OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun loma alkoi, eräs tuttavani kysyi multa, eikö ole hermoja raastavaa, kun kaikki lomat on puolison kanssa – joka ikinen vuosi – ihan samaan aikaan. Että eikö pänni nähdä Eskon naamaa jokainen lomapäivä, ilman omia rauhallisia hetkiä.

Kysyjä ei tainnut tuntea meitä kovin hyvin, koska rauhalliset hetket, yksin tai yhdessä, ei varsinaisesti ole se, mistä meidän perheen tyypit tunnetaan. Toisaalta kysymyksessä oli pointtinsa. Monihan pariskunta vapaaehtoisesti tai pakon edestä esimerkiksi lasten hoitojärjestelyjen vuoksi lomailee ainakin osan ajasta erikseen, eikä tämmöistä totaalista symbioosilomailua oikeastaan kovinkaan moni pääse/joudu kokemaan.

Kysymyshetkellä taisin kuitenkin hiffata yhden aika mukavan asian meidän kolmikosta. Vaikka välillä meillä kaikilla menee hermot ihan kunnollakin ja äänekkäästi toisiimme. Vaikka Esko ei aina kestäkään minun siivous-sisustus-remontti-taide –prokkiksiani (jotka sijoittuvat lomille), ja vaikka Eskon jatkuvan puheen ja höpötyksen olisi kiva välissä vetää mutelle, on meillä silti aika mahtavaa yhdessä. Itse asiassa niin hauskaa, etten parempaa seuraa keksi, kuin nämä kaksi omaa pitkäkoipeani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin ja hei: Ne rakkaimmathan juuri ymmärtävät, kun välillä tarvitsee omaa aikaa. Vaikka sitten niin, että kun F huikkaa omalta oveltaan ”mä haluan olla nyt ihan lauhassa”, siihen annetaan mahdollisuus. Tai tietysti oven raosta kurkataan, ettei huoneessa silpota esimerkiksi Marimekon paitaa saksilla tai liimailla purkkaa seinille. Mutta yleensä ei. Useimmiten siellä lauletaan ja tanssitaan ja höpötellään. Ihan vaan niitä omia juttuja. Välillä omassa ylhäisessä yksinäisyydessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mites teidän lomat? Yhdessä vai erikseen? Pakosta vai vapaaehtoisuudesta? Parasta aikaa vai hermoja raastavaa piinaa?

-Karkki-

 

Kommentit (11)

Daniella
2/11 | 

Pakko tähänkin soppaan heittää oma lusikka :) meillä on ollut aika erikoinen tilanne, sillä ollaan koko perhe oltu nyt 1,5 vuotta (!!!) yhtäaikaa kotona. Kaikki. Lähes taukoamatta. Voin sanoa (kaikella rakkaudella), että se on liikaa. Arki ja loma on yhtä ja samaa harmaata mömmöä. Mutta siinä on omat hyvätkin puolensa. Voidaan lähteä yhdessä reissuun koska vain ja toisaalta minulla kotiäitinä on mahdollisuuksia, joita monella muulla ei ole: pääsen käytännössä koska vain yksin lenkille tai mihin vain. Aina on takuuvarmasti luotettava ja lapsille mieluisa hoitaja saatavilla jne. Kyllä mä siis voisin tykätä tollasesta 10vkon yhteisestä lomasta. Ja ihan parasta, että joulunakin sais koko perhe kunnon loman :)

Nimetön
5/11 | 

haluaisin lisätä tähän keskusteluun sen pointin, että entäs ne, jotka ovat sitä mieltä että vain loma ilman lapsia on lomaa???

Karoliina Sallinen
6/11 | 

Totta!! Vaikka itse kyllä välillä kaipaan myös lomaa äitiydestä, en todella tajua sitä, että oman lapsen kanssa loman viettäminen olisi jotenkin epälomaa, vastentahtoista. Päinvastoin! On ihanaa, kun on ammatti, jonka avulla voimme tarjota F:lle myös hyvät ja pitkät lomat!

Karoliina Sallinen
8/11 | 

Niinpä. Se on sellainen ongelma, jonka kanssa melkein kaikki perheet kärvistelevät.
Noh. Teini-iässä teidän lapset on vain onnessaan, kun ette kyttää heitä joka päivä kesällä. Voi F parkaa, joka ei pääse MEISTÄ eroon edes lomilla ;)

9/11 | 

Itse nautin myös opettajan pitkistä kesälomista, joten pojan kanssa lomaillaan aina koko kesä. Tästä ajasta mies on lomalla yleensä sen kolmisen viikkoa, viime kesänä tosin reilun kuukauden. Koko kesän mittaisella yhteislomalla hermo saattaisi jo kiristyä, mutta nyt tuntuu, että parasta lomailua on nimenomaan tämä, kun koko perhe on kotona: voidaan reissata yhdessä ja vahtivastuuta vuorottelemalla saadaan myös molemmat omaa aikaa. Tosin kesäkuussa pari viikkoa kaksin vesirokkopotilaan kanssa yhdistettynä sadepäiviin sisällä sai pinnan allekirjoittaneella kiristymään sen verran, että tässä kuussa on luvassa myös (todella tarpeeseen tulevaa) ihan "omaa lomaa" tyttöjen Tallinnan-reissun muodossa...!

Karoliina Sallinen
10/11 | 

Ihan mahtavaa! Mäkin olen haaveillut, että täräytettäisiin siskojen tai tyttökamujen kanssa Tallinnaan kauneushoitoihin joku syksyn ankea viikonloppu!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat