa. Ja toki käyttäjänäkin, koska tietysti untsikoiden käyttö on lisääntynyt huimasti tässä vuoden aikana.

Kokosin tähän mun omat vinkit siitä,

KUINKA TUNNISTAA LAADUKAS UNTUVATAKKI?

  1. Selvitä, mistä takin untuva on peräisin. Kaikki Joutsenen käyttämä untuva on peräisin EU-alueelta ja kaikki Joutsen-untuva on lihanjalostuksen sivutuotetta (ts. sitä materiaali, joka muuten päätyisi hukkaan). Koko prosessi noudattaen EU:n määräyksiä ja lainsäädäntöä, eikä untuvaa esimerkiksi näin ollen nypitä koskaan elävältä linnulta. Joutsen käy myös säännöllisesti tarkistamassa kumppanuustiloilla tuoteprosessia ja sitä, miten lintuja kasvatetaan. Joutsen tuntee jokaisen tilan ja tilojen johdon, josta untuva tulee.
  2. Tarkista, onko untuvatäyte todella 100% untuvaa vaan vain osaksi untuvaa. Untuvan lämmönsitomiskyky ja hengittävyys ovat omaa luokkaansa. Jos siis haluat kevyen, lämmittävän, mutta toisaalta takin, joka ei hiosta, tulee täytteen olla 100% untuvaa.
  3. Katso, ettei takin saumoista tunge täytettä ulos. Jos tunkee jo kaupassa, ei se ainakaan vähene käytössä.
  4. Tarkista, että takin voi pestä ihan normaalisti kotona pesukoneessa. Se, että takin voi pestä normaalisti kotioloissa, helpottaa tuotteen huoltoa ja samalla sitä, että untuva säilyy hyvänä. Säännöllisesti pesty untuvatakki kun kestää paremmin pitkää käyttöä ja samalla myös untuvan ominaisuudet tulevat paremmin esille.
  5. Kysy, kuinka takissa käytetty untuva on puhdistettu. Monillahan on se mielikuva, että untuva ei sovi esimerkiksi allergikoille. On totta, että kaikki untuva ei sovi, koska vaikkei itse untuva allergisoisikaan, siinä oleva hilse ja pöly kylläkin. Siksi untuvan puhdistusprosessi on oltava riittävän tehokas. Joutsen puhdistaa untuvansa monivaiheisella Down System -menetelmällä, jonka ansiosta Joutsenen untuva on maailman puhtainta. Prosessi on toki hinnakkaampaa kuin yksinkertainen puhdistus, mutta samalla Joutsen voi taata, että tuotteet ovat laadukkaita myös puhtautensa ansiosta. 
  6. Läimäytä takkia! Ehkä vähän hassu vihje, mutta sen avulla huomaat, pöliseekö takki. Jos pölisee, ei untuva ole luultavasti puhdistettu niin hyvin kuin olisi pitänyt. Sen lisäksi, että pölisevä takki ei tietenkään sovellu herkille, vaikuttaa epäpuhtaudet suoraan untuvatäytteen ominaisuuksiin lämmön ja käyttöiän osalta. Mitä puhtaampaa untuva on, sitä paremmat ovat takin käyttöominaisuudet. 
  7. Pue untuvatakki päälle. Vasta kun saat takin päällesi, tajuat, mistä on kyse. Itseni yllätti ainakin täysin se, kuinka kevyitä "isotkin" untuvatakit voivat olla! Itse asiassa tästä on tullut mulle jopa pieni ongelma. Yhtäkkiä kaikki muut takit – vaikka hyviä ovatkin – ovat alkaneet tuntua kauhean raskaille.
  8. Mieti, millaisen untuvatakin tarvitset. Joutsenelta löytyy esimerkiksi kevytuntuvatakkeja ja niitä kovan pakkasen muhkeita talviuntuvatakkeja. Vaikka untuvan ominaisuudet sopivat moneen menoon, kannatta valita takki omiin käyttötarpeisiin. Joskus lyhyt jakkumainen takki on paras valinta (esim. alkusyksyyn, sisätakiksi kylmään toimistoon tai sitten jopa paksumman takin alle koville pakkasille) tai sitten jossakin tilanteessa mikään ei voita melkein nilkkoihin asti ylettyvää maksitakkia.
  9. Pyydä myyjän apua takkivalinnassa! Mulla itselläni on esimerkiksi Joutsenen takkeja koosta XS kokoon M. Toisin sanoen riippuu paljon takin mallista ja käyttötarkoituksesta, millainen takki ja missä koossa sopiikin parhaiten. Mun XS-takit (Neilikka ja Mercier) ovat sellaisia ”mekkotakkeja”, kun taas isommat over size -henkisiä pidettäväksi muhkeiden paitojen ja boufriend-farkkujen kanssa. Itse asiassa valitsin ensin tuon kuvan Kanerva-takin koossa XS, mutta näiden kuvien jälkeen vaihdoin sen kokoon S. Halusin, että takki on vielä isompi ja ilmavampi.
  10. Ajattele yhtä kautta pidemmälle. On ihan totta, että laadukas untuvatakki on monellekin sijoitus, johon pitää säästää hetkinen. Toisaalta samalla se on valinta, joka on ekologinen (=ei uutta takkia joka talvi). Joutsenella pyritäänkin suunnittelemaan takit niin, että ne näyttävät hyville ja ajankohtaisille vielä vuosienkin päästä. Joskus mua vähän tylsistyttää termi ”klassinen”, koska siitä tulee mieleen usein vaan jotain mautonta ja hajutonta. Mun omasta mielestä Joutsenelle klassisuus on kuitenkin kaukana tylsyydestä. Ja mä ajattelinkin, että Joutsenen takkien klassisuus on samaa klassisuutta kuina klassisuus farkuissa tai vaikka biker-nahkatakissa: Joutsenella takit ovat sellaisia, että ne kestävät aikaa, mutta niissä on silti aina palanen särmää ja ajankohtaisuutta.

 

Ja nyt tämä paras osuus. Talven Joutsen-takeissa on muutamakin ihana unisex-uutuus. Yksi niistä on ihanan muhkea, lämmin ja kevyt Aarni-takki. Vaikka nimi ehkä viittaakin hieman maskuliiniseen suntaan, sopii takki niin miehille kuin naisillekin. Katsokaa vaikka Krista Keltasen kuvaamat ja Jonna Kivilahden stailaamat  AW18-19Aarni-kuvat! Takin ovh. 399e. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla oman takkikokosi tähän alle! Arvonta-aikaa reilu viikko, eli torstaihin 4.10 klo 7.00 asti! Osallistumalla arvontaan annat luvan minun nähdä sähköpostiosoitteesi siinä tapauksessa, jos voitat kisan. Sähköpostiosoitteet tallentuvat blogialustalle salasanani taakse, kun osallistut arvontaan, mutta sinun ei tarvitse laittaa niitä muille julkisesti nähtäville. Arvontaan voi osallistua, vaikkei olisi kirjautunut Lilyn käyttäjäksi. 

joutsen-aw-2018-takit-1963 AARNI TYTÖLLÄ V.jpg
joutsen-aw-2018-takit-1963 AARNI TYTÖLLÄ V.jpg

joutsen-aw-2018-takit-0236 AARNI P (1).jpg
joutsen-aw-2018-takit-0236 AARNI P (1).jpg

-Karoliina-

Karoliinan kuvat: Noora Näppilä 

Kommentit (640)

TUIJA

Ihania takkeja. Minulla on yli 10 vuotta vanha Joutsenen takki. Vielä käytössä. Mukana arvonnassa

TiinaSus

L/40/42 ja ai että olis töissä mukavata töissä talvipakkasella hienossa takissa lämmitellä ️

Nope
4/640 | 

Mukana arvonnassa. Kokoa on hieman vaikea arvioida, jos se voi vaihdella noinkin paljon kuin sanoit, luultavasti kuitenkin M.

Birtsu
17/640 | 

Ihanaa! Lämmin takki tulisi tarpeeseen näin talvea vasten pienen lapsen kanssa pihalla leikkiessä. Kokoni on S.

Vierailija
21/640 | 

Lämpimän kesän jälkeen on aika odottaa pakkasia ja tuo takki lämmittäisi mukavasti viluista. Minun takkikoko on xs. Mukana siis arvonnassa :)

Miia889
27/640 | 

Musta lyhyempi takki näyttää tosi kivalta! Mukana arvonnassa, koko olisi varmasti S, jos voittaisin.

Vivie
30/640 | 

Mahti arvonta ja hyviä vinkkejä! Toistaiseksi käytössä on uniqlon yksilö, mutta eihän se niin laadukas ole kuin esimerkiksi nuo joutsenet. Takki näyttää sen verran väljältä että arvioisin omaksi kookseni ässän, jos nyt kävisi tuuri!

Miljahuuhtanen
38/640 | 

Jos voitto osuisi kohdalle niin ottaisin takin miehelleni. Koko M tai L varmasti olisi hänelle passeli.

Kipinäää
59/640 | 

Aikaisemmin Joutsenen takkikoot minulla ovat olleet S-L. Luulen että nyt ko.takki menisi koossa M.

Anno
64/640 | 

Äidiltäni löytyy 30v. vanha Joutsenen untuvatakki, jonka olemme nimenneet plussapallo-takiksi, koska se on ISO, mutta todellakin kevyt!
Ja koska olen pitkään haaveillut omasta Joutsenesta niin osallistun arvontaan. Takin koko saisi olla xs tai s ️

Saana
87/640 | 

Voi, minunlaiselle vilukissalle tuo olisi ihana, peukut pystyyn. Luulen, että M koko olisi hyvä

IidaT
93/640 | 

M tai L koko ois paras. :) ja moni untuvatakeista näyttää hyvältä. Lyhyttä mallia kuitenki itelle haluaisin.

RouvaHoo
104/640 | 

Ihan huippu mukavan oloinen takki!
Jos voitan niin menee lahjaksi tyttärelle. Koko L/XL. (Tarkistan jos voitto osuu kohdille).

AnneKatariina
110/640 | 

Minulta puuttuu juurikin tällainen pehmoinen ja lämmin talvitakki. Osallistun arvontaa n ja ottaisin takin koossa M.

Leijona
117/640 | 

Joutsenen tuotteet ovat ihania. Tällähetkellä on käytössä untuvatäkki, untuvatyyny sekä höyhentyyny.
Upea väri tuossa takissa on. Luulusin, että kokoni olisi L.

Annasofiian
119/640 | 

Ihana arvonta ja takit, ah! Kelpaisi talven tulla. Mukana, S-koko ois ihana! <3

Annasofiian
120/640 | 

Ihana arvonta ja takit, ah! Kelpaisi talven tulla. Mukana, S-koko ois ihana! <3

Sanmaria
121/640 | 

Tyttärelleni antaisin takin, olisi aivan ihana, kun talvisin kouluun pyöräilee. Koko s olisi hänelle sopiva.

Kerttup
127/640 | 

Tämä olisi ihana! Ehkä koko S, ei ole kyllä Joutsenen takeista aiempaa kokemusta.

Emmyel
139/640 | 

Täällä yksi, joka on jo aloittanut untuvatakkien käytön tältä syksyltä. Paksummalle olisi tarvetta, että selviytyisi läpi talven. Koko xs.

janinasi
148/640 | 

Luulen että M olisi kokona paras.

Nää on ajattomia, äidilläni on Joutsenen untuvatakki joka on ollut käytössä jo yli 20v. Viime talvena ihastelin sitten tätä takkia hänellä ja luulin sitä uudeksi koska oli niin upeassa kunnossa... :-)

inuski
150/640 | 

Multa puuttuu juurikin tällanen perustakki, joka on lämmin ja siisti mut ei liian pitkän mallinen. Mulle menis kaikista pienin mahollinen koko.:)

jannna
153/640 | 

Toi takki on -niiin- ihana!

Just samanlainen, mitä oon mielikuvissa suunnitellut itselleni!

Ja koko on S.

LauraWee
163/640 | 

Oi, ihana arvonta! Koko olisi todennäköisimmin M. 

Sun ruskea hiusväri sopii sulle nyt täydellisesti! Iloa päivääsi!

Sonjahe
179/640 | 

Vanha untuvatakkini on jo todellakin vaihdon tarpeessa. Koko M olisi varmasti sopiva!

Stilldisease
185/640 | 

Lämpimän näköinen. Varmaan L koko tai XL jos on oikein pientä mallia nääs.

MT
194/640 | 

S-koko olisi passeli! Äitini on ihan Joutsen-untsikoiden fani ja aivopessyt meidät lapsetkin

sannu
198/640 | 

Joutsenen takit kyllä todella hyviä ja lämpöisiä Suomen keleihin. Itselle koko xs paras.

Nessu
204/640 | 

Mikäli voittaisin, antaisin takin pikkuveljelleni, hänen kokonsa on luultavasti M (tai L).

Saakku
214/640 | 

Ois varmasti vilukissalle hyvä takki pakkasille. Kokoa on vähä vaikea arvioida pelkän kuvan perusteella mutta veikkaisin että M sopisi.

Katjapaulina
219/640 | 

Tällä varmastikin kerrankin tarkenisin tulevat talvet. Koko olisi S todennäköisesti.

Minttumaa
221/640 | 

Oih, hyvä aihe! Oon tässä selaillutkin ja haaveillut kevytuntsikasta
Arvontaa varten sanoisin että M tai L ️

miime
241/640 | 

Vau! Laadukkaaseen untuvatakkiin ei etenkään opiskelijalla ihan heti varaa olekaan, joten tämä tulisi tarpeeseen. Koko L.

Vierailija
255/640 | 

Olisipa ihana voittaa lämmin takki koossa S, jolla tarkenisi käydä lenkillä pienen koirani kanssa talvipakkasilla:)

Eeva-Stiina
263/640 | 

Ihanan muhkea takki, mutta budjettiini valitettavasti liian hintava. Olisipa onnekasta jos arpaonni suosisi. Mulle soppeli olisi S-koko.

Pakkasella paleleva
269/640 | 

Pelkkää superia tää arvonta! Ehdottomasti mukana! Koko luultavasti M.

PaulaL
271/640 | 

Mukana arvonnassa, takkikokoni on L. Toivoisin vaan hitusen pidempiä hihoja, lähes kaikissa Joutsenen malleissa hihat jäävät minulle vajaiksi, vaikka mitkään poikkeuksellisen pitkät kädet minulla ei olekaan.

Vierailija
273/640 | 

Kaapista löytyvä 25 vuotta vanha Joutsenen untuva takki kaipaisi päivitystä. Koko olisi oletettavasti M.

Jenni Kauppi
280/640 | 

Luettuani tekstisi heräsin juuri siihen todellisuuteen, että edellinen untsikkani täyttää tänä syksynä 10v ja alkaa myös näyttää siltä. Ehkä olisi aika siirtää se mökkitakiksi ja päivittää kaappiin Joutsenen takki. Jos sattuisin saamaan sen arvonnassa, kokoni on xs.

Stuu
282/640 | 

Rakastan Joutsen -untuvatuotteita! Kotiini olen näitä hankkinut pikkuhiljaa. Tyynyt & peitot ovat parhaimmat! Samoin joutsenen kevytuntsikkani, jonka ostamista tuumailin hetken arvokkaan hinnan vuoksi. Mutta kyseinen takki on ehdottomasti vaatekaappini paras sijoitus! Pitkämallinen takki on tyylikäs kaupungissa ja on myös lämmittänyt muutamalla lapin vaelluksellani!! Seuraavaksi olisikin hakusessa paksumpi joutsenen untuvatakki.

Näytä kaikki kommentit (640)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla