P2202495.JPG
P2202495.JPG

P2202497.JPG
P2202497.JPG

Minun yksi lempparivälipaloistani on aina ollut se perinteinen kermarahka, jota mummo ja äiti tekivät lapsuudessani. Se, johon vatkattiin kerma rahkan, marjojen ja sokerin kaveriksi.

Tuo rahka on ollut myös F:n suosikki, jota menee kippo tolkulla siihen asti, kun iso kulhollinen on syöty.

Vaikkei tuollainen omatekemä rahka mikään maailman epäterveellisin herkku olekaan, päätin testata yhtenä iltana, huomaako F – joka yleensä hoksaa jopa ärsyttävän tarkasti kaikki makuvaihtelut – jos muutan rahkan reseptiä vähän terveellisemmäksi. Eikä kuulkaas huomannut! Tämä rahka meni siinä missä mummon reseptilläkin tehty. Tässäpä siis sen ohje yksinkertaisuudessaan:

TERVELLISEMPI ISOÄIDIN RAHKA

  • maitorahkaa purkillinen
  • 2dl mustikoita (tai muita marjoja)
  • 1-2 rkl kookossokeria
  1. Iske kaikki rahka-ainekset kulhoon.
  2. Suristele sähkövatkaimella niin, että mustikat menevät rikki ja maustavat rahkan paremmin kuin kokonaisina.

 

Ehkäpä tämän "huijausrahkan" pointti onkin, että marjat ovat tarpeeksi hajonneina rahkan joukkoon. Silloin marjojen maku leviää koko rahkaan, ei rahkan happamuus tarvitse kaverikseen niin paljon kermaa tai valkoista sokeria. Voisin kuvitella, että kookossokerin sijaan makeutus voisi käydä myös banaanilla tai hunajalla. 

Rahka nautittiin tietysti mummolta perityistä kulhoista.

-Karoliina-

Kommentit (2)

Vierailija
4/2 | 

Meillä perinteinen kuohukerma korvataan jälkiruokarahkassa jollain vähän kevyemmällä, esim. Frora vispillä.
Marjat kyllä haluan rahkassa kokonaisina (ja niitä on oltava reilusti). Rahka on nimittäin mielestäni loistava keino syödä näin keväällä pakasyimesta pois ne loputkin edellisen kesän marjat.
Meillä rahkan valmistus on ollut lasten homma jo alle kouluikäisestä alkaen. Kun on yhdessä harjoiteltu, on sellaista keittiöpuuhaa, josta selviävät hyvin ihan itsekseenkin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat