20130607-214404.jpgtiedättekö sen tunteen, kun marssit ulos kaupasta niin, että tunnet saaneesi todellakin hyvää palvelua ja onnistuneen ostoksen? Että mieleesi hiipi väkisinkin ajatus: "kylläpä kannatti", ja hypähdät ehkä vielä yhden pikkiriikkisen innostuneisuushypynkin samalla kertaa. Jos tiedät fiiliksen, tai vieläkin paremmin, jos et ole tämmöiseen hetkeen törmännyt, kannattaa lukaista tämä seuraava postaus.

Sain blogin kautta vähän aikaa sitten mahdollisuuden suunnitella uuteen asuntoomme Inarian liukuovikaapistot vähän normaalia huokeampaan hintaan, ja olin tottavie innoissani. Olimme kyllä Eepin kanssa päätyneet Inariaan ilman tätä blogiaspektiakin, mutta tällä tavalla minun tuli tutustuttua sarjan kaappeihin ja oviin vielä tavallistakin tarkemmin.
20130607-213712.jpgKun sitten marssimme viime torstaina Inarian Vuosaaren pisteeseen, oli mielessämme iso lista asioista, joita ihan välttämättä halusimme ja tarvitsimme uuteen kotiimme. Poislähtiessämme moni toive oli kuitenkin jo muuttunut, ja paljon uusia ideoita ja niksejä oli tullut tilalle. Tässä siis se kohta, jossa hyvä asiakaspalvelu ja ammattilaisten asiantuntemus olivat tulleet kehiin...

Joskushan, tai oikeastaan aika usein, kauppatilanteessa käy niin, että myyjän ainoa tavoite on myydä. Ja vieläpä myydä sitä kaikkein kalleinta tuotetta, vaikkei ostaja edes sellaista tarvitsisi. Kun me aloimme suunnitella Inaria Studion Margo Kangasniemen kanssa meille kaapistoa, olimme Eepin kanssa jo ikäänkuin lyöneet lukkoon materiaalit ja sisusteet, vaikkemme lopulta paljoakaan koko valikoimasta tienneetkään. Ja arvatkaapas mitä, olimme vahingossa ottamassa koko kaupan kalleimpia ovia ja runkoa! Moni myyjä olisi tässä vaiheessa varmaan vain hieronut käsiään onnellisena yhteen, mutta Margopa tekikin toisin. "Tämä teidän ovi on kyllä kieltämättä hienoa, mutta ihan nyt vain vertailun vuoksi kerron teille, että tuo on kaupan kallein ovi. Tämä tässä vieressä on puolestaan kaupan edullisin. Ja samalla myös kaikista eniten tuota valitsemaanne ovea muistuttava". Margo veti esille toisen oven, joka oli lähes täysin samanlainen kuin edellinen. Erona vain se, että tässä ovessa oli reunalistat, kun tyyriimpi sai komeilla ilman niitä.
20130607-214006.jpgMonen muunkin, ei pelkästään hintaan liittyvän, vaan myös toimivuusasiohin liittyvän asian kohdalla Margon tuntemus kaapistoista korostui. Ja vaikka olenkin vannoutunut Ikea-fani, alkoi tuntua sille, että miten KOSKAAN olen voinut ostaa MITÄÄN huonekalua tai kalustetta ilman ammattilaisen ohjeistusta ja tietämystä. Voipi sanoa, että Neiti Sallisen suunnittelemana mm. asunnon ilmanvaihtoa ei olisi otettu vaatekaappiasennuksessa huomioon ;) Että onneksi siis näin!

Äikän maikkanakin painotan aina oppilaille sitä, että hyvässä arviossa on esiteltävä aina niin hyviä kuin huonojakin puolia arvioitavasta kohteesta. Mutta nyt hitsi vieköön täytyy todeta, ettei kaapiasiassa ole mitään valittamista. Haittaakse?

20130607-215220.jpgTai siis se tiettysti harmittaa, etten saa kaappeja heti, vaan mittatilaustyönä valmistettavissa osissa menee useampi viikko. Olisi ihana jo päästä purkamaan kamppeita jo uuteen kotiin, uusiin kaappeihin!
20130607-214210.jpg

-Karkki-

P.S. Ensiksi suunnittelin oman puoleni Eepin ja minun yhteisestä vaatekaapista tuollaiseen ylhäällä näkyvään walk-in-closet -henkiseen tyyliin, mutta lopulta päädyin Eskon kanssa samaan malliin (Eskon kuvan viereinen sisustus). Eli peruskaappiin (vähän tylsempään), jossa kuitenkaan taiteltuja farkkuja ei tarvitse pyllistellä poimimaan lattian rajasta. Ehkä fiksumpaa näin:) Snif.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (10)

KanDi
11/10 | 

Iltoja Karoliina!
Ollaankin just rakentamassa ja miettimässä kaappivalintoja. Aika hyvältä tämä Inaria kuulostaa. Täytyypä tarkkailla blogiasi.:)

Karoliina Sallinen
12/10 | 

Tarkkaile ihmeessä. Kunhan vaan saadaan valmiit kaapit seinään kiinni,voin esitellä,miltä lopputulos näyttää :)

Emma
13/10 | 

Uskaltaako kysyä, että paljonkos tuollaiset kaapit sitten maksavat normaalihinnalla?:)

Karoliina Sallinen
14/10 | 

Emma:
Meille tulee 2 vaatekaappia ja 1 tv-härpäketaso. Koot (noin) 2.3x1.4m, 1.3x2,8 ja 2.2x2.8m. Sisuksineen ja kaikkineen hinta on n.6000e. Niin ja kahteen kaappiin valittiin siis ne edullisimmat ovet,mutta yhteen tulee alkuperäisvalinta,eli ne kaikkein kalleimmat.
Niin ja joo: mittaus,kuljetus ja asennus sisältyvät tuohon summaan.Ihan kiva,kiviseinäporaus ei ole ihan meidän juttu :D

Anni
15/10 | 

Nämä on varmasti laadukkaamat kuin esim. Ikean. Siksikö päädyitte Inariaan? Kiva seurata projektianne.:)

Karoliina Sallinen
16/10 | 

Anni:
Tosiaan ensinhän meinasimmekin ottaa kaapit tyylillemme uskollisina Ikeasta,mutta matkaan tuli muutama mutka:
Ensinnäkin Ikean liukuovikaapeissa (joita meillä on ollut monessakin kodissa) on aina ärsyttänyt se,että ovet "pompahtavat" ajan kuluessa kiskoiltaan,ja muutenkin ovien toimivuus ei ole paras mahdollinen.

Toisekseen,ja mikä olikin suurin syy valita ei-Ikea,oli se,että tarkoituksemme oli käyttää tarjolla oleva tila mahdollisimman tehokkaasti. Koska Ikean kaapit ovat standardikokoiset,olisi tehokasta säilytystilaa jäänyt käyttämättä niin asuntomme leveys kuin korkeussuunnassakin.

Nyt näillä Inarian kaapeilla asuntomme korkeuskin tulee käytettyä maksimaalisesti. Mikä on tietysti hyvä,kun nelöitä varsinaisesti ei ole ainakaan liikaa...

Niin ja todella kiva, jos prokkis kiinnostaa! Kesän postauksista tulee väkisinkin tämmöisiä sisustus-,remontointi- ja life style -tyyppisiä,koska varsinainen muoti on pitkälti kollaripaita-ja maalihousuttyyliä :)

Erin
17/10 | 

Harvinaisen oloista asiantuntijuutta: ei pelkästään keskitytä asiakkaan iloksi toimivuuteen (ilmanvaihto) vaan tarjotaan myös sitä edullisempaa, jos se on asiakkaan tyylitoiveen mukaista! Kuvia sitten, kun kaapit on asennettu oikeille paikoilleen??

Karoliina Sallinen
19/10 | 

Erin ja Erno (Hih,kuulostaa sisaruksille): Kuvia tulee ihan saletisti! Heinäkuun tokalla viikolla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat