// Kaupallinen yhteistyö: Linkosuo // 

PC016696.JPG
PC016696.JPG

PC016700.JPG
PC016700.JPG

PC013809.JPG
PC013809.JPG

PC013820.JPG
PC013820.JPG

PC013825.JPG
PC013825.JPG

PC010838.JPG
PC010838.JPG

Meillä juhlittiin toissa viikonloppuna F:n synttäreitä perhevoimin. Mä olin jo viikkoja sitten päättänyt, että yrittäisin ottaa kemut mahdollisimman rennosti.

En tiedä, mikä siinä on, mutta voin kestittää ex tempore-tyyliin isoakin joukkoa kavereita ja vääntää monta herkku- ja ruokalajia tuosta vaan. Mutta kun kyseessä on joku etukäteen sovittu tilaus. Esimerkiksi synttärit, tuntuu, että kaiken on oltava jotenkin työtaakan takana.

Olen joka vuosi opetellut ottamaan kemut yhä rennommin ja rennommin (ja katson samalla vanhoista valokuva-albumeista kauhulla ja ihailulla, millaisia tarjottavia olen esimerkiksi tyttären yksivuotissynttäreille jaksanut ja ehtinyt vääntää.) Parina vuonna olen tilannut tarjoamiset ihan valmiina, nyt päätin, että tehdään itse, mutta pienellä vaivalla.

Lapsen oma toive oli mokkapalat. Ja vitsi miten helppoa oli leipoa, kun pikkuleipuri osaa jo itse mitata ja sulattaa voin, rikkoa munat ja paljon muuta. Enää ei eletä sitä vaihetta, missä yhdessä leipominen tarkoittaa jäätävää sotkua ja kaksinkertaista työtä. Nyt hänestä oikeasti on apua!

Suolaiseksi tarjottavaksi pyysin miestä tekemään samoja pikkupurtavia Linkosuon kaura- ja ruissipseistä, joita hän itse asiassa teki jo kesällä Tammerfest-etkoille (hieman toisentyyppinen tilaisuus, mutta toimi sielläkin). Nuo sipsit kun sopivat loistavasti kuppimuotonsa ja myös makunsa puolesta sellaisenaan syönnin lisäksi täytettäviksi.

Moni on kysellyt, miten yhteistyöt valikoituvat blogiin ja kuinka tuotteet, joista bloggaaja kertoo, voivatkaan olla aina niin hyviä. Että voivatko ne ihan oikeasti olla kehujen arvoisia?

Linkosuo oli oiva esimerkki, miten tämmöiset hommat ainakin täällä mun blogissa menevät: Ihastuin Linkosuon kauratuotteisiin ihan omien kauppaostosten ansioista viime kesänä. Oli ihanaa, että kaupan hyllyiltä löytyi myös astetta terveellisimpiä snäkejä meille, joiden vatsa ei ruista kestä, mutta jotka eivät halua syödä myöskään uppopaistettuja perunalastuja. Sitten kun näitä kaurasipsejä oli tullut rouskuteltua aikansa, sain kuulla, että kyseiset herkut valmistetaan kaiken lisäksi vielä täällä Tampereella. Olin siltä istumalta myyty.

Siitä innostuneena ehdotin Linkosuolle yhteistyötä, koska koin, että tässä olisi sellainen brändi, jonka tuotteista voisin ilolla kertoa eteenpäin. (Enkä silloin edes tiennyt näistä tuotteista!). Niinpä asiat etenivät nopsaan ja tässä sitä ollaan.

Mutta sitten takaisin tyttären kemuihin ja sen tarjottaviin. Mies teki kaurasipseihin kinkkutäytteen ja ruissipseihin kylmäsavulohitäytteen.

 

Kinkkutäyte Linkosuon kaurasipseihin

  • Linkosuon kaurasipsejä, makuna sour creme
  • ranskankermaa ja kermaviiliä (puolet ja puolet)
  • palvikinkkua pieneksi pilkottuna
  • omenaa pieninä paloina
  • raejuustoa
  • suolakurkkua pieninä paloina
  • ruohosipulia silputtuna
  • suolaa
  • valkopippuria

 

Kylmäsavulohitäyte ruissipseihin

  • Linkosuon ruissipsejä, makuna makea chili
  • ranskankermaa ja kermaviiliä (puolet ja puolet)
  • kylmäsavulohta pilkottuna
  • limen mehua puristettuna
  • tilliä
  • sitruunapippuria
  • limen kuorta raastettuna
  • kurkkua pilkottuna

 

  1. Sekoita ranskankerma-kermaviiliseokseen kaikki pilkotut ainekset ja mausteet.
  2. Anna täytteen maustua kaapissa ainakin pari tuntia. Mielellään yön yli.
  3. Pursota täyte Linkosuon sipseihin vasta, kun ne meinataan syödä.
  4. Tarjoile heti.

 

Täytettyjen sipsien lisäksi meillä oli juhlissa tarjolla myös – ihan sellaisenaan – Oat ja Rye Chipsejä. Erona joihinkin muihin snäkeihin ne ovat todella ohuita ja itse laskisin samaan herkuttelukategoriaan kuin perus perunalastut. Paitsi vaan että niissä on puolet vähemmän rasvaa kuin perunasipseissä (ja enemmän kuituja!). Näistä voin kuitenkin sanoa sen, että ovat sitten sellaista herkku, että jos et halua joutua koukkuun, ÄLÄ OSTA! IKINÄ!

Mun oma ehdoton hullaantumiseni on Oat Chips Caesar. Mä olen muun muassa vedellyt tämmöisen pussin kerran kymmenen minuutin automatkalla yhdeltä istumalta suuhuni. Ja myös korvannut lounaan rouskuttamalla pussin kuin itsestään. Tämä ei ole siis mikään ravintoympyräsuositus, mutta kertoo keisarin houkutuksesta ja minun himostani kyseisiä tuotteita kohtaan.

Tuli mieleeni, tässä kirjoitellessa ja välissä viikon kauppakassia purkaessa, että pitäisi seuraavaksi kokeilla täytettyjä sipsejä kasvistäytteellä. Ollaan yritetty pitää kiinni siitä, että meillä olisi kasviruokapäivä kerran viikossa, joten miksipä ei myös juhlatarjottaviin niitä voisi lisätä, vaikkei joukossa varsinaista kasvissyöjää aina olekaan.  Mietin, että esimerkiksi kauraranskankerma, tomaattinen nyhtis, purjo ja kurkku voisi olla yksi aika makoisa täyte. Joukkoon mausteita, nams!

Niin tai millainen olisi viikunahillo ja sinihomejuusto ruissipsin päällä? Tai vuohenjuusto-päärynä-hunajatahna kaurasipsissä?  En halua edes miettiä, kun tulee nälkä pelkästä ajattelusta. 

Tämmöinen maailman nopein ja herkullisin tarjoiluvinkki vaikka joulun ylläriviereille ja uudenvuodenkemuihin! Sipsit (eli nämä kuppimuotoiset, postauksen kuvissa täytetyt) löytyvät kauppojen näkkileipähyllystä  ja chipsit (hullun himotuksen aiheuttavat keisarit ja muut maut) perunalastuhyllystä

-Karoliina-

Kuvat: 1-2, minä // loput: Noora Näppilä

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (7)

wasserman
1/7 | 

Täytyypä laittaa toi resepti kokeiluun, niin saa vähän vaihtelua uuden vuoden tarjoiluihin. :) PS. Kivat housut A:lla, mistä ne on ostettu?

Karoliina Pentikäinen

Suosittelen :) Pöksyt on itse asiassa shortsit. Eittämättä ikivanhat :D Mutta tarkistan merkin, kun saan miehen kotiin.

Nipsuuh
2/7 | 

Alkaako sipsit pehmetä, jos nämä on kauan syömättä? Ei varmaan kannata paljon etukäteen täyttää, mutta jos juhlat on pitkät, niin vettyykö jo siinä ajassa?

Karoliina Pentikäinen

Juuri näin! Eli itse täyttäminen kannattaa tehdä vasta vähän ennen kemuja, vaikka mössö tuleekin tehdä hyvissä ajoin. Korjaan tuonne reseptiinkin, joten kiitos huomioista <3 Toki sipsit pehmenee, mitä löysempi itse täyte on. Jos on tosi, tosi pitkät juhlat, parempi vaihtoehto on varmasti esim. juurikin sellainen juusto+ viikunahillo -tyyppinen ratkaisu. Mutta hyvin kestää parin tunnin juhlat esillä. Eikä sen kauempaa kyllä kaloja ja maitotuotteita uskaltaisi esillä pitääkkään. 

Helena457
3/7 | 

Nuo ruis- ja kaurasipsit on kyllä tosi hyviä! Normi sipseistä tulee helposti minulle paha olo, vaikka ei vetäisikään mitään sipsiövereitä. Näistä ei sitä huonoa oloa niin helposti tule, ja on tosiaan ainakin vähän kuitupitoisempi vaihtoehto.
Mietin, että kasvistäytteenä voisi toimia joku tsatsikin tyyppinen, jos tekee vähän kiinteämmän version valuttamalla nesteen ja käyttää tuorejuustoa :)

Helena457

Ja tietysti tulee ihan vegaaninen täyte jos käyttää esim. kaurapohjaista "tuorejuustoa", kuten Oatlyn PåMackan :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat