Kirjoitukset avainsanalla #chefpentikäinen

Kuten olen kertonut, mun ja A:n arkinen huvi on taikoa hyvää safkaa jääkaapin jämistä. Nyt koronan aikaa tuo jämäsafkailu on saanut vielä uusia puolia, kun olen leiponut todella paljon enemmän kuin ennen ja toisaalta ruokakaupassa on käyty maksimissaan kerran viikossa. Viimeiset päivät ennen kauppaa ovat olleet suosikkeja. Silloin on tehty tasan sitä, mitä kaapista löytyy.

Yksi meidän perheen jämäruokalemppareita on espanjalainen munakas. Oikeastihan espanjalaiseen munakkaaseen ei käytetä juuri muuta kuin perunaa ja munia, mutta meidän versiossa noiden kahden lisäksi munakkaasta löytyy aina sitä, mitä kaapissa sattuu olemaan.

Niin moni kysyi instassa munakkaan ohjetta, kun sellaisesta kuvan tällä viikolla postasin, että päätin kysyä #chefpentikäiseltä, mitä tuolla kertaa munakkaaseen laittoi. Mutta jokainen voi siis omalla kohdallaan soveltaa tätä reseptiä aivan oma mielen ja jääkaapin sisällön mukaan. Perunoita ei kuitenkaan minusta kannata jättää pois. Se on tämän munakkaan runko ja makujen sitoja.

SOVELLETTU PERUNAMUNAKAS JÄÄKAAPIN JÄMISTÄ (1-2 annosta, riippuu nälästä)

 • 4 kypsentämätöntä perunaa
 • 4 kananmunaa 
 • puolikas sipuli
 • pari parsaa
 • aivan kuivuneen kermajuustoköntin jämät raasteena
 • noin desi kuohukermaa
 • mustapippuria
 • 0,5-1dl oliiviöljyä + nokare oikeaa voita
 • 1,5-2 tl suolaa
 • tuoretta oreganoa
 1. Kuori perunat ja pilko ne kuutioiksi. Pilko sipuli ja parsat.
 2. Lorottele paistinpannulle reilulla kädellä oliiviöljyä ja laita joukkoon myös nokare voita. Kuullota perunat, sipuli ja parsat keskilämmöllä. Ripottele päälle puolet suolasta. Ei saa paistaa paistipintaa!
 3. Vatkaa munat, kerma ja mausteet. Kaada seos perunoiden, sipulin ja parsan päälle. Raasta päälle juustoraaste. Laita kansi paistinpannun päälle, alenna levyn lämpötilaa ja anna hyytyä noin puoli tuntia.
 4. Ripottele päälle vähän tuoretta oreganoa.

Huom! Suolan määrä kuulostaa paljolle, mutta perunat imevät suolaa tosi paljon. Huom kaksi: Munakkaasta tulee parempi kypsentämättömistä potuista, mutta keitetytkin käy, jos niitä on. 

-Karoliina-

Kommentit (3)

LK
2/3 | 

Vaihdossa ollessa espanjalaiset kämppikset tosi usein tekivät tuota. Oli kyllä hyvää, vaikka raakojen perunoiden käyttö tuntuikin aluksi hassulta :)

Vierailija
3/3 | 

Ettekö käytä enää kauppakassipalvelua?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat