P1011112 (8).JPG
P1011112 (8).JPG

P1011114 (5).JPG
P1011114 (5).JPG

P1011117 (3).JPG
P1011117 (3).JPG

Joskus minulla saattaa olla asu valmiina jonnekin aivan vähäpätöisiin kemuihin jo kuukausia aikaisemmin. Mutta kun pikkusisko menee naimisiin VIIKON päästä, en edelleenkään ole varma, mitä pistäisin päälleni. Kesän alussa ajattelin, että minun häävalintani tulee olemaan punainen pitsimekko, johon aivan rakastuin Vero Modassa. Mutta sitten kuulin, että punaiseen pukuun liittyy hääetikettirike.

Olen tähän asti vain ajatellut, että häiden kielletty väri on luonnollisestikin vain valkoinen. Mutta eipä etiketti jää siihenkään. Kuulin nimittäin, että punainen puku merkitsee sitä, että vieraalla olisi ollut vispilänkauppa sulhasen kanssa. Ei ehkä mielleyhtymä, jonka haluaa tuoda esille siskon häissä.

Hääpari otti punaisen puvun kyllä aivan huumorilla, mutta koska en ole varma koko ison hääseurueen suhtautumisesta vanhoihin perinteisiin ja etikettiin, päätin ottaa varman päälle. Toisaalta tämä antoi minulle mahdollisuuden myös siihen, että päätin lopulta laittaa häihin pitkän puvun. Pitkä puku tuntuu usein ihan hirveän juhlavalle, mutta kai nyt siskon häät, jos mitkä, on tilaisuus, jossa saakin olla juhlavana.

Minulla on harkinnassa nyt kaksi asua. Vuosia sitten ostettu olkaimeton pinkki mekko. Ja toisaalta vedenvihreä A:n siskolta lainassa oleva vähän kreikkalaishenkinen spagettiolkainmekko. Ja kun saan valittua näiden kahden väliltä, täytyy kaiken päälle käydä ostamassa vielä korut, rintsikat ja bolero/huivi harteille. Minä inhoamalla inhoan boleroita: En ole nähnyt vielä yhtään kaunista yksilöä elämäni aikana. Ja toisaalta huivien kanssa olen ihan onneton rähmäkäpälä. Tämmöisellä epäfiinillä äijäliikehdinnällä ne roikkuvat aina rytyssä toisella olalla ja sitten niitä saa olla kiskomassa ylöspäin.

Vinkkejä ihanista boleroista tai huiveista Tampereen seudulla otan vastaan. Niin ja jos on jokin muu etiketti vielä, joka tulee tietää, kertokaa ihmeessä!

-Karoliina-

Kommentit (18)

emiliakeijusofia
19/18 | 

Haha, mulla juuri oli mun hyvän ystävän häissä punainen puku, enkä muuten ollut ainoa :D eipä niistä kukaan mitenkään häiriintynyt taikka kommentoinut, muuta kun hyviä kommentteja vaan :)

Karoliina Sallinen
20/18 | 

Minustakin punainen olisi ihana väri. Arkena ehkä vähän arkailen pukeutua siihen, mutta juhlassa toimisi. 

emiliakeijusofia
21/18 | 

No varmasti toimisi! :) Tietysti ymmärrän myös tuon pointin, että ei ihan tiedä miten häävieraat siihen suhtautuu! Itse en vaan ollut ikinä kuullutkaan moisesta etikettisäännöstä häissä punaisen kohdalla! :D

iidis
22/18 | 

Oletko mietinyt mekon pariksi ihan vaan kaunista neuletakkia? Itse taistelin ja tuskailin bolerovihani kanssa vuosia kunnes keksin, että siisti neuletakki käy vallan mainiosti juhlamekon kanssa. Uskaltaisin väittää että kaunis cashmereneule on monesti paljon tyylikkäämpi kuin kantajastaan epämieluisa bolero tai villin neidon olkapäiltä valahteleva ja jalkoihin tallautuva huivi.

Karoliina Sallinen
23/18 | 

Oooh. Nyt mulle tuli mielikuva  tosi lyhyestä, hennonpörröisestä neuleesta. Kiitos <3

Karoliina Sallinen
25/18 | 

Kiitos vinkeistä. Nahkarotsi on se, mitä itsekin aina suosin. Oma vaan taitaa olla vähän liian raskas mekon pariksi. 

Karoliina Sallinen
27/18 | 

Arvaapa mitä? Mulla ei ole VIELÄKÄÄN mitään hartioille. A-PU-VA! 

nansk
28/18 | 

Käy kurkkaamassa In Stock (kekäleen vieressä Keskustorilla)! Tuo mintunvihreä on aivan ihastuttava. Ja muistaakseni huivia täytyy pitää vain kirkossa häissä, tai ruokaan asti jos vedetään samalla etiketillä kuin akateemisissa pöytäjuhlissa. Siinäkin kun vilkuilee muita vieraita, niin pysyy aika hyvin kartalla (:

Daniella
30/18 | 

Ihana tuo aqua, laita se! Mulla on vaatekaapissa luottovaatteena musta 3/4 hiljainen perusjakku. Toimii arjessa trikoon kaverina ja juhlassa siistinä lämmikkeenä tai jos hartiat pitää peittää muuten. Kesäjuhlissa muutenkin aika vähän tarvitsee sitä pitkähihaista tai boleroa tai mitä ikinä, sen hetken voi olla vaikka mikä. Alkukesän häissä jakku taisi olla vaan turha kannettava ja kaukalon koristaja :D

Karoliina Sallinen
32/18 | 

Ihana juurikin niin. Joskus tuo tekstinsyöttö tekee kauheaa jälkeä. Ja yhdyssanojahan se ei tietenkään ymmärrä. Huoh! 

Nii
33/18 | 

Minultakin ääni kauniille neuletakille! Tai miten sellainen pitsibomber, niitä on näkynyt paljon kesäjuhlissa ja on muulloinkin käyttöä kuin vain yhtenä päivänä :)

Charlotta_
35/18 | 

Minulle tuli mieleen nyt paljon näkyvät bomber "takit" itse ostin pitkän juhlamekon ja siihen löysin siistin kiiltäväpintaisen bomber paidan/takin ja hyvin voisin sitä käyttää häissäkin ☺️ 

Karoliina Sallinen
36/18 | 

Tajusin, että minulla on kultainen, lyhyt bomber kaapissa. Kiitos: Voi olla, että laitan sen! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat