Moikkis!

20140306-210224.jpg
20140306-210224.jpg

Moikkis!

F:n ikkuna on ollut vailla verhoa koko Helsinki-asumisemme ajan, koska huoneen entinen sälekaihdin oli asennettu ikkunan päälle niin, ettei siihen enää voinut asetella varsinaista verhoa päälle. Nyt kun sälekaihdinongelma on poissa, ja oikeanlaiset sälekaihtimet saatu ikkunaruutujen väliin, ammottaa F:n huoneen ikkuna vähän tyhjännäköisenä.

Olohuoneen ikkunaan vielä pohdin, laitanko verhoa lainkaan, mutta F:n huoneeseen sellaisen haluan välttämättä. Ensinnäkin lastenhuoneen tulee minun mielestäni olla pehmeämmän näköinen kuin muiden huoneiden. Sen lisäksi verhon tarpeen huomaa näin keväällä erityisesti. F nukkuu vain pimeässä, valo herättää hänet aina ennen aikojaan. Nyt on alkanut aamuyöstä jo sälekaihdinten välistä loistaa valo, joten oikean verhon tarve on tullut aivan konkreettiseksi.

Meillä on vanhasta varastosta tallessa musta Ikean Enje-rullaverho, joka sopisi kokonsa puolesta F:n huoneeseen täydellisesti. Musta värikin on tietysti hyvä valoasioiden vuoksi. Mietin myös, että rullaverhoahan ei ole pakko vetää aina aamuisin aivan kokonaan rullalle piiloon, vaan sen voisi jättää ikään kuin kapaksi ikkunan yläosaan, jolloin se toimisi myös ihan oikeana verhona.

Ongelma on kuitenkin se, että tuollaisenaan musta rullaverho on kauhean tylsä. Haluaisin tuunata sen jotenkin todella kivasti...vaan kun en keksi miten tai millä tekniikalla.

Toisaalta rullaverhon reunaan voisi laittaa jonkin ihanan kangastilkkuhässäkän piparkakkureunaksi. Toisaalta verhoa itseään olisi ihana koristella vaikka pisara- tai pallokuvioin. Ongelma on kuitenkin se, miten nuo ideat toteutan, jotta verhon toimivuus ei kärsi. Esim. onko jollain kokemusta rullaverhon pintaan ommelluista/liimatuista tilkuista? Pelkään, että kun kankaaseen tulee liikaa paksuutta, se ei rullaannu enää kerälle.

Nyt jeesatkaa minua, pliis! Ja uusia hyviä ideoitakin otetaan vastaan :)

-Karkki-

P.S. Nyt tiedän, että ainakin mun perhe nauraa jo vedet silmissä näille taideteoksille.  Sori, hei, te muutkin :)

 

Kommentit (32)

33/32 | 

Miten olisi kuvioiden tekeminen kloritella vaalentamalla? Googlaamalla löytyy tekniikkaa kuvitettuna, mutta lyhykäisyydessään kuviot leikataan vaikka kontaktimuovista, liimataan kankaalle (tässä verho) ja suihkutetaan kloriteliuosta suihkupullosta. Saadaan aikaan hienoja kuvituksia, eikä rullaantuminen hankaloidu.

36/32 | 

Äiti <3 Ja mullahan oli peruskoulun päättötokarissa kuvis kymppi :D

Hipsu
37/32 | 

Joskus se kuviksen kymppi tais olla jonkun toisen ansiota.. :) Mutta se tais olla kyllä lukiossa?
Mutta hieeeenothan nuo on, you did good. <3

Anonyymi
38/32 | 

Onhan olemassa myös kangastusseja, joilla saisi helposti haluamiaan kuvioita verhoonkin. :) Tosin en tiedä miten toimii mustaan pohjaan?!

40/32 | 

Just oston Ikeasta kangastussit, mutta luulen, ettei ne ehkä noin tummaan taustaan toimi... ehkä kangasväri?

Anne
41/32 | 

Nuo kuviot voisi leikata niistä liimapaikoista, millä paikataan vaikka housun polvia. Ainakin Stokka myy niitä valmiita paikkoja, monissa väreissä, ja kun liimaa kiinni, niin ei kyllä lähde millään irti. Eli pysyy :)

Nina
42/32 | 

Kuviot voisi leikata kuvioleikkurilla jeesusteipistä, niitä saa muunkin värisenä kuin perushopeisena.

43/32 | 

Todennäköisesti rullaverhon pinta on niin "kova", ettei kangasväri pysy siinä lohkeilematta, kun verhoa vielä rullataan kiinni tiukkaan "kurviin".

Silitettäviä värikalvoja käytetään nyt käsityöblogeissa paljon. Värikalvosta siis leikataan kuva ai kuvio, joka silitetään pohjakankaaseen kiinni. Rullaverhon kanssa ongelmaksi voi muodostua silityslämpötila, niitä kun on harvoin silitystä kestäviksi tehty. Tai siitä ainakaan ole mainintaa...

44/32 | 

...jatkan vielä...
Tiedän, että markkinoissa on myös vahaliidun omaisia kangasvärejä. Ne toimivat kuin vahaliidut ja jälkikin on kauniin pehmeää. Siistejä käyttää myös lapsen kanssa ja niihin musta pohja voisi sopia hyvin. Jos vaikka antaisi lapsen itse piirtää...

Ida
45/32 | 

Heti tuli mieleen erilaiset teippihässäkät, kandee kattoa vaikka Teippitarhan sivuilta, oisko siellä mitään... (Oon seurannu teippitarhan blogia, siellä on kaikkia hauskoja tuunausideoita!)

46/32 | 

Liima! Se kuulostaa mahtavalle, ei tarvitse ommella! Mutta hei: Pitääkö ne silittää paikalleen? En tiedä, kestääkö rullaverhokangas kuumaa...

47/32 | 

Mistähän värijesareita saa? Erinomaista ja varmaan myös halpaa!

48/32 | 

Juuri itsekin funtsin tuota silitystä yläpuolen kommentissa. Eikö vahaliitumainen väri sitten leviä? Miten luulet: Näkyykö ne mustassa kankaassa?

49/32 | 

No niinpä,teippiä! Mietin myös ihan kontaktimuovia...en vaan tiedä, A) onko sitä meillä jo muutenkin liikaa ja B) kiiltääkö sellainen rumasti,kun kangas on kuitenkin matta.

50/32 | 

Epäilen, että kontaktimuovi ei kestä paikallaan, kun pinta ei ole tasainen, vaan elää päivittäin. Teipit kanssa saattaa olla sama juttu. Ja ruma jälki jää, jos irtoaa.

51/32 | 

Olen itse kokeillut lintuja vain vaaleaan pohjaan. Niissäkin pesunkestävä kiinnitys kai silitämällä kaikissa, mutta tarvitseeko tuota nyt pestä...

Karoliina Sallinen
61/32 | 

Ihana idea :) Kiitos tarjouksesta! Jos siskoni - todellinen käsityöihme - tule tätä meille tuunaamaan, nii sovitaan tärskyt :)

pööps
62/32 | 

Itse maalasin kahdet verhot lateksimaalilla :) molemmat pohjiltaan vaaleat,toisen maalasin vaalean siniseksi toiselta puoleltaan kahteen kertaan ja siihen sitten kaksi kirahvia pusuttelemassa,ääriviivat vain ja vaaleaa väriä erottamaan tausta kankaasta. Toiseen maalasin myös pohjan kahdesti,mutta jätin vaaleaksi,maalasin puun ja lehdet sydämen muotoon ja kaunis teksti,muutaman sydämen leikkasin irti kokonaan :)

Karoliina Sallinen
63/32 | 

Kuulostaa mahtavalle!! Ja meillä on tämä prokkis edelleen vain suunnitteluasteella .... :/

Minna
64/32 | 

Lapsuudenkodissani on vieläkin käytössä yksi alkuperäisistä rullaverhoista. Kun sain oman huoneen uudesta talosta halusin ehdottomasti valkoisen rullaverhon. Siitä tuli vieraskirjani. Vieraat piirsivät siihen ja kirjoittelivat tervehdyksiä. Vieläkin katselen usein kuvien ja tekstien koristamaa rullaverhoa: tuossa on mummon piirustus ja nimmari, tuossa rakkaan tädin, tuossa lapsuudenystävän, kaikkia kirjoittajia ja piirtäjiä ei enää ole, mutta muistot ovat.
Verho voisi olla sotkuinen, mutta ei ole. Se on täytetty rakkaudella ja ystävyydellä, kuvia tehtiin ajan kanssa ja muilla oli hauska seurata. Mustaan verhoon löytyy varmasti sopiva valkoinen (tai minkä värisiä koristeita haluatkaan) tekstiilitussi. Minun verhoani koristaa 70-luvulle ominainen keltainen pallotupsureunus. Vähän piti antaa ajalle periksi 11-vuotiaan sisustajan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat