P1120172 (1).JPG
P1120172 (1).JPG

P1120173 (1).JPG
P1120173 (1).JPG

Sain vuosi sitten joululahjaksi itse tehtyä granolaa, josta tuli hetkessä ja ensilusikalliselta pakkomielteeni. Aamu-, ilta- ja välipala, jota teki mieli syödä joka kerta överit, ja joka tuntui loppuvan purkista aina liian nopeasti.

Pyysin granolalahjan antajalta heti reseptin myös itselleni ja tuosta hetkestä lähtien olen kokkailut granolaa vähintään kerran kuussa. Ja tartuttanut samalla granolahimon moniin läheisiini kuin teihin blogin lukijoihinikin.

Vatsatutkimukseni ovat vielä aivan kesken, mutta sen olen huomannut, että FODMAP-ruokavalio on asia, joka tekee ololleni hyvää. En noudata sitä todellakaan kaikilta osin, mutta aina kun minun on mahdollista valita LOW FODMAP -safkaa ”tavallisen” sijaan, teen niin.

Koska granola on ollut kauan osaaamupalojani, päätin kokeilla, voisinko tehdä lempireseptini niin, että kaikki sen aineosat olisivat sallittujen ruoka-aineiden listasta. Ja kuulkaas: Homma onnistui paremmin kuin kuvittelin. Eroa alkuperäiseen tuskin huomaa.

Itseni on ainakin ollut jossain vaiheessa vaikea soveltaa tuttuja reseptejä LOW FODMAPiksi. Tai ylipäättään keksiä tarpeeksi erilaisia syötäviä, joten tässäpä teille muillekin mahavaivaisille oiva resepti.

Low FODMAP -herkkugranola

1.Sekoita kulhossa: 

  • 8 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 3-4 dl pähkinöitä. Halutessaan pähkinät voi murskata pienemmiksi. LOW FODMAPia tavoitellessa käy esim. saksanpähkinät ja pekaanipähkinät.
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1,5 tl kardemummaa
  • 3-5 tl kanelia

2. Laita kattilaan ja sulata liedellä:

  • 1,5 dl vaahterasiirappia
  • 5 rkl kookosöljyä.

3. Lisää vaahterasiirappi-kookosöljyseokseen:

  • 4-5 rkl maapähkinävoita. Sulata seos tasaiseksi massaksi.

4. Sekoita nesteseos pähkinä-kaurahiutaleseoksen joukkoon. 

5. Levitä koko komeus tasaiseksi pellille. Laita pelti 175 asteiseen uuniin ja pidä herkku uunissa 20-30 minuuttia. Kääntele välillä lastalla. Mysli on valmista kun se saa hieman tummuneen värin ja on rapeaa. Jäähdytä pellillä ja laita sitten vasta purkkiin säilöön.

6. Syö esimerkiksi sokerittoman Alpro Soyan kanssa.

Kokeile, jos uskallat!

-Karoliina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

jennajohannasi
1/2 | 

Oi, kuulostaa tosi hyvältä! Kokeiluun menee, juuri eilen ostinkin elämäni ensimmäisen maapähkinävoi-purkin ja mietin mitä siitä tekisi.

Karoliina Sallinen

No tätä ainakin. Sitten maapähkinävoi on ihana maustettaessa kanaa. Ja leivälle :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat