OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoitin viime vuoden puolella siitä, kuinka F saa käyttää iPadia, mitä hän sillä pelaa ja mitä ohjelmia katsoo. Ja aika sama meininki meillä on F:n iPad-ajan kanssa tälläkin hetkellä. (Tosin Pädi-kellon käyttö on hiipunut, koska tuntuu, että nykyisin ihan järkipuhekin riittää rajaamaan ruutuajan.)

Aika harvoin kuitenkaan tuon F:n eteen silti mitään uusia Pädi-sovelluksia, mutta eilinen oli poikkeus. Tänään lanseerataan nimittäin Nampa Forest –niminen pelisovellus, jota F pääsi eilen illalla testaamaan. Kyseessä on Tukholmassa asuvan, alun perin Rovaniemeltä kotoisin olevan Saara Vilkkon suunnittelema Nampa-hahmoihin perustuva lastenpeli, joka on suunnattu erityisesti alle 5-vuotiaille pelaajille. Eli juurikin tuolle F:n kohderyhmälle!

Kyseessä ei ole tällä kertaa varsinainen opetuspeli siinä mielessä, että jotain erityistä kouluvalmiustaitoa harjoiteltaisiin, mutta kasvatuksellisesta ja lapsen itsetuntoa kohottava merkitystä pelillä kuitenkin todella on. Nampa Forest on nimittäin hyväntuulinen peli, jossa lapsi ei voi epäonnistua. Pisteitä ei lasketa, ja jokainen Nampa Forestin viidestä minipelistä päätyy musiikkiin ja hahmojen tanssimaan diskoketkutteluun ikään kuin palkintona hyvästä työstä. (Johon F muuten lähti innolla mukaan joka kerta itsekin!)

Näin vanhemman näkökulmasta peli tuntuu turvalliselle pelata myös siitä syystä, ettei pelin sisäistä mainontaa tai myyntiä ole lainkaan. Tästä todella suuri plussa, koska raivostun ihan valtavasti joistain ”ilmaisista” lastenpeleistä, joissa pitäisi koko ajan olla ostamassa lisäosia, tai lapsi klikkailee itsensä vahingossa virtuaalikauppaan tai jonnekin epäilyttäville nettisivuille. Sellaiset pelit pitäisi kieltää kokonaan, jos minulta kysytään!

Jos kiinnostuit Nampa Forestin turvallisesta pelisovelluksesta, on se nyt ostettavista täältä 2,99 euron kertamaksuhintaan. Peli toimii iPadeillä ja iPhoneilla.

Ja jos haluat vielä lisätietoa aiheesta, sitä tarjoaa muun muassa Nampan facebook-sivu.

No nyt lopulta siihen arvontaan. Kerro minulle, mikä on kaikkien aikojen pelisuosikkisi/pelisuosikkinne (sähköinen tai old school) ja ole mukana Nampa Forest –koodin arvonnassa. Viisi lukijaani saa nimittäin pelisovelluksen velotuksetta käyttöönsä. Arpa-aikaa perjantai-iltaan asti (15.5.2015 klo 20.00).

Kivaa päivää :)

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (17)

Laura
19/17 | 

No tietysti paras ikinä on Nintendon Mario Bross 3! Ei oo sen voittanutta.. ?

j.e.n.n.i.m.a.r.i.a
20/17 | 

Commodore 64:n ja Amigan pelit! Mm. Bubble Bobble ja PacMan sekä Tetris ovat jääneet mieleen!

Elissa
21/17 | 

Kyllä super mario vie voiton täälläkin! Oman 3-vuotiaan lemppari on pikku kakkosen sovelluksen hertan maailma :D

Siimapelle
22/17 | 

Vanhan ajan tietokoneella ollut digger. Törkeen hyvä musa ja muutenkin koukuttava peli, jota jaksettiin pelata aina kun tietokone sattui toimimaan :D
Toista se on nykypäivänä!

Annahoo
23/17 | 

kaikki super mario-pelit tietenkin! Ja gameboylla tetris :)

Jonsu
24/17 | 

Pleikkarilla tuli pelattua Spyroa ja Crash bandicoottia tietty :-) välillä oli sen verran jänniä kohtia peleissä että piti pyytää isi hoitamaan vaikeat kohdat!
terveisin 90-luvun lapsi.

Mii
25/17 | 

Mä oon ollut aina lautapelien ystävä, afrikan tähti on edelleen yksi lemppareista. Jos jotain pelikonetta mietitään niin tietokoneella ollut bubble bobble oli koukuttava.

Mari
26/17 | 

Suosikki on: super mario bros pelit. Niitä vois pelata vielä nytkin aikuisena :)

jenni
27/17 | 

Kaikkien aikojen parhaat pelit on ollu sims tietokonepelit sekä pleikkarille crashbandigoot vai miten se kirjoitettiinkaan :) poika pelaa ipadilla pikkukakkos-sovelluksen pelejä.

Pitää vielä ylistää teitä ja tätä sun (ja eskon )blogia oon siitä asti ko iholla tuli tvstä hiljaisena sivusta seurannut päivittäin teidän päivityksiä (vaikka en oo mikään "blogi-ihminen") ja oon jääny ihan koukkuun :) että peukut teille ootte ihania :)

28/17 | 

[…] vaikka kuinka pitkään. F piirteli, pelasi NampaForestia (muistakaa muuten osallistua skabaan täältä), leikki Barbieilla ja paljon muuta. Minä sen sijaan tein töitä. Paljon. Tämä on kyllä […]

Sini
29/17 | 

Tetris! Vähän uudemmista Twister! Mun 2,5 vuotiaalla on pädillä yksi peli, täähän vois olla uus kiva :)

Karenina Unska
30/17 | 

Tervehdys!

Luulin, ettei kukaan kuitenkaan enää Bubble Bobblea edes muista, vaan enpä ollutkaan ainoa, kenen mieleen se on jäänyt. Jes.

Meidän neiti (2,5 vee) tykkää pelata Duplopelejä, koska legoja muutenkin jo löytyy, ei niin haittaa, vaikka kaikki hahmot uskollisesti kyllä mukailevat legopalikoita.

Jenni
31/17 | 

Meillä oli (-96?) Kaunotar ja Hirviö -peli pc:llä jossa sai järjestellä liinoja pois pyykkinarulta, vieläkin lähes 20-vuoden jälkeen muistan elävästi sen osan pelistä :) harmi ettei peli voi enää pelata.

Ulla
32/17 | 

Super Mario-pelit ja etenkin 1.
Meillä junnu pelaa Kapun metsää ja toca bocaa.

Mia
33/17 | 

lapsena tykkäsin tetriksestä, varsinkin oli joku super mario doc tms tetris, joka oli suosikki.

Meidän 3,5vee tykkää pädillä pelata duplopelejä, disneyn lemmikit peliä ja kikattavaa kakkiaista.

Ulla
34/17 | 

Super Mario-pelit ja etenkin 1. Junnu pelaa Kapun metsää ja Toca Bocaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat