OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hassua, miten ihmiskroppa reagoi. Kriisin keskellä sitä toimii, tekee ja puskee kuin juna, mutta kun tilanne alkaa edes vähän selkiytyä, ja stressit - muutto, asunnnonmyynti ja muut - on hoidettu, huomaakin yhtäkkiä olevansa ihan naatti. Ennen niin aktiivinen ja reipas minä onkin yhtäkkiä hidas ja löysä haahuilija, jota nukuttaa koko ajan.

Nykyisessä elämänmenossa usein unohtuu se, että ihminen on kokonaisuus. Kokonaisuus, jossa mieli ja ruumis ovat yhtä. Itse ainakin olen monta kertaa laiminlyönyt fyysistä minääni. Painanut menemään ja odottanut, että kyllä se kroppa sieltä perässä kulkee. Vaan kun itseään, myös sitä fyysistä itseäänkin, on välillä kuultava.

Alkuvuodesta, eron ollessa aivan konkreettisesti käsillä, mä laihduin todella nopeasti useita kiloja. Ruoka tökki, mua oksetti koko ajan ja lämpöilin monta viikkoa kuumeen ja ei-kuumeen rajamailla. Kävin lopulta muutamissa verikokeissakin, mutta vastaus oli, kuten olin odottanutkin: "Stressistä johtuva reaktio". Silti painoin eteenpäin. Touhusin, järjestelin ja organisoin. Untakin sain ainoastaan melatoniinin avulla. Tuntui kun aivoni olisivat juosseen sitä tahtia, että ainoa keino katkaista niiden raksutus oli napata tabletti ennen sänkyyn menoa.

Kun muutto omaan kotiin sitten pari viikkoa sitten koitti, alkoi ruokakin maistua . Ja kyllähän se muuten maistuukin! Ei pienin askelin, vaan jatkuvana meganälkänä, joka jatkuu edelleen. Maha kurnii ennätysajassa ja ennen aamupäiväkahtatoista olen usein jo ehtinyt syödä kaksi aamupalaa ja kaksi lounasta. Tuntuu, ettei mikään ruokamäärä olisi tarpeeksi.

Ruokahalun kylkiäisenä on tullut kuitenkin väsymys. Itse olen aina ollut (kevät)virkku, mutta nyt koen ensimmäistä kertaa elämässäni kevätväsymystä. Olen mennyt monina iltoina nukkumaan F:n kanssa kahdeksan maissa ja päivien kahvinjuontitarve on lisääntynyt siinä määrin, että olen joutunut asettamaan itselleni sumppirajoituksen.

Odotan jo kauheasti normaaliksi, virkeäksi ja aktiiviseksi itsekseni muuttumista, vaikka toisaalta ymmärrän oikein hyvin, että tämäkin vaihe on vain elettävä läpi. Nyt on varmasti fiksuakin kerätä voimia. Nukkua ja syödä.

Kuulostavatko oireet tutuille? Hyviä niska-, hartia- ja selkävenytysvinkkejä saa muuten myös antaa. Viikolla oli sellainen migreeni, että tiedän sen todellakin johtuvan vaan venyttelyn laiminlyönnistä.

Ihanaa viikonloppua! 1/2 sairastanut vatsataudin tällä viikolla. Toista tulemista odotellessa...

-Karoliina-

Kommentit (36)

1/36 | 

Tsemppiä sinne!! <3

Osaatko sanoa, miksi mun sivupalkissa lukulistallani luki "Esmeralda's"-blogi ja tämä otsikko Eron anatomia? ..ja johti linkki tänne sun blogiin..hmm..

Maarit
2/36 | 

Näinhän siinä usein käy,että kun ns. pahin stressi helpottaa,ilmaantuu oireita flunssasta ym. Joskus vakammastakin sairaudesta. Joten...annahan itselles rauhaa ja lepoa aina kun voit Kroppa on viisas ja sitä pitää kuunnella.
Voimia sinulle <3

Tiia
3/36 | 

Niska-hartiaseudun ehdoton rentouttaja on foamroller! Tuskallinen patukka, mutta toimiva. Ei tarvi kun asettua sen päälle makaamaan, ikään kuin foami olisi "tyynynä" niskalla ja pyörittää päätä hitaasti puolelta toiselle. Laukaisee ihanasti niska-jumeja. :) tsemppiä!

4/36 | 

Lisäksi sanoisin,Tervetuloa kerhoon; lasta,arkea,kotia on paljon raskaampaa hoitaa yksin!!!

KV
5/36 | 

Niska hartija jumiin suoittelen erityisen lämpimästi bodycombattia. Monet näistä vaivoista kärsivät on löytäneet avun.

sanniiiiis
6/36 | 

Mulla oli vuoden seurustelusuhteen loppu ja samanaikainen ahdistus tulevaisuudesta, piti päättää kahden eri yliopiston ja kahden eri maan välillä. Saatoin mennä päiviä litkimällä sokerivettä koska en pystynyt syömään mitään, ja oksentelin ihan koko ajan. Nyt tuntuu ihan kammottavalta kun miettii olotilaa ja viime kevättä, ja että miten sitä pystyi edes selviämään sellaisesta. Muistan kuinka tuntui että sydän tykyttää jatkuvasti ylikierroksilla ja rintaa ahdistaa. Mutta siitä pääsee onneksi ohiste. PItää vaan muistaa levätä ja nukkua, ja aika parantaa kaiken muun. Mulla oli tänä keväänä vähän samanlainen tilanne tulevaisuudenpäätösten ja lopputyön palauttamisen takia, ja nyt kun olen kaksi viikkoa palautuksien jälkeen nukkunut, levännyt, ulkoillut, liikkunut ja syönyt hyvin niin olo on kuin uudestisyntyneellä! Olin jo unohtanut miten ihanalta normaali olotila tuntuu :D Tsemppiä!

7/36 | 

Moni varmaan eroaa sen takia että on ne tähänkin asti hoitanut yksin. Ja sen toisen aikuisen vielä lisäksi. Voin kokemuksesta sanoa, että elämä eron jälkeen oli jopa helpompaa sen jälkeen kun arki oli löytänyt uomansa.

Reetta
9/36 | 

Aurinkoista lauantaita sinulle Karoliina. En tiedä, mutta koen että viime aikojen kommenttihyökkäykset johtuvat joidenkin lukijoiden asettumisesta erossanne jomman kumman puolelle. On tämä hassua että me lukijat elämme niin tosissaan elämässänne mukana! Ei oteta liian vakavasti! :)

Katri A
10/36 | 

Nhs-jumeihin suosittelen lämpimästi hierontaa. Jos lihakset jumissa muutamalla käsittelyllä kallonpohjalle ja kaulanlihaksille tekee ihmeitä. monilla migreenioireet väistyneet samantien. Samalla pieni rentoutus tekee hyvää. Oikein hyvää kevättä :)

11/36 | 

Tsemppiä sinne ja tässä ihan huippuvenytys lantionseudulle (toivottavasti onnistun selittitäämään):

Mene selälleen lattialle.
Nosta polvet koukuun, mutta jalkapohjat pysyvät maassa.
Nosta toinen jalka toisen polven päälle, kuten venytät peppulihasta.
Laske nyt se jalkapohja maahan, joka on polven päällä. Kyllä, tulee kiertoa kroppaan.
Hae jalkapohjan paikkaa lattiassa että alkaa tuntua vastakkaisen lonkan päällä.
Tehoa saa lisättyä työntämällä sitä päällimäisenä olevaan polvea sinusta poispäin

täti
12/36 | 

Mulla pilatespallo, sellainen pehmeä ja kokoonmenevä auttaa. Lautan sen lapaluiden väliin ja makaan selälläni. Tai sitten niskan alle. Ja vähän heijaa. Kun muistais vaan tehdä..

Salla
13/36 | 

Sellaista se yh-äidin elämä ja arki on. Ei voi muuta, kun tottua siihen, että jatkossa saa kaiken hoitaa yksin. Onko F reagoinnut fyysisellä oireilla teidän eroon? Mitä olet mieltä Eskon blogista, seuraatko sitä?

21/36 | 

Odotin itse asiassa paljon rajumpaakin, joten eipä tilanne juuri järkyttänyt. Puolille asettuminen ylipäätään elämässä on minusta jotenkin erikoinen ilmiö, mutta toki ihan inhimillistä ja ymmärrettävää. Ei oteta <3

24/36 | 

Vaikka minulla ei juuri kokemusta aiheesta vielä ole, olen melko varma, ettei elämäni ja oloni tällaista tule loppuelämää (onneksi) olemaan. Koen, että fyysiset oireet ovat nyt jäävuoren huippu. Arjen pyörittäminen yksin ei ole minusta raskasta. Ennakoida vaan pitää enemmän ja tehdä asiat toisin mm. sen takia, että minulla ei nyt käytössäni autoa.

F:n asioita eron suhteen en kommentoi. Asiasta voi luke täältä : http://kolmistaan.bellablogit.fi/julkisesti-erolapsi/

Eskon blogia en seuraa. On kuitenkin upeaa, että hän tekee asioita, joista nauttii.

J
25/36 | 

Minä taas liputan kuntonyrkkeilyn puolesta! Ihan ykkönen niska/hartia/selkäjumeihin! Vaan jos et ole ryhmäliikuntaihmisiä... Vaikka voihan sitä itsekseenkin säkkiä hakata, jos on perusteet hanskassa. :)

Toivottavasti stressi helpottaa, kun kevätkin tästä etenee!

26/36 | 

No tänään luki blogin otsikkona Esmeralda's mutta oli Nooran blogin juttu :D Jospa Bellat sekoilee vaan jotain..no mä poistin Essin blogin lukulistalta. Pitääpä lisätä uudestaan uudella osoitteella :)

Emma
28/36 | 

Ilmajooga! Mun rakenteellisesti päin peetä olevaan selkään ei mikään jumppa, fysio, venyttely tai hieronta oo tepsiny samallalailla kun ilmajooga. Ja mulla ei ollut yhtään joogataustaa kun ekalle tunnille menin eikä ollu mikään ongelma. Suosittelen sitä myös kaikkien henkisten vaivojen hoitoon - ihan super rauhottumis- ja jopa itsetutkiskelunpaikka!

29/36 | 

Itse olen käynyt eroprosessia läpi kohta vuoden verran. Ero oli oma päätökseni, muttei silti helppo sellainen, koska toisessa ihmisessä ei ollut mitään vikaa vaan en vain ollut onnellinen hänen kanssaan. Rakkaus ei aina riitä, etenkin jos osapuolet ovat hyvin erilaisia keskenään. Silti uskon, että rakkaus ei koskaan häviä vaan muuttuu lopulta ystävyydeksi ja yhteiseksi vanhemmuudeksi.
Ensimmäiset 3-4 kuukautta keskityin vain toimimiseen ja asioiden järjestämiseen (ja myös siihen, että sain helpotettua muiden oloa päätökseni seurauksena) mutta olo oli kuitenkin jotenkin helpottunut ja koin pitkästä aikaa olevani oman elämäni kapteeni enkä vain matkustaja. Tämän vaiheen jälkeen alkoi vasta tunteiden käsittely ja varsinainen surutyö, jossa kävin läpi menetettyjä unelmia ja haaveita. Kertaakaan en katunut päätöstäni, mutta ihmiset tuntuvat unohtavan että ero ei ole helppoa myöskään sille osapuolelle, joka päättää lähteä. Nyt pikkuhiljaa surutyö alkaa olla loppusuoralla ja pystyn jo katsomaan menneisyyden sijaan tulevaisuuteen.
Nyt tuli pitkän kaavan kautta tämä oma tarinani, mutta tarkoitukseni oli sanoa, että kaikki järjestyy kyllä :) Ero on pitkä ja vaikea prosessi, joka ottaa oman aikansa, mutta lopputuloksena voi löytää sen uuden elämäntien, jota on tarkoitus seurata. Voimia teille kaikille <3

P.s. Minulla on 4-vuotias poika joka on sopeutunut tilanteeseen aivan hienosti. Lapset tottuvat kyllä muutoksiin, ja eihän erossa kukaan lopullisesti häviä mihinkään vaan molemmat vanhemmat rakastavat lasta ihan kuten ennenkin. Olosuhteet vain muuttuvat. Tsemppiä kevääseen!

täti
30/36 | 

Vinkkinä sulle ja muillekin kuntosalista kiinnostuneille! Pitäjänmäellä on liviaclub-niminen naisten kuntosali jonka konsepti uppos ainakin muhun ei-niin-kuntosalityyppiseen-naiseen. Huippulaitteet ja ohjelmat tallentuu älykortille. Espoon puolella on kaks salia. Tietoja www.liviaclub.fi

Itse tykkään ja hartiat ei oo ollut jumissa tammikuun jälkeen ?

Nippe
31/36 | 

Tuo oli hyvä pointti, ettei ero ole sille lähteneellekään helppo.
Ikäänkuin vain jätetty kärsisi. Ei sinne päinkään!
Jokainen kärsii tahoillaan, kunnes surutyö on tehty.
Ja monen kohdalla niin toivoisin, ettei uusia kumppaneita liian pian sotkettaisi keskelle vanhaa soppaa.
( Jolloin surutyö monella tiedostamattakin vielä kesken ja sama rumba jatkuu...)

Ihmiset, uskaltakaa olla yksin, ja tutustua itseenne, ennen kuin voitte ajatella uutta kumppania!

Noora
32/36 | 

Hei! Löysin blogisi sattumalta tänään seku vain netissä surffaillessa. Kerrankin joku uskaltaa kirjoittaa avoimesti elämästä, vaikka se ei aina helppoa ole. Kovasti tsemppiä ja voimia sinne! Ajan kanssa eteenpäin :) Jään ehdottomasti seurailemaan!

siiri
35/36 | 

Toukokuussa ero, 2-3kk ihan sumussa ja voimat todella poissa. Jos yhtään tuntuu siltä niin hae keskusteluapua.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat