Moikkis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vihko, Tiger // Kalenteri, Suomalainen kirjakauppa // Kynät, Lidl // Penaali, Marimekko(Flow2013) Olen sillä tavalla aina pikkaisen koululainen, että vaikka kesän loppuminen tekeekin osin olon haikeaksi, rakastan sitä syksyn ja arjen aloituksen fressiä fiilistä. Sitä tunnetta, että kaikki uusi on taas alussa. Toisille tämä olo tulee uutena vuotena, minun uudet alkuni alkavat aina syksyisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska muistissani on edelleenkin elämäni eka oikea työsyksy 2007, ja koska muistan kuinka pihalla olin siitä, mitä tuoreen päiväkotilaisen kassiin syksyllä 2012 pitikään pakata, ajattelin, että kirjoitan teille tällä ja ensi viikolla 3-4 postauksen sarjan teemalla Back to Arki. Ehkä mun omat arkioivallukseni voisi jeesata myös joitain teistä, jotka kömmitte pian sieltä mökki- ja festaripöheiköstänne sivistyksen pariin. Tai jos oma mininne aloittaa tänä syksynä päivähoitouransa, voisi Neiti-F:n päiväkotikassin sisällöstä olla edes suuntaa-antavaa osviittaa myös sulle. Tässä siis sekalainen kattaus arkioivalluksia, lapsettomille ja lapsellisille. Mun Arki-sarjan eka osa on ihanaisen pinnallinen. Ja se keskittyy vain suhun, arvon aikuinen leidi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kello, Diesel (25-vuotislahja) // Lego-korvikset, second hand // Rannekoru, Bijou Brigitte // Lintukorvikset, Poola Kataryna // Unisiepparikaulakoru, Paloni (joululahja 2012 )// Pisarakorvikset, Uhana* // Kaulakoru, Limbo (25-vuotissynttärilahja ystävältä) Nimittäin ainakin mun kesätyyli on ollut tyylittömyys. Mitä löysempi vyötärönauha pöksyissä, mitä vähemmän meikkiä ja mitä kulahtanen kangaskassi, sitä enemmän kesäloma mulle. Vaikka mun ammatti opettajana ei vaadikaan jakkupukustailia ja korkkareita, on ennen töihin menoa luovuttava ainakin kaista räikeimmistä varvastossuista ja kaulassa roikkuvasta leistä. Ja sehän onnistuu seuraavin teesein.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KYMMENEN KÄSKYÄ MATKALLA KESÄLOMA-LOOKISTA TYÖMYYRÄKSI:

  1. Asusta kesävaate konttorikelposeksi. Loma saattaa olla ohi, mutta helteet ehkä ei. Työpaikalla voi olla yhtä kuuma, tai jopa kuumempikin, kuin heinäkuussa terdellä, joten villakangashousuja tai paksuja farkkuja (ainakaan kaikissa töissä) ei kannata vetää vielä jalkaan. Siispä mieti, millä virallistamisella saisit hellemekkosi tai viileän t-paitasi työkondikseen. Itselläni homma menee jotakuinkin näin: Hellemekon pariksi ei laitetaan sandaaleja, vaan vaikka tennarit/balleriinat ja surffiletti vetäistään skarpisti ponnarille. Rantsutoppi taas saa uskottavuuspisteitä ohuista pitkistä housuista ja vaikkapa kaulakorusta.
  2. Hoida kuontalo kuntoon. Tarviiko leikata? Onko väri haalistunut? Ekat skarppiuspisteet saa jo siitä, että harjaat letin. Sitten mallinleikkaus ja tarvittaessa väri. Mulla otsis hipoo taas jo ripsiä, joten luottistyttöni Maria H. saa kyllä saksia sen taas QHairissa ennen kuin astun luokan eteen.
  3. Nassu. Ihanaa, jos siihen on tarttunut vähän väriä. Ehkä aurinko on häivyttänyt silmäpusseja ja finnejäkin. Tsekkaa silti, että ekaa työaamua varten meikkipussista löytyy ainakin (oikeanvärinen!) puuteri, ripsari, rajaus, poskipuna ja kulmakynä. Niin tarkista, ettei rantsuaurinko ole sulattanut meikkiputiloiden sisältöä, jos niitä vakkarivarusteena olet mukanasi koko kesän roudannut.
  4. Kynnet. Ne voisi leikata. Ja hiekat kynsien alta kaivella. Isoimmat kivet.
  5. Kalenteri. Sähköinen, paperinen tai vaikka molemmat. Arki ainakin mulle on aikataulutusta, joten homma lähtee rullaamaan heti alusta hyvin, kun varustetaso pelaa. Mulle paras järjestely on monen kalenterin järjestelmä. Marimekon seinäkalenteri on mun ja Eskon yhteinen. Puhemine kalenteriin näpytän tärkeät menot ja tapaamiset, ja kannettavaan perinteiseen paperikalenteriin rustaan postausideat ja blogiin liittyvät jutut.
  6. Oikeanlainen työkassi. Minä yritin monta vuotta kulkea aikuisen naisen tavoin käsilaukku olalla töihin, kunnes tajusin, ettei se ole vaan mun juttu. Kanto-olkapäätä särki, ja viimeistään siinä vaiheessa, kun hain F:n ja hänen hoitolaukkunsa bussilla päiväkodista, olisin toivonut, ettei puolet energiastani olisi mennyt siihen, että yritän epätoivoisesti rempoa leidikäsilaukun tippuvaa kahvaa jatkuvasti takaisin olalleni. Mun valinta on siis nähtyäkin nähdympi Fjällräveninen Kånken. Se on vaan iisi. Aukeaa hyvin, imee sisäänsä paljon tavaraa ja käy melkein kaikkiin vaatteisiinikin. (Ja jos ei käy, niin hei: Töihinhän sitä ollaan menossa eikä muotinäytökseen).
  7. Tsekkaa vaatetilanne. Mahtuuko grillimakkaran ja skumppailtojen jälkeen enää ylänappi kiinni? Mullehan tulee ihan aina kesäkiloja, joten farkkuja on turha yrittää vetäistä vielä jalkaan. Mutta jos sun on pakko, ja jos epäilet myös kesäpaisumusta, tarkista tilanne ennen ensimmäistä työaamuasi. Voisi olla kurja mennä sarongissa toimistolle.
  8. Shoppaa työnalkupiristys. Mulle työt voi alkaa kunnolla vasta silloin, kun saan käytyä – lapsuuteni tavoin – shoppailemassa muutaman uuden kynän ja penaalin uutta kouluvuotta varten. En kannusta tuhlailuun, mutta ehkä jokin kiva uusi käyttöesine tai vaate uutta työsyksyä varten voisi nostattaa myös sun työmotivaatiotasi.
  9. Pääkopan pikaskarppaus. Mä en itse henkilökohtaisesti ole niitä opettajia, jotka menevät jo viikkoja ennen oppilaiden tuloa kouluun ripustelemaan verhoja tai järjestelemään kirjoja. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jonkinlainen työmoodiin virittäytyminen ennen töihin menoa täytyy kuitenkin tehdä. On kurja töksähtää keskelle äksöniä niin, että on aivan pihalla kaikesta. Siispä: Muistuta mieleesi työsähköpostin salasanat, lue viestit ja jos mahdollista, käy läpi ekan työpäiväsi työtehtävät.
  10. Pumppaa kesänrippeet kehoosi. Nauti vielä auringosta, hiekasta jalkojen alla ja tuoreista marjoista, kasviksista ja hedelmistä. Aloita syksyä silmällä pitäen vitamiinit ja tehojuomat. Ehkä niiden avulla tämän fiiliksen voi säilyttää loskasäille asti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hello Kitty -peili, isin tuliainen Koreasta monta vuotta sitten // Poskipuna, H&M // CC-voide*, aurinkopuuteri ja silmänympärysseerumi*, Lumene // Päivävoide aurinkosuojalla, Dermalogica // Ripsari, Helena Rubinstein Tämmöistä mulla! Aina näin kesän loppuessa tulee mieleen se Itiksen vanha mainos, jossa se pölähtänyt mökkiperhe kömpii räjähtäneinä onkaloistaan. Tiedättekö, mistä puhun? Me ollaan juuri ne tyypit... Tällä viikolla mä postaan vielä päiväkotikassin sisällöstä, ja ensi viikolla ajattelin heittäytyä mentaalivalmentajaksi ;) Pysykää kanavalla. -Karkki-

*saatu

Kommentit (17)

Daniella
18/17 | 

Hei, osaatkos sanoa tuosta CC-voiteesta mitään? Ootko tykännyt, mitä tekee jne? Olen ollut vannoutunut Garnierin BB-holisti sen tultua markkinoille, mutta uudet jutut kiinnostaa aina :)

Anne
19/17 | 

Mä odotan päiväkoti-postausta! Meidän "vauva" nimittäin aloittaa nyt päiväkodin ja oon ihan pihalla mitä pitää / kannattaa pakata mukaan..

Karoliina/ Kolmistaan
20/17 | 

Mä tykkään, koska se on kevyt, mutta peittävä. Ja BB:n ideahan on se, että siinä kosteusvoide on samassa. Mun sekaiholle se ei ole hyvä juttu, joten CC käy paremmin (sen kanssa laitetaan oma kasvoide).

Karoliina/ Kolmistaan
21/17 | 

Voi: Muistan sen tunteen!! Eka päikkäripostaus tulee jo tällä viikolla, toinen ensi viikolla. Milloin teidän bebellä on eka päivä?

Anne
22/17 | 

11pv alkaa treenaus ja 18pv pyörähtää arki täydellä vauhdilla. Ihanaa ja pelottavaa <3

Karoliina/ Kolmistaan
23/17 | 

Musta tuntuu, että vaikka F menee tuttuun paikkaan taas loman jälkeen innolla, iskee muhunkin taas syksyn ja luopumisen haikeus...

24/17 | 

Hihi, kiva artikkeli! Mä just eilen haahuilin vajaan tunnin kirjakaupassa hypistelemässä kalentereita ja fiilisvihkoja, jotta syksy saadaan oikeaoppisesti käyntiin. Kävin jo yhden kierroksen tiedusteluretkellä perheen kanssa, mutta kyllä se oikeaoppinen kalenterinosto suoritetaan yksinäisessä ylhäisyydessä. Saatoin myös ostaa muutaman kouluvihon, vaikka mitään koulusuunnitelmia en enää haudokaan. Olivat vaan niin nokkelasti jaoteltuja, että oli pakko ostaa kaiken varalta varastoon..! Ihanaa, etten ole ainoa muistiinpanohörhö. :)

Kata
25/17 | 

Kollega täällä, hei! Osittain ihan samoja mietteitä mielessä, hyvin kuvailit syysfiiliksiä!

Karoliina/ Kolmistaan
26/17 | 

Eikä siinä vielä kaikki...jotenkin hamstraan vihkoja aina joka nurkalta.

Kata
27/17 | 

Ma veso, ti oppilaat. Uusi työpaikka vuoden kotonaolon jälkeen. Hurjaa, jännittävää, hauskaa!

Karoliina/ Kolmistaan
28/17 | 

No ihan varmasti! Tsemppiä :)

29/17 | 

Toinen kollega ilmoittautuu - eka kahdesta vesosta jo takana! Koulun alkuun kuuluu aina uusi kampaus, uusi kalenteri, uudet kynät ja ehdottomasti uudet korkkarit (jo ihan senkin takia, että erottuisin vähän oppilaista ja saisin pituuteen sen kaipaamani viisi senttiä lisää ;)...). Kirjat kulkee mukavimmin kanvaasikassissa, joihin olen jostain syystä ihan hurahtanut.

Karoliina/ Kolmistaan
30/17 | 

Mä yritin joskus näyttää enemmän opettajalta, mutta se ei vaan sovi mulle. En varmaan koskaan luovu tennareissa :) Edes töissä! Kade teille, joiden jalat kestää korkoja...

Laura S.
31/17 | 

Niin tuttua juttua tämä :) Itsekin olen ope, työt alkoivat viime keskiviikon vesolla ja asiakkaat saapuivat sitten torstaina. Kaikista kamalinta oli pukea jotain oikeaa vaatetta päälle, kesä on mennyt (ainakin heinäkuusta tähän saakka) melkeinpä rantavaatetuksessa. Sellaisessa, jolla on ilennyt kävellä lähikauppaan ostamaan tärkeimmät että pärjää ;) Työkassina meitsillä ihan reppu vaan, taitaa olla joku Haltin malli. Hyvin palvellut sekä laskettelu- että vaellusreissuilla. Kuljen työmatkani pyörällä joten reppu on paras kuljettaa mukana :) Mukavaa lukuvuotta sinne!

Karoliina/ Kolmistaan
32/17 | 

Samoin sulle :) Juuri pohdin, kehtaako töihin laittaa farkkushortsit tai shortsit yleensäkin...

34/17 | 

[…] miten näin syksyisin lapsi ja äiti saadaan taas kesän jälkeen arkikelpoisiksi. Heitin tuon sarjan ensimmäisen postauksen teille  jo eilen Throw back -postauksena, mutta kyllähän vanhojen muistelon lisäksi uusiakin […]

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat