OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun mä jäin töistä virkavapaalle, mun ihana työkaveri antoi mulle kirjeen. Kirjeeseen hän oli omien sanojensa lisäksi liittänyt ajatuksia sellaisilta henkilöiltä, jotka ovat (olleet) kirjoittamisen ammattilaisia. Hän siteerasi mm. Mika Waltaria näin: "---sillä jos ihminen kerran aikoo kirjoittaa kirjan, ei hänen auta muu kuin alkaa kirjoittaa. Tämä on tietääkseni ainoa keino millä kirjoja voi kirjoittaa, mutta jos joku tietää paremman keinon, olen aina valmis auliisti ottamaan neuvoja vastaa."

Vaikka meikäläisen raapustuksista ja Waltarin teksteistä ei voi - tietenkään - puhua edes samana päivänä, on Waltarin sanoissa suuri viisaus. Kirja ei synny, jos ei sitä kirjoita. Yksinkertaista, ja sitten toisaalta taas ei yhtään. Sitä kun niin helposti keksi tekosyitä. Ripustaa pyykkiä, selaa Facebookia, soittaa puheluita ja vie ajatukset pois siitä, mitä pitäisi oikeasti tehdä.

Kirjoittaminen on aika raakaa puuhaa, koska siinä pitää olla niin paljon läsnä. Monia teknisiä töitä voi suorittaa puolivaloilla, mutta kirjoittessa ei vaan voi olla pahalla päällä tai väsynyt. Se näkyy heti tekstissä. Ainakin minulla, vielä amatöörillä.

Siksipä kirjoitusviikot ovatkin olleet toisaalta aika rankkoja. Olen kokenut aikamoisia paineita siitä, että aivoni ovat oikealla vireystilalla, jotta tekstistä tulee aitoa, eikä väkisin puskettua. Sekin on ollut hassua, miten joinakin kirjoituspäivinä päähäni ei mahdu mitään muuta kuin kirjan tapahtumat ja tyypit, vapaapäivinä suorastaan taas unohdan koko prosessin tyystin. Ja sekin luo paineita. Tulee fiilis, olenko ollut ollenkaan kirjan sisällä, jos kerran voin unohtaa sen niin helposti.

Lopuksi huumoripläjäys luovan prosessin vaiheista. Niin totta! Yhden päivän aikana mieliala saattaa vaeltaa koko skaalan läpi, toisaalta taulukko kuvaa hyvin prosessia kokonaisuutena. Laajasti ajateltuna taidan olla nyt vaiheessa 4, o-ou!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit (2)

tuuli
1/2 | 

Moikka! Kirjoittaminen on ihanaa ja kamalaa ja molempia usein vielä samaan aikaan. Itsellä materiaali syntyi tulevaan runokirjaan kuin itsestään -muokkaus, järjestäminen ja muu onkin sitten kinkkisempää, mutta myös palkitsevaa. Olet rohkea, kun lähdet tavoittelemaan unelmiasi. Itse huomasin vähän aikaa sitten niinkin yksinkertaisen asian, kuin että unelmat eivät toteudu ilman työtä. Tsemppiä kirjoittamiseen! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat