IMG_9147-2
IMG_9147-2
IMG_9173-2
IMG_9173-2
IMG_9218-2
IMG_9218-2

Pompoje, tuikkukuppeja, helmojen pituuksia, yöpalaa, kirkko ja miljoona muuta muuttujaa. Tuntuu, kun mun elämään olisi tipahtanut tänä kesänä rakkausuutisia niin paljon, etten meinaa pysyä nahoissani. Paras ystäväni menee naimisiin syksyllä, ja jotta sekin ei olisi jo tarpeeksi ihanaa, molempia siskojani on kosittu kesän aikana ja nyt meidän perheessä suunnitellaan kaksia häitä. Kaksia! Voisiko oikeasti olla enää ihanampaa? Voin sanoa, ettei.

Muistan vielä ajan, kun häissä käyminen oli minusta ihan kivaa, mutta en varsinaisesti nähnyt hommassa niin hirveästi järkeä. Mietin, miten ihmiset laittava järjettömän summan rahaa yhteen päivään ja muutenkin koko se skene tuntui osin vähän teennäiselle. Mietin, eikö toista vaan voisi rakastaa ilman paperin palaa ja virallista sinettiä.

Kun olen tänä kesänä kuitenkin seurannut useampiakin häävalmisteluja, uskon, että olen tajunnut häiden päälle paljon enemmän. Tajusin, ettei kyse ole niistä juuri oikeanlaisista serveteistä tai häävalssin laadusta. Ei paahtopaistista tai jälkiruokakakun hillosta. Kyse on siitä, että kaksi ihmistä haluaa nähdä niin suuren vaivan sen eteen, että voivat julistaa rakkautensa kaikille. Se jos mikä, on kauneinta, mitä tiedän.

Kertokaapa nyt vinkkinne tälle tulevalle seremoniamestarille, siskolle ja kaasolle, kuinka hommat kaikissa häissä hoidetaan kunnialla läpi! Mikä on ehdoton nounou ja kuinka tehdä rakkaiden päivästä vieläkin parempi?

-Karoliina-

*mekko, Ivana Helsinki // kuvat: Janita Autio

Kommentit (23)

Laurap
24/23 | 

Mulla oli sellanen käsitys että oot itsekin ollut naimisissa? Ehkä voit pohtia omien häiden kautta mikä oli hyvää ja mikä taas ei toiminut? Missä olisit halunnut kaasoilta enemmän tukea jne. Ihanaa kesän jatkoa teille! Ps. Ihanan freesejä kuvia!

Meri
26/23 | 

Itse kaksi kertaa kaasona olleena ja tänä kesänä morsiammena voin sanoa, että tärkein tehtäväsi on hoitaa hääpäivänä kaikki tarpeellinen niin pitopalvelun briiffaus kun bändin ohjeistaminen soittopaikalle. Näin morsian säästyy hääpäivän stressaamiselta. Siskoni toimi meillä seremoniamestarina, enkä olisi parempaa mestaria toivoa, en itse meidän päivän aikana huolehtinut mistään - ja niinhän sen kuuluu ollakin!

28/23 | 

Ei liikaa ohjelmaa eikä liikaa vieraita. Kaikki mahdolliset säävaihtelut huomioitu ja lapsille tekemistä. Tärkeimpänä asiana vieraan näkökulmasta, että ei turhaa odottamista :) Ihania häitä!

Riina
30/23 | 

Itse kerran kaasona olleena harmittamaan jäi se ettei saanut riittävästi ohjeistusta morsiusparilta esim.mitä juhlaohjelmaa saa järjestää,mitä ei.Jäi siis juhlassa ohjelma lähinnä syömiseksi kun ei tullut selvyyttä mitä morsian ja sulhanen olisivat toivoneet,jotenkin jäi fiilis että enemmänkin olisi halunnut itse auttaa ja järjestää.Noh,pari toivoi että syödään hyvin ja tanssitaan,se toteutui ainakin! Itse menin naimisiin vihkihetkessä jossa oli paikalla vain kaikista läheisimmät ihmiset.Se oli meille sopiva tapa mennä naimisiin. Varmaan tärkein neuvo kaasolle on kuunnella mitä morsiuspari haluaa.?

Lydiah
32/23 | 

Hei mikä tuon ihanan mekon nimi on? Katsoin Ivanan nettisivuilta, mutta en löytänyt. Olisikohan mahdollisesti loppunut sieltä...

Jenskuli
35/23 | 

Omissa häissä onnistuimme siinä ettei ohjelmaa ahnehdittu liikaa. Jos ei halua ihmisten vain istuvan, kannattaa olla rohkea! Puheet, yksi lauluesitys, tanssia ja ruokailua. Lisäksi vieraiden omatoiminen vieraskirjakuvaus, visat pöydissä ja salatehtäviä. Tunnelma oli rento ja en huolehtinut mistään. Uskon, että etukäteen tarkka valmistautuminen takasi stressittömyyden. Ja että olin päättänyt nauttia hääpäivästä!

Vinkkinä että jos vihkimisen jälkeen vieraat joutuvat odottelemaan hääparia, niin laittakaa pientä naposteltavaa esille. Meillä oli sipsiä, limsaa ja vissyä omatoimisesti napsittavana ja kuumana päivänä varmasti oikein jees :)

Ja sekin kannattaa muistaa että häissä on jo itsessään aina ihmisillä hyvä mieli :)

Nippe
37/23 | 

Jäykät istumajärjestykset ovat aika ikäviä. Luovuutta peliin!
Ja muutenkin yhteislaulua tai yhdessätekemistä.
Huumoria ehdottomasti!
Kaunis ympäristö kaikista tärkein, rennon oleilun lisäksi?

Riikka
39/23 | 

LOvE is in the air Karoliina <3

Kuinka söpöä ja hassua, kuinka elämäsi on heittänyt aikamoista kuperkeikkaa. Uskon sinulla olleen aika moinen kesä!

Terhi
41/23 | 

Tuo viimeinen kuva on niin ihana! En voi lakata kasomasta! Täydellinen!

Satu
43/23 | 

Tärkeintä on muistaa, että hääpari menee naimisiin heidän kahdenkeskisen rakkautensa vuoksi. Mun mielestä on hölmöä järjestää jättimäiset juhlat joista kertyy miljoona asiaa joita stressata. Tuntuu kuin tärkein unohtuisi. Toki sekin voi olla jollekin se oma juttu. Hääparin näköiset häät rennolla fiiliksellä on just hyvät :)

Sandra
45/23 | 

Just olin viikonloppuna aivan ihanissa häissä! Ne oli tilalla, jossa oli pitopalvelu ja tanssipaikkana vanhan ladon yläkerta. Ainakin vieraana jäi sellainen fiilis, että ei turhia stressattu, kun kaikki oli mietitty hyvin etukäteen. Morsiamen isän puhe oli lyhyt ja ytimekäs tervetulopuhe, bestman räppäsi itse sanoittamansa biisin morsiusparista ja kaverit laukoi muutamia vitsejä ohjenuoriksi tulevaisuuteen, yksi kavereista kertoi tunteikkaan tarinan ja soitti sulhasen lempikappaleen pianolla... joka välissä oli sopivasti taukoja, että sai käydä vessassa ja täyttämässä lasinsa, katsomassa lahjoja ja ulkona jaloittelemassa. Oli tosi rento fiilis vieraana, kun koko aika ei vain istuttu. Kaaso ja bestman oli järjestänyt muutaman hauskan leikin, yksi oli sellainen, että sulhaseen sekä morsiusparin isien vaatteisiin oli piilotettu hakaneuloja, sitten vaimot niitä etsimään, että kuka löytää nopeiten kaikki neulat... toinen oli, että bestman oli morsiusparin takana ja nosti ylös lapun, esim. Kaikki paikasta x kotoisin olevat tai sulhasen opiskelukaverit jne. Sitten kyseinen porukka nousi ylös ja morsiuspari arvasi, mikä tätä porukkaa yhdistää. Näin tuli vieraat hieman tutuimmaksi myös toisilleen :-) Karkkibuffet on must!!! Ja tietty suolasia pähkinöitä yms. sekaan myös. Näissä häissä herkkubuffet siirrettiin vielä latoon, niin sai tanssien välissä napostella. Myöhällä oli vielä saunomista, uimista ja porealtaassa lillumista. Viimeistään siinä vaiheessa kankeinkin vieras rentoutui! :-)

46/23 | 

Samaa mieltä, häät ovat ihania :) Tosin siitä huolimatta me päädyimme toisenlaiseen ratkaisuun: karkasimme kahdestaan vihille ulkomailla, menimme naimisiin ihan kahdestaan rannalla auringon laskiessa. Ehkä meille siinä kaikessa oli kyse siitä, ettemme enää kokeneet tarvetta julistaa rakkauttamme ulkopuolisille, vaan halusimme nähdä suuren vaivan sen eteen, että julistamme sen vain ja ainoastaan toisillemme. Oli miten oli, tapoja on monia ja nautin ihan suunnattomasti muiden ihmisten häistä. Ne ovat ehkä parhaita juhlia mitä tiedän ja siksi onkin ehkä vähän hassuakin, että oma ratkaisu oli aivan toisenlainen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat