OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oletteko huomanneet, että tänä kesänä mun bloggaamistyyli on ollut erilainen kuin ennen? Vähän rennompi, läveperäisempi, flowmainen. Laiskempi?

Tiedän, että moni bloggaaja kirjoittaa tekstinsa aina fiilispohjalta. He istuvat koneen ääreen kun muistavat ja sitten naputtelevat mitä aivot näppikselle käskevätkään kirjoitella. Mun taktiikkaa on kuitenkin ollut kesään 2016 asti aivan erilainen. Tiukkapipoisempi! Olen koko Bellan aikani nimittäin suunnitelut tekstini - uskokaa tai älkää - hyvinkin järjestelmällisesti.

Ensinnäkin, pidin tähän kesään asti itse itseni kanssa palaverin ainka joka sunnuntai. Istuin kalenteri kourassa sohvalle ja tuijotin seuraavan viikon aukeamaa. Mietin, mihin sijoittaisin viikon sisustuspostauksen, minne laittaisin muotia, koska pohtisin jotain syvällisempää aihetta ja mitä keksisin lauantaille. Kun suunnitelmat oli tehty, naputin koko maanantain näppiksiä sormet sauhuten. Kirjoitin jemmaan koko viikon tekstit ja ajastin ne oikeille hetkille. Niin ja jos jostain syystä en saanut maanantaina koko viikkoa pulkkaan, stressasin jo tiistain kohdalla, jos tiesin vaikkapa sunnuntain postauspaikan olevan vielä tyhjä.

Nyt kun mietin noita aikoja, tuntuu se todella kaukaiselle tavalla kirjoittaa. Voi olla, että tekstini olivat silloin vaihtelevampia, mutta kirjoittamisen ilo oli joskus aika kaukanakin todellisuudesta.

Tiedän, ettei syksyn ja päivätöiden alettua aina tietenkään voi kirjoittaa vain fiiliksen mukaan, mutta kyllä mä silti aika paljon toivon,  että voisin jatkossakin säilyttää kesän 2016 tavan blogata. Koska nyt jos koskaan kirjoittaminen on hauskaa.

Oletteko te huomanneet kesän ja edellisten vuosien välisen eron näissä teksteissä? Niin ja mitä risuja ja ruusuja näiden kahden bloggaamistavan vaikutuksista teihin lukijoihin antaisitte?

Heinäkuista yötä!

-Karoliina-

 

Kommentit (28)

29/28 | 

Olen vasta löytänyt blogisi, lukenut läpi vanhoja postauksia ja kovasti odotan sinulta aina uutta postausta. Olen huomannut kesäistä virettä uusimmissa postauksissasi ja se on mielestäni hyvä suunta, jatka vain samalla tavalla :). Koska mun mielestä blogaamisen pitää olla myös itsestä kivaa. Sillä tavalla tiedän sun voivan siellä toisessa päässä hyvin ?

Tiude
31/28 | 

Olen huomannut eron! Enkä antaisi siitä yhtään risua! Nyt kun tekstejä tulee himpun rauhallisemmin, niin jaksan käydä ne lukemassa myös läpi kerran-pari viikossa. Kun niitä tuli tuhdisti, en jaksanut lukea kaikkia viikon tekstejä, vaan selasin usein vain otsikot. Luin ehkä yhden kokonaan...

Lisäksi flowmaisuus näkyy kauniimpina sanavalintoina, hetkeen tarttuvina lauseina. Sellaisina kirjainten jonoina, jolloin pistekin jättää ilmaan taian.

Lisää tätä, myös silloin kiireisen päivätyöarkirumban keskellä, vaikkei se ehkä niin helppoa olisikaan. Fifty-fifty?

E
33/28 | 

Eron on kyllä huomannut. Joistain postauksista tulee sellainen olo, että ne on kirjoitettu vaan "koska pakko". Ilmeisesti näin ei siis olekaan, vaan tyylisi on vain erilainen kuin aiemmin. Se on kuitenkin alkanut häiritsemään, että et vastaile enää lainkaan niin aktiivisesti kommentteihin. Vastavuoroisuus kun on ollut juuri blogisi iso plussa.

34/28 | 

Eihän tässä blogissa ole IKINÄ vastattu kommentteihin. Kirjotit varman väärän blogiin vahingossa ton kommentin.

35/28 | 

E: Olen kyllä vastannut, mutta HÄVETTÄVÄN pitkällä viiveellä. Se on asia, joka ei kesätyylissä kyllä ole toiminut!

Nimetön: Nyt kyllä valehtelet. Käypä lukemassa vaikka viimeisen 2 vuoden kommenttiboksit läpi.

sINI
37/28 | 

Tykkään uudesta tyylistä enemmän, aiemmasta tuli kaikessa suunnitelmallisuudessaan jotenkin etäisempi vaikutelma, nyt taas blogin sisällöt tuntuvat aidommilta ja tunnelma lämpimämmältä - tietysti aina parempi kun itsekin nautit tekemisestä. Kaikkea hyvää, jatka samaan malliin ja niin kuin parhaaksi koet! ?

Johanna
39/28 | 

Mun piti jo johonkin aiempaan postaukseen kommentoida, että vitsit tykkään tästä sun "uudesta" blogista! Eli huomattu on ja tykätty on!

Henna
41/28 | 

Minä olen jäänyt kaipaamaan entistä meininkiä. Oli jotenkin monipuolisemmat sekä tietyllä tavalla arkisemmat postausaiheet kaikkine pyykkivuorineen, ravintolasuosituksineen ja vatsatauteineen. Oli jotenkin elämänmakuista ja aitoa. Tämä uusi tyyli tietyssä runollisuudessaan on myös hieno, mutta minulle jää lukijana etäisyyttä.

On myös kurjaa, ettet enää vastaile lukijoiden kommentteihin niin ahkerasti kuin aiemmin. Siitä pidin erityisesti. Ihanaa kesää kuitenkin sinulle ja pikkulikalle! ?

42/28 | 

Arjen puuttuminen varmasti johtuu ihan siitä, ettei kesällä varsinaista arkiarkea ole tullut koettua. Itsekin - kaiken loman keskellä - kaipaan myös jo vähän arkista eloa livenä ja blogissa.

Ihanaa kesää!

43/28 | 

Jokainen saa toki kirjoittaa sellaisella tyylillä ja taktiikalla kuin itselleen parasta, mutta itse arvostan kovasti tuollaista suunnitelmallisia toimintaa. Ehkä joka päivällä ei postata tarvita, mutta suunnittelemalla säilyy toki tietynlainen balanssi sisällössä.

vakkari
45/28 | 

Olen huomannut eron, negatiivisesti ja positiivisesti. Rentous näkyy tekstissä, juurikin flow'ssa positiivisesti, mutta kirjoituksissasi on nyt vähemmän asiaa. Itse kun en pidä kunhan jotain päivitän -tyylisistä teksteistä, joissa on useita kuvia ja alla lukee "Kesä. Mansikat. Aurinko. Rakastan elämää!" :D Ne ovat facebook-kamaa, eivät blogikirjoituksia. Aina ei tarvi olla niin syvällistä ja asiaa täynnä, mutta joku pointti kuitenkin on lukijalle kiva.

J.e.n.n.i.m.a.r.i.a
47/28 | 

Nyt täytyy sanoa että olen erimieltä kuin aikaisemmat kommentoijat. Minusta tämä "uusi aika ja tyyli" on huomattavasti huonompi kuin edellinen tapasi kirjoittaa. Tuntuu, kuin elämäsi olisi muualla ja teet blogin postaukset hutasemalla. En saa kirjoituksistasi kiinni, ne näyttäytyvät pintaliitoisina ajatuksina, joihin on fiilispohjalta laitettu jotain diipadaapaa ilman tärkeää pointtia. On OK, jos tällaisia postauksia on joskus, mutta jatkuvalla syötöllä ne karkoittavat ainakin minut lukijakunnasta.

Olen tykännyt blogistasi, koska sen kautta on voinut saada kosketuksen arkeesi, iloihisi, suruihisi, ajatuksiisi... On voinut peilata omaa kolmikymppisen, keskituloisen, Lapissa asuvan äiti-ihmisen elämää pk-seudulla asuvan samanikäisen, hyvin tienaavan äidin elämään. En saa enää samaa tunnetta irti blogistasi ja nyt se tuntuu hukkuvan siihen blogimassaan, mitä netti on pullollaan. Ehkä uusi kirjoitustyyli on helpompi sinulle, mutta mielestäni blogi kärsii siitä.

Ehkä kesä, uudet tuttavuudet ja uudet mahdollisuudet elämässäsi laittavat asiat ja mielenkiinnon kohteet uuteen järjestykseen... Ehkä sinun kannattaisi pohtia minne päin blogisi on kehittymässä ja määritellä se uudestaan, jotta me lukijatkin tiedämme mitä on odotettavissa.

Hanna
49/28 | 

Löysin blogisi keväällä ja sen jälkeen olenkin lukenut ahkerasti, myös vanhoja kirjoituksia. Kieltämättä välillä postauksista on paistanut teennäisyys, mutta tämä postaus avasikin asiaa. Älä ihmeessä palaa enää entiseen jos oma olosikin on parempi ja kirjoituksista välittyvä fiilis lukijan silmään aidompi. :)

Yksi asia häiritsee toistuvasti. Kirjoitusvirheitä on nimittäin aika paljon. Onko syynä juuri kiireessä kirjoitetut, useat peräkkäiset postaukset jolloin ei ole enää aikaa oikolukea tekstiä huolella? Ainakin oikeinkirjoituspoliisin silmiä kirvelee muuten hyvin kirjoitetun tekstin seassa kirjoitusvirheet.

Kiva kun käytät paljon valokuvia tekstin seassa. Hyvää kesää!

50/28 | 

Itseäkin ottaa välillä päähän, että tekstiin livahtelee virheitä. Se johtuu varmasti juurikin nopeasta tahdista ja siitä, että teen tekstit vaikkapa suoraan kännykällä blogialustalle (enkä esim. ensin Wordiin). En ole kuitenkaan lähtenyt korjailemaan tekstejä jälkikäteen, koska jotenkin ajattelen sellaisen hetkessä elämisen - virheineen - kuuluvan tähän someskeneen.

Kivaa, jos kuvat ovat kivoja. Itse pidän kauniista kuvista, mutta tuntuu, etten kuitenkaan omaan blogiini osaa aina ottaa tarpeeksi kaunista katseltavaa.

Nippe
51/28 | 

Apua, itse olen täysin fiiliskirjoittelija. Ex-tempore, mitä näitä nopeita muotoja nyt on?
Oletko suunnitelmallinen järki-ihminen?
Olen ymmärtänyt, että erot ovat melkoisia ihan näillä luonteenpiirteillä keskenään.
Tunne/järki tai impulsiivisuus/suunnitelmallisuus.
Kai näistäkin on vielä variaatioita.

Yksi johtavista suunnannäyttäjistä elämässäni on ollut intuitio.
Se on voinut välillä johtaa puskaan tai kohti tähteä, mutta se säilyy kultaisena polkunani läpi elämäni. Muuta en osaa yksinkertaisesti.

Rennompi ote on kirjoituksissasi ja kasvoissasi, go girl, go!☆

Malla
52/28 | 

Olen vähän samaa mieltä J.e.n.n.i.m.a.r.i.a:n ja Vakkarin kanssa. Minäkään en innostu tuosta kesä, mansikat, aurinko jne. tyylistä. Johtuen varmasti siitä, että seuraan ainoastaan sellaisia blogeja, joilla koen olevan minulle jotain annettavaa. Joita lukiessa saan ehkä uusia ajatuksia, näkökulmia tai vaikkapa juurikin tuota peilipintaa. Jotain josta tosiaan saa kiinni ja pysähtyy edes hetkeksi ajattelemaan. Välillä kesän aikana tullut jopa sellainen ajatus, että bloggaatkohan enää pitkään. Antaako blogisi sinulle tarpeeksi, onko se enää tärkeä?

Olen kuitekin aina tykännyt blogisi elämänmakuisuudesta harkituilla, kauniilla sanavalinnoilla väritettynä. Aiheiden pyöriessä laidasta laitaan, kepeyden/syvällisyyden vaihtelusta, lyhyiden ja pidempien tekstien kirjosta. Postaustahti oli minustakin ennen huikea, ehkä jopa liian huikea..

Minä pidän myös kuvia tärkeänä, koska kauniit kuvat ovat niin.. no kauniita,puhuttelevia :) Kulunutta sanoa, mutta kuva kertoo parhaimmillaan enemmän kuin tuhat sanaa ja monesti myös jotain sellaista, mille ei löydy tai edes ole sanoja.

Siinäkin olen ehdottoman samaa mieltä monen muun kanssa, että sillä tavalla ja sen kaltaista blogia täytyy kirjoittaa, mikä itsestä tuntuu hyvälle. Se palvelee silloin itseä ja niitä lukijoita, jotka siitä tyylistä pitävät. Ihanaa kesää sinulle ja F:lle! :)

Saara
53/28 | 

Itsekin olen sitä mieltä, että nykyinen tyyli jättää lukijat kylmemmäksi kuin aiemmin. Tykkään kyllä blogista edelleen, mutta jokin, mikä aiemmin teki blogista kiehtovan, on kadonnut. En osaa sanoiksi pukea, mitä se on. Enkä varmaan edes tiedä. Mutta jotain puuttuu ja blogi uhkaa hukkua massaan. Hassua kyllä, miten aiempi tyyli tuntui avoimemmalta, kuin mitä nykyään fiilispohjalta kirjoitettu.
Toivoisin, että hieman pohtisit asiaa ja ehkä osittain toisit takaisin sitä suunnitelmallisuutta. Haluaisin yhä oysyä lukijana ja mielenkiinnolla klikkailla postauksia auki!

Aurinkoista kesän jatkoa!! :)

ReettaK
55/28 | 

Mäki tykkäsin entisestä enempi. Tai tää nykynenki tapa kirjottaa on tavallaan huippuhyvä mut ehkä ne jutut on niin keveitä helposti. Oma elo ei oo ollu yhtää kevyttä kesäheinää ni ei aina kykene kesäfiilistelyihin mukaa. :) ja teksteissä sais olla vähän enempi pituuttaki jos asiaa on. Mutta sää kyssyit meidän ajatuksia ja meil on eri mielipitteitä. Kuitenkaa et voi meitä kaikkia miellyttää. :) ehkä osaks flowta ja syksyn sateiden ja kahvikupposten fiilistelyä sekä sitte suunnitellusti postauksia kodista, sen helmistä ja ongelmakohdista, kauneudenhoidosta jne eri osa-alueista.. ?

Kiitos joka tapsuksessa tästä blogista, tässä on jotain ainutlaatuista!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat