P1011158 (9).JPG
P1011158 (9).JPG

P1011161 (9).JPG
P1011161 (9).JPG

P1011154 (10).JPG
P1011154 (10).JPG

P1011166 (7).JPG
P1011166 (7).JPG

P1011172 (7).JPG
P1011172 (7).JPG

P1011178 (7).JPG
P1011178 (7).JPG

P1011181 (7).JPG
P1011181 (7).JPG

P1011182 (7).JPG
P1011182 (7).JPG

Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret

Näin vaatteistaan hyvin tarkan lapsen äitinä tulemme joskus törmäyskurssille. Usein silloin, kun minä olen sitä mieltä, että keli ja ulkona touhuaminen vaativat tuulta ja vettä pitäviä tamineita. Ja silloin, kun samassa hetkessä tytär on sitä mieltä, että haluaa olla hienona.

Tottahan se on, että monet tekniset ulkovaatteet ovat usein sporttisia. Lapseni kielenkäytön mukaan ”poikamaisia” (vaikka joka kerta siihen toteankin, ettei ole erikseen tyttöjen ja poikien vaatteita). Mutta tietysti on myönnettävä, että ovathan useimmat tosikelien ulkoiluun tarkoitetut vaatteet vähintään unisex-mallisia. Reippaita ja kaikille sopivia. Mitä siis tehdä, jos tyttö haluaa tyttömäistä? Kaunista ja vähän hempeää siitäkin huolimatta, että hänkin tietää, että oikeasti on olemassa vaan ”ihmisten vaatteita”. Haluanhan minäkin toisaalta koruja ja mekkoja, vaikka haluan monella muulla tapaa rikkoa sukupuolinormeja ja -odotuksia. Jos ne eivät minusta ole ristiriidassa keskenään, eivät kai ne voi olla tyttärelläkään.

Tähän asti olemme vaan järjestelmällisesti pukeneet päälle ne ihan tavalliset välikausivaatteet ja jättäneet sukupuolileimatut röyhelöt hienosteluun. Niille kaupunkireissuille, kun ei tarvitse seisoskella tuulessa ja tuiverruksessa. Mutta hitsi kun tyttö – myös se kimalletta ja helmaa rakastava – saattaa haluta touhutakin ulkona pidempään, vaikkei alun perin sellaiseen ollut tarkoitusta. Tai kun kesken kemujen tekeekin mieli mennä ulos pelaamaan pihapelejä tai juosta tihkusateisella välitunnilla, vaikka aikaisemmin aamulla onkin halunnut valita päälleen mekon.

Onneksi Polarn O. Pyretin uudistumisen antoi ratkaisun tähän ongelmaan. Samalla, kun Polarn O. Pyret uudisti koululaismallistoaan oikein rutkasti, toi se markkinoille uudenmallisen kuoritakin, jonka leikkaus on selvästi totuttua tyttömäisempi kuin aikaisemmin nähdyt mallit. Takaosan leikkaus tekee takista hieman a-linjaisen ja sisävuoren kuvio taas pehmentää ylimääräiset sporttivaikutteet muualle. Tästä huolimatta takki on yhtä tehokas syksykelejä vastaan kuin mitkä tahansa muutkin Polarn O. Pyretin ulkovaatteet. Kosteudenkestävyys on yli 10 000mm vesipilariin asti, takin saumat on teipattu ja se on tuulenpitävä.

Kiitos, Polarn O. Pyret, mekkotakista, jossa ei tarvitse sievistellä! Ihanaa, että tyttömäinen ei tarkoita enää kiltisti istumista ja parhaista leikeistä ulosjäämistä.

Ja ihan vaan vinkiksi muillekin, joiden lapsi haluaa käyttää helmoja: Laittakapaa Polarn O. Pyretin softshell-housut mekon alle ikään kuin ”paksuiksi sukkahousuiksi”, eikä helmaa tarvitse sulloa myttyyn housujen sisään ulkonakaan. Todellisuudessa ulkoleggarit ovat vähän kapeammat kuin F:llä kuvissa. Äidin tuli otettua tuota kasvunvaraa himppusen liikaa. Alan muistuttaa meidän mummoa, jonka mukaan kengissäkin piti olla aina – myös 20-vuotiaana – se kolme kokoa isompi lesti. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

-Karoliina-

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat