OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

F:llä ei ole nimipäivää. Mutta hän odotta lähestyviä nimppareitaan taas kovasti. Me nimittäin vietämme niitä maaliskuussa. Olemme valinneet nimipäiväksi 19.3, joka on Josefiinan päivä. Tämä päivä siksi, että F:n nimen juuret ovatkin juuri Josefiina-nimessä.

Olen kuullut, että nimipäivätön voi viettä nimppareitaan meidän tapamme sijaan myös ainakin kahdessa muussa ajankohdassa : Jos nimi on jonkin toisen maan almanakassa, voi nimipäivää viettää tuon kalenterin mukaan. Toisaalta jos suomalaisessa almanakassa on joskus historiassa ollut kyseinen nimi, on tuo luonteva nimpparipäivä.

Onko sinun lapsellasi nimi, jota ei löydy kalenterista? Kuinka olette nimipäiväasian ratkaisseet?

-Karoliina-

*haalari saatu, Mainio SS2016

Kommentit (48)

Nonnis
49/48 | 

Omassa lapsuudenkodissa on nimipäiväjuhlinnat jääneet aika pieneen arvoon eikä niitä edelleenkään juhlisteta. Siksi tuntuisi jotenkin teennäiseltä keksiä lapselle joku sopiva päivä nimen juhlimiselle, varsinkin kun suomalaisesta kalenterista ei löydy johdannaisia. Lapsi on toki joskus asiaa harmitellut ja sitten on käynyt mielessä, josko nimppareita viettäisi toisen nimen mukaan, joka löytyy kalenterista. Eli vähän ollaan menty sieltä, missä aita on matalin. Ei juhlita. :-)

50/48 | 

Meillä vanhemman tytön nimeä ei löydy kalenterista (Nuppu), olemme viettäneet sitä Kukan, Flooran nimipäivänä.

Lapanen
52/48 | 

Meidän neidillä on Suomessa 4 kaimaa. Me juhlitaan nimppareita toisen nimen päivänä, Kertun päivänä. ☺

Juulia
53/48 | 

Omaa nimeäni, Juuliaa, ei löydy nimipäiväkalenterista. Sitä voisi juhlia Julian päivänä, mutta ilmeisesti olen itse lapsena tehnyt selväksi että se on Juulia eikä Julia :D meillä ei ole koskaan nimipäiviä juhlittu vaikka sisarusten nimet kalenterista löytyvät, kaiketi sekin hyvä vaihtoehto, vähentänyt ainakin lahjojen ostoa ;D

55/48 | 

Neillä tyttären nimipäivää vietetään Marian päivänä (Mariam) ja pojan nimipäivää Matin päivänä (Mohammed). Muhikselle olikin vaikeampaa päättää nimipäivää. Muhis on yhtä suosittu nimi arabimaissa kuin Matti meillä ja alkaahan ne molemmat kuitenkin M-kirjaimella.
Mariam on taas sama nimi kuin Maria, siksi valinta oli helppo.

Riina
56/48 | 

Olisi mielenkiintoista kuulla, mistä te aikanaan keksitte F:lle nimen? Omaan korvaani se erittäin harvinanen... Liinujahan tosin taitaa olla enemmän.

Henna
57/48 | 

Meillä pojan nimeä ei ole kalenterissa, joten nimppareita ei vietetä. Eikä poika taida edes tietää, että niitä voisi juhlia :D aikoinaan mietin jos olisi juhlinut Rikun päivänä joka melkein sama kuin pojan nimi, mutta se olisi ollut heti synttäreiden perään. Täällä ei siis koeta tarpeelliseksi niitä juhlia. Vaikka itselläni niitä joskus lapsena juhlittiin pienellä lahjalla.

Lila
58/48 | 

Joku joulupäivistä olisiko ollut jopa joulupäivä, jolloin ei ole kenenkään nimipäivä on nimipäivättömien juhlapäivä toinen vaihtoehto olisi juhlia nimipäivää esim. kastepäivänä tai nimiäisjuhlapäivänä. Meillä 2/3 lapsista ei ole löytynyt aikanaan kalenterista nyt enää 1/3.

59/48 | 

Meillä neidillä ei kanssa ole nimipäivää, joten vietetään sitä Wilhelmiinan päivänä, kun nimi on siitä alunpwrin joskus muodostettu.

hop
60/48 | 

Itse olen nimetön. Taikka siis nimipäivätön. Lapsena muka oli nimipäivä samankaltaisen nimen nimipäivänä. Nykyään ei juurikaan kiinnosta, ja pidän nimipäivää erittäin turhana "juhlapäivänä".
-hop, joka jo monesti on mielessään päättänyt ettei enää kommentoi, mutta näemmä taas kommentoi.

Kirmi
61/48 | 

Meillä juhlitaan linun nimeä elokuussa sopivantuntuisena päivänä, jolloin on muitakin s-kirjaimella alkavia naisia kalenterissa. Poikani nimipäivää juhlitaan samana päivänä kuin ortodoksisessa kalenterissa olisi sen suojelupyhimyksen päivä, josta nimi ilmeisesti juontuu. Mieheni nimipäivä löytyy ruotsalaisesta kalenterista, niin se on helpompi.

Anneli
62/48 | 

Periaatteessa ortodoksikalenterin mukaan mennään, koska olemme ortodokseja. Mutta sielläkin on vain yhden lapsen nimi, meillä on kolme lasta. Mutta koska lapsuudessakaan ei ole juuri nimipäiviä juhlittu, niin en jotenkin osaa sitä oman perheenikään kanssa tehdä.
Mutta jos juhlisimme, niin sen pyhimyksen päivänä mistä lasten nimet on johdettu.

Hohhoijaa
63/48 | 

En keksi yhtään ainoatakaan syytä siihen, miksi nimipäiviä pitäisi juhlia, jos nimeä ei mistään kalenterista löydy. Mutta kukin tylillään.

klaudia
66/48 | 

Itse kuuluun noihin ihmisiin kenellä ei virallisesta kalenterista löydy nimipäivää. Nimi löytyy kuitenkin ortodoksisesta kalenterista,joten lapsesta asti on juhlittu tuon kalenterin osoittamana päivänä :)

Janna
67/48 | 

Mä elin n. 10 vuotta elämästäni ilman virallista nimipäivää, minkä vuoksi äitini tykkäsi laittaa sen Jaanan ja Johannan päivälle, joka on heinäkuussa (Janna alunperin on luultavasti lähtöisin Johannasta, tai näin ainakin meidän tapauksessa). Mutta sitten mikälie nimilautakunta päättikin laittaa sen 12. huhtikuuta Julian, Juliaanan ja Juliuksen kaveriksi... Vieläkin ihmettelen :D

Piksu
68/48 | 

Meillä ei ole juhlittu nimipäivää lainkaan, kun ei tyttäremme kumpaakaan (ensimmäistä eikä toista) nimeä löydy kalenterista. Toistaiseksi tämä ei ainakaan ole herättänyt kysymyksiä.

Tuuli
69/48 | 

Tyttömme Nupun nimipäivää aiomme viettää Kukan ja Flooran päivänä toukokuussa. Käsittääkseni nimeä on siihen jo ehdotettu, mutta vielä ei hyväksytty... Kenties jo pian päivä almanakasta löytyykin! ?

Johanna
88/48 | 

Meillä vietetään tyttären nimipäivää päivänä, jolloin nimi on aiemmin ollut almanakassa. Samana päivänä on myös nimen kantanimen nimipäivä :)

sari
89/48 | 

Molemmilla tyttärilläni on nimi joka on löytynyt ortodoksikalenterista. Nimipäivää vietettiin kastepäivänä ja kun aikanaan nimet tulivat myös omaan kalenteriin, pidettiin isot juhlat.

Eija
90/48 | 

Kun tyttöni olivat pieniä heidän nimiään ei kalenterista löytynyt (Jade ja Jemina), nimpparia vietettiin toisen nimen päivänä. Ja päästiinhän niitä sitten myöhemmin juhlimaan ensimmäisen nimen päivänä, kun nimet tulivat kalenteriin. Tosin tytöt olivat silloin jo teinejä ja juhla ei ollut enää niin merkityksellinen.

Marielisa
91/48 | 

Meidän esikoisneidin nimeä (Maira) ei kalenterista löydy, joten pienempänä juhlistettiin sitä Mairen päivänä, lähinnä kummin toiveesta. Nykyisin jo aikuinen tytär ei nimipäivän juhlistamisesta enää niin perustaisi, mutta kummitäti haluaa silti muistaa aina pienellä lahjalla ? tosi kiva huomionosoitus mielestäni kuitenkin, sillä onhan siskollakin oma nimipäivä...

Ansku
92/48 | 

Meillä on Kunto, ja nimipäivää juhlitaan 13.1., jolloin Kunto on jossain ikivanhassa kalenterissa ollut. Nykyään silloin taitaa olla Nuutin nimipäivä. Toinen vaihtoehto tietysti olisi Unton nimipäivänä, mutta hauskempaa on käyttää sitä alkuperäistä Kunton päivää. :)

Eedith
93/48 | 

Kiva lukea kommentteja ja ihania nimiä. Teidän tytöllä on kyllä todella kaunis nimi! Voisin hyvin kuvitella nappaavani sen joskus, jos erehtyisin joskus haluamaan/saamaan kolmannen lapsen ja sekin olisi tyttö ;) sopisi hyvin meidän tyttöjen nimien joukkoon!

Mulla on harvinainen nimi, mutta se löytyy kalenterista. Meitä on kyllä sen verran vähän, etten yhtään ihmettelis jos nimi joskus kalenterista katoaisi. Elämäni aikana olen tavannut 4 samannimistä henkilöä. Kerran kun kaupassa kuulin miehen kutsuvan lasta kyseisellä nimellä oli ihan pakko kehua lapsen hienoa nimeä. Harvoin koskaan kuulee missään ;)

pihlajohanna
95/48 | 

Pihla-nimi tuli vasta 2000-luvun loppupuolella kalenteriin ja sitä ennen nimipäiväkseni oli päätetty kastepäiväni eli 14.kesäkuuta. (Yllätyin kommentteja lukiessani, kuinka tätä kastepäivä-taktiikkaa ei ole muilla käytössä?!) Mutta, kuinka ollakaan, jollain ihmeen kaupalla Pihla-nimi ilmestyi kalenteriin Kielon kaveriksi juuri tuolle samaiselle päivälle eli enpä joutunut vaihtamaan nimipäiväni viettoa toiselle päivälle! ;) Tämän tapahtuman jälkeen en ole enää hetkeäkään epäillyt kohtalon olemassaoloon!! Terveisin Pihla 24v.

Fanny Selkee
96/48 | 

Minkä niminen tämä F on?? Itse olen Fanny ja juhlitaan fannin päivänä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat