Edellisviikoilla todettu ja ruokavaliotarkkailulla ja verikoetestein mitattava raskausdiabetes pitänee edelleen pintansa niiden asioiden joukossa, jotka ovat edelleen päällimmäisenä mielessäni. Vaikka alussa sokeriarvot nousivat rajoille pienistäkin ja mielestäni terveellisistä ruoka-annoksista, on arvot alkaneet yhtäkkisesti tasaantua.

Minulle varataan silti aika äitipolin diabeteshoitajalta ja saan uudet ohjeet testaukseen. Mukana tulisi olla muutama tavallinen päivä (minun tapauksessani sellainen aika terveellinen ja säännöllisillä ruokaväleillä), sekä yksi ”viikonloppupäivä”. Päätän valita testijaksoksi Baby Showerien ajankohdan, koska uumoilen, että siellä on kuitenkin herkkuja tarjolla. Yllärikseni edes iso brunssi, hiilarit ja sokeri eivät nosta päivän arvoja edes raja-arvojen lähelle.

Olen jo hetken ajatellut, että minun kohdallani raja-arvojen ylitykset eivät ole johtuneet niinkään syömistäni ruuista, vaan siitä, että minulla on liian pitkät ruokailuvälit. Baby Shower-päivä ja sen läheisyydessä olevat päivät osoittavat arvailujani vain enemmän todeksi.

Jännitän kuitenkin mennä diabeteshoitajalle. Mutta kokemus hänen kanssaan on mitä parhain. Hoitaja taputtelee olalle monta kertaa, käskee lopettaa itsensä soimaamisen ja kertoo hyvin faktapohjaisesti sen, miksi kaksosraskaudessa (erityisesti) sokeriarvoissa on heittelyä. Tuollainen selkeä opastus ja tiedon kertominen on parasta henkistä apua, mitä voin saada. Alan ymmärtää, miten tämä raskausvartalo, sokerit, haima ja muut toimivat. Kyse ei siis olekaan kokonaan vain minusta, vaan siitä, että kroppa ei pysty käsittelemään kaikkea tätä tuplahormonimäärää.

Saan ohjeeksi syödä, kuten ennenkin, ja herkuttelukin on aivan sallittua. Kerron, etten missään vaiheessa ole siirtynyt kevyttuotteisiin, mutta sokeria ja höttöhiilareita olen katsonut tarkemmin. Niin ja syönyt paremmilla väleillä. Tämä kuulemma riittää nyt oikein hyvin, jos arvot saadaan pysymään näissä lukemissa. Jokapäiväisen testauksen saa lopettaa, mutta täsmäiskupäiviä joka viikko on sentään tehtävä.

-Karoliina-

Kommentit (1)

jami saanakorpi
1/1 | 

minun eräs kaveri on kärsinyt tyypin kaksi diepeetteksestä kokoelämänsä mun on aina käynyt häntä sääliksija olen yrittänyt auttaa häntä tuloksetta. Kunnes törmäsin netissä tälläiseen ”60-sec type2 diabetes reverse” postaukseen jossa sadat ihmiset suosittelee tätä teknikkaa poistaa diapeettestä ja käskin kaverini heti ostaa tämän video sarjan jä hän parantui alle kuukaudessa diapetteksestä!
haluan että kaikki diapeetikot näket tämän

http://tiny.cc/diabetesreverse

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat