Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 1
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 1
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 2
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 2
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 3
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 3
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 4
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 4
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 5
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 5
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 6
Kolmistaan_KuvaIlonaSavitie 6

Mä olen mukana Bellablogien ja Nokia Jalkineiden kumisaapaskampanjassa, ja tämä on ollut kyllä yksi avartavimpia tuoteyhteistöitä aikoihin. Olen oppinut niin paljon uutta, vaikka luulisi, että tuttuakin tutummat kumpparit ovat asia, jossa ei olisi enää mitään kummasteltavaa tai opittavaa.

Ensimmäinen asia, jonka yhteistyön tiimoilta havaitsin, oli sen tajuaminen, että kumisaappaissa todella on eroa. Kiiltävät kumisaapaspinnat kun siellä kaupan hyllyllä näyttävät usein samalle, ja sitä on tullut itsekin monta kertaa ihmeteltyä, miten saappaiden hintaero merkistä riippuen voi olla jopa 50 euroa. Nyt selvisi, miksi.

Näiden faktojen avulla löydät kunnolliset kumisaappaat:

  1. Materiaalin alkuperä. Kumisaappaiden valmistusmateriaaleissa, käyttöominaisuuksissa ja kestävyydessä on eroja. Osa saappaista valmistetaan perinteisin menetelmin käsityönä luonnonkumipohjaisista kumiseoksista ja osa synteettisistä materiaaleista automaattisella muottivalumenetelmällä esimerkiksi muovista (PVC) tai polyuretaanista (PU). Nokian Jalkineiden saappaat valmistetaan kestävistä luonnonkumipohjaisista kumiseoksista. Luonnonkumi on uusiutuva orgaaninen materiaali, jota valutetaan viljellyistä kumipuista.
  2. Materiaalin ominaisuudet. Luonnonkumipohjaiset kumiseokset ovat kestäviä. Se tarkoittaa sitä, että materiaali on taipuisaa, joka vaikuttaa taas kumisaappaiden käyttöikään. Luonnonkumipohjaiset kumisaapaat kestävät pakkasta paremmin kuin vaikkapa PVC. Tämä on mielestäni aika tärkeä ominaisuus näillä kevätkeleillä, jolloin aamulla ulkoillaan pienessä pakkasessa, päivällä on jo plussaa.
  3. Kengän muotoilu. Luonnonkumisaappaat valmistetaan perinteisin menetelmin käsin kokoamalla. Saappaisiin voidaan rakentaa erilaisia tukirakenteita käyttötarpeen mukaan ja rakenteellisesti käsin koottu kumijalkine muistuttaa pitkälti esim. nahkajalkinetta.   Muoviset saappaat (PVC, PU) valmistetaan nestemäisestä muovista muottivaluna automaattilinjastolla. Muovisaappaat valmistuvat yhtenä kappaleena ja niistä puuttuvat käsinkootuille jalkineille tyypilliset tukirakenteet kuten välipohjat ja lenkkiraudat.

 

HIPLAA JA SYYNÄÄ! Eli näin tunnistat kaupan hyllyltä kunnollisen kumisaappan:

  1. Tarkasta kumpparin pinta. Laadukas luonnonkumisaapas on pinnaltaan pehmeän nihkeää ja taipuisaa. Luonnonkumisaappaidenkin materiaaleissa on eroja - mitä enemmän seoksessa on käytetty synteettisiä materiaaleja, sitä kovemmalta ja muovisemmalta pinta tuntuu.
  2. Katse saumoihin. Muottivaletut muovisaappaat tunnistaa jalkineissa näkyvistä muottisaumoista. Vältä siis niitä.
  3. Painavampi on parempi. Luonnonkumisaappaat ovat muovisaappaita painavampia.
  4. Koita jalkaan. Kumisaappaan mukavuus tulisi aina kokeilla jalassa – laadukas saapas istuu hyvin ja tukee jalkaa myös pidempikestoisessa käytössä.
  5. Tsekkaa pohja. Ulkopohjissa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalin lisäksi myös pohjakuvioon. Perussaapas voi olla liukas luonnossa liikuttaessa. Karkeakuvioinen ja tukeva pohja soveltuu parhaiten maastossa liikkumiseen, hyvän pohjan voi myös tarvittaessa nastoittaa.  Paljon saappaita käyttävän kannattaa kiinnittää huomiota myös jalkineen tukevuuteen ja tukirakenteisiin. Kiertojäykkä pohja ja hyvät kanta- ja reunavahvikkeet lisäävät kumisaappaan käyttömukavuutta merkittävästi.
  6. Lestillä on väliä. Saappaan lestin mitoitukseen ja istuvuuteen kannattaa kiinnittää huomiota.  Saappaan tulee olla helposti puettava, istua hyvin kannasta ja olla riittävän tilava myös jalkaterän päältä. Oikein mitoitettu saapas ei purista ja jalkineeseen mahtuu myös villasukka. Nokian Jalkineiden lestit on mitoitettu suomalaiselle jalalle ja niitä on kehitetty ja testattu vuosikymmenien ajan.

-Karoliina-

Kommentit (9)

Ulla
11/9 | 

Haisaappaat ovat kuvan värisiä,mutta ainakin mun jalalle ei hyvät....jtn tilalle.Nuorena tytöilläkin oli Nokian mustat pitkävartiset kumpparit.Niistä käännettiin varret alaspäin..cool..

12/9 | 

Itse olen käyttänyt 30 vuotta nokian kumppareita ja siitä johtuen myös viimeiset 10 vuotta ostanut niitä lapsille. Muutama hutiostos mahtuu joukkoon, kun halusin kokeilla niitä halpoja kumppareita mutta eihän niistä mihinkään ollut! Joten, vain nokialaisia meille.

Olen varttunut maatilalla, joten meidän perheestä löytyi monen monet nokialaiset :) Niihin on jopa vähän tunneside.

Marika
13/9 | 

Nokialaiset itsekin valitsisin, jos kumiallergia ei vaivaisi. Nuo haisaappaat on kyllä söpöt.

15/9 | 

[…] Kirjoitin viime viikolla siitä, mitkä seikat täytyy ottaa huomioon, kun kumisaappaita valitsee. Olen mukana Nokia Jalkineiden ja Bellablogien kumisaapasyhteistyössä, ja sen siivittämänä olen oppinut aika paljon kumppareista. Ja ennen kaikkea niiden eroista! […]

Sami
18/9 | 

Tuohan oli aikansa nuorisomuotia. Kontioista taitettiin varret kaksinkerroin vaikkei vanhemmat siitä oikein tykänneetkään. Vai olikohan syy juuri se? Ja jotkut vielä töhersivät sen valkoisen vuorikankaan täyteen bändien nimiä, piirroksia ja ties mitä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat