Heipparallaa

oltiin keskiviikkona Ikeassa. Ja tapahtui jotain, mitä ei ole KOSKAAN vielä käynyt. En huumaantunut hinnoista, en sokaistunut "maksa euro, saat sata muovijoulukoristetta -tarjouksista", enkä myöskään yllättynyt loppusummasta kassalla. Olin ostanut vain sen, mitä lähdimme hakemaankin: lasipurkkeja joululahjahilloja varten, joulukuusi (-65%) ja kynttilöitä.

Olette ehkä kyllästymiseen asti jo lukeneet siitä, että olen alkanut inhota kaikkea kertakäyttökulttuuria. Aluksi minulla oli kuitenkin vain ajatus tästä ylväästä tavoitteesta, mutta toteutus horjui välillä. Nykyisin huomaan kuitenkin yhä useammin kieltäytyväni ostoksista. Olen vähän jopa ylpeä itsestäni!

Tämän vuoden aikan olen huomannut muistuttavani mummoani (97v.) yhä enemmän. Kausituotteita, kuten toppahaalareita tai joulukoristeita ei TIETENKÄÄN osteta silloin kun kyseisen tuotteen tarve. Ne metsästetään alennusmyynneistä kesähelteillä, tai tontut haalitaan tammikuusta kaupan jämälaatikoista.

Eepi nauraa tälle tarjoushaukkailuharrastukselleni, mutta itse pidän hommaa aika antoisana. Tarjousten kyttääminen on aika kivaa puuhaa (ihan normaalia?), ja näin minulla on mahdollsita ostaa laatua. Sellaistakin, joihin minulla ei ehkä normaalihinnoilla ja oikeana kautena olisi varaa.

Vaikka RRRRRRrakastan kaikkia joulujuttuja, niin olen päättänyt, että en osta tälle joululle vielä juurikaan mitään uutta, vaan satsaan joulun jälkeiseen aleen. Neiti-F:n oma kuusi, Pentikin poro, aidot lasipallot ja kylpyhuoneen joulutekstiilit saavat siis vielä tänä jouluna jäädä.

Tässä vielä muutama lähiaikojen ostos, jossa säästin pitkän pennin, kun tein ostoksen "väärään" aikaan:

- TTH:n toppahaalari Neidille. Ostin nettikaupasta kesäkuussa. Säästin 70e.

- Joululahjoja sisarilleni ja serkkujeni lapsille pitkin syksyä Citymarketin Mammuttimarkkinoilta ja Stockan Hulluilta Päiviltä (en voi vaan paljastaa vielä mitä ;)). Säästin n. 60% hinnoista.

- Makian toppatakki itselleni, Elvinen toppatakki Eepille. Kesäkuussa ostettu. Molemmat -50%

- Tiger of Swedenin laukku, se ensimmäinen oikea aikuisten nahkalaukku minulle, alessa epämyyvän värinsä takia (?). -30%

- Solifer- polkupyörä -50% lokakuussa.

- Grilli ja pihakalusteet -60 ja -70% marraskuussa.

Tietysti ennakko- tai jälkiostelussa on miinuksiakin:  Tavaroita ei pääse heti käyttämään, ja niille pitää tästä syystä löytyä jokin säilytyspaikka.Sekin on tietysti huono puoli, että tarjouksiin pitää tarttua heti (ts. rahaa ei ehdi säästää), koska alet kestävät usein vain muutaman päivän.

Mitkä ovat omat tarjoushaukkakikkasi? Ja missä majailevat parhaat outletit ja tarjoukset?

 

Terkuin:Karkki

 

Kuvat (jotka eivät tietystikkään ole Ikeasta, vaan eräältä sununtaiselta reissulta Helsinkiin):

Eepi, i-Phone 4

Neidin asu:

Duffeli, teetetty ompelijalla

Kengät, Tepsut

Jeggarit, H&M

Pipo, kaulahuivi ja hanskat, H&M

Karkin asu:

Duffeli, Makia

Kaulahuivituubi, Kappahl

Laukku, Tiger of Sweden

Maiharit, Dr Martens

Farkut, Nudie

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat