Moikkis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun F oli juuri syntynyt, laahustin Hakaniemen Valintataloon perjantaiostoksille. Vaippoja, KAHVIA, Nannia, valmissafkaa. Viikonloppufiilis ei juurikan eronnut arkiviikosta.

Kassalla pölähtäneenä haahuillessa olisi tehnyt mieli hypätä Teatterikorkean hilpeiden ja kauniiden opiskelijoiden messiin, joiden käsipuolessa tuoksui Kotipizzan eväät, kassissa kilisi iloinen perjantai. Olo oli jokseenkin katketa. Tämmöistäkö viikonloput tulisivat tästä eteenpäin olemaan? Ei glitteriä ja pikkutunneille juhlimista. Mitä kummaa? En ollut koko aikuiselämässäni tainnut viettää kovinkaan monta juhlatonta viikonloppua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt noiden aikojen katsominen näin kolmen vuoden etäisyyden päästä tuntuu hassulle. Ja nololle. Mutta toisaalta myös aika ymmärrettävälle: Hyppäsimme Eepin kanssa vauva-arkeen  suoraan Motelletin (onkohan sellaista paikka enää edes?) jonosta. Kylmiltään, ja ilman tietoutta vauvaviikonlopuista.Ei paljon muustakaan.

Havahduin oman itseni muuttumiseen viime viikolla. Huomasin, että olen viimeksi ”käynyt ulkona” ystäviemme häissä heinäkuussa, eikä tässä välissä ole kertaakaan ollut sellaista oloa, että täytyisi päästä bilettämään. Ja kuinka keski-ikäiseltä ja tylsältä se kuulostaakin, on viikonlopun ihanuus ihan oikeasti nykyisin virkeät aamut, puuhat F:n kanssa, sekä Makuuni-pussillinen karkkia ja leffa iltayhdeksän korvilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun eilen sitten lähdimme Eepin ja minun tämän joulun ainoisiin yhteisiin pikkujouluihin, oli fiilis kuitenkin mukava (tämän toki edellytti se, että F:llä oli ihana, tuttu, lastenvahti kotona). Olipa taas kiva nähdä ihmisiä juhlahumussa, huutamassa liian kovan musiikin yli, liian kalliit tuopit kädessään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinä me taas olimme. Porukka, joka vielä muutama vuosi sitten oli huoleton joukko sinkkuja, opiskelijoita ja uusia pariskuntia. Porukka, joka nykyisin koostui vaimoista, aviomiehistä, isistä, äideistä, urallaan edenneistä. Aika paljon voi tapahtua muutaman vuoden sisällä. Ja silti: Aika mahtavaa huomata, että porukan henki ja ihmisten sisin ei elämänmuutoksista huolimatta ole muuttunut minnekään! Samaa huonoa, mutta ah-niin-hauskaa, läppää. Lämpöä ja välittämistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitenkäs sen kovan bileiltani sitten eilen kävi? Hurja mutsi joi kaksi siideriä ja hyppäsin taksiin puoli 12. Kotona tyhjensin ja täytin vielä tiskikoneen, laitoin juhlista neljältä palanneelle Eepille pedin sohvalle, ja lajittelin jo seuraavan päivän pyykit koneeseen. Ehkä koomista, mutta tämä oli juuri sellainen pikkujouluilta, joka tuntui juurikin eilen – ja erityisesti tänä aamuna, herätyksen ollessa 6.30 – erityisen hyvälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko muita entisiä bilehileitä, joille nykyisin riittää villasukkalauantai-illat ja juhlahumu vain muutaman kerran vuodessa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Karkki, joka ulkoili F:n kanssa tänään näinkin jouluisessa ilmassa. NOT! Missä lumi? -

P.S. Ihanaa, että olette ottaneet Eepin postailut ilolla vastaan. Mahtavaa saada taas uusi yhteinen kiinnostuksenkohde ja harrastus meille :)

*F : Haalari, Polar O. Pyret (saatu blogin kautta) // Kurahousut, Reima (ostettu ex-naapurilta käytettyinä) // Kumisaappaat, kirppikseltä // Rukkaset, Reima // Pipo, Crocs (saatu blogin kautta) // Huivi, Aarrekid (saatu blogin kautta)
*K: Takki, Elvine (ystävämyynneistä -70%) // Farkut, Nudie // Pipo, Lindex // Kultakumisaappaat, Tretorn (saatu blogin kautta)

Kommentit (2)

Takkis
3/2 | 

Itsellä se menee ihan samalla tavalla! Mutta kiva välillä muistella menneitä, silloin se oli hienoa ja hauskaa, nyt parasta koti-illat oman perheen kesken! Toki välillä kiva kutsua ystäviä istuman iltaa tai kyläillä, mutta yleensä nuokin sujuvat hillitysti, ilman seuraavan päivän huonoa oloa :) Ja itse voisin lisätä perjantai-illan listaan hyvät lehdet :) mikä sen mukavampaa kuin kasa herkkuja ja hyvä lehti..sitä kuuluisaa omaa aikaa :)

Karoliina Sallinen
4/2 | 

Ai niin, lehdet! Totta! Itse olen aivan aikauslehtifani, ja joskus hirvittää, kuinka monta kymppiä meneekään lehtiin kuussa. Toisaalta ajattelen niin, että lehtiraha on ikään kuin rahaa omaan pussiin :)

Ja todellakin: Menneiden muistelu on hauskaa! Onneksi oli nuo ajat. Tietää niin hyvässä kuin huonossakin juhlallisten viikonloppujen kulun!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat