Kirjoitukset avainsanalla churrot danerolles-taikinasta

Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Mua koronan aikana instassa seuranneet tietävät, että mä innostuin leipomisesta muutama viikko sitten oikein kunnolla. Olen ollut joskus aikanaan kovakin leipomaan, mutta vuosiin en ole leiponut kuin ehkä vain kerran kuussa. Ja silloinkin paistettavaksi uuniin on päätynyt jotain arkista: rieskoja, pannaria tai sämpylöitä.

Lisääntynyt kotoiluaika on saanut kuitenkin minut hullaantumaan makeista leivonnaisista. (Ja syömisestä, öhöm!) Ja niinpä olenkin etsinyt ja testaillut uusia reseptejä. On syntynyt pullaa, kierrepullaa, keksejä, muffineja ja vaikka sun mitä.

Vaikka mä tykkäänkin leipoa monia leivonnaisia ihan alusta asti itse, pidän siitä, että joidenkin leivonnaisten kohdalla voin hiukan oikaista alkutyön suhteen. Varsinkin, kun itse taikinan vaivaaminen ei ole mun mielestä leivonnan mukavin vaihe, vaan paras hetki tulee, kun pohjataikinan sekaan saa alkaa heitellä luonnetta tuovia makuja.

Meillä on melkein aina kaapissa Danerolles Croissant Classic -tuoretaikinaa, koska – kuten tiedätte – olen croissanttihullu. Ja jos croissantteja syödään, niiden pitää mun mielestä olla myös tuoreita. Siksi mä tykkään paistaa croisut itse, jotta saan ne varmasti uunituoreina.

 Danerollesin Croissant Classic -tuoretaikinasopii myös moneen muuhun leivontaankin, kuin pelkkiin tavallisiin croisuihin. Olen tehnyt siitä täytettyjä voisarvia, pasteijoita ja kierrepullaa Hanna G.:n ohjeella. Mutta aivan mun lemppari-Danerolles-resepti on pika-churrot.

Churrothan ovat espanjalainen jälkkäri. Ikään kuin munkkitikkuja, joita voi dipata vaikkapa suklaaseen. (Slurps).

Mä olen joskus nähnyt omatekoisten churrojen ohjeen ja niinpä – herkkuhampaan taas kolottaessa – päätin soveltaa tuota ohjetta Danerolles -taikinaan. Ja voin sanoa: Tuli taivaallista.

 

PIKA-CHURROT

 

  1. Avaa Danerolles-purnukka [SS5] (säilytetään muuten jääkaapissa) ja levitä siellä olevat croissantti-levyt leivonta-alustalle. Purkissa on hyvät ohjeet siitä, kuinka se avataan ja kuinka taikina saadaan ulos purkista.
  2. Yhdistä kolmionmuotoiset osaset toisiinsa niin, että saat suorakaiteen muotoisen taikinalevyn.
  3. Leikkaa taikinasta taikinaleikkurin tai veitsen avulla pienempi suorakaiteita. Koko on sopiva, kun saat yhden purnukan taikinoista 12 pientä suorakaidetta.
  4. Yhdistä pienet suorakaiteet kaksinkertaisiksi.
  5. Kieräytä taikinasuikaleet kierteelle ja aseta uunipellille.
  6. Paista uunissa 190 asteessa n.10 minuuttia. Tai niin, että churrot ovat kauniin kullanruskeita.
  7. Sulata Oivariini.
  8. Sekoita kaneli ja sokerit keskenään.
  9. Dippaa uunista tulleet churrot voissa ja pyörittele sen jälkeen kaneli-sokerissa.
  10. (Dippaa jäähtyneet churrot vielä halutessasi sulatetussa suklaassa. )
  11. Herkuttele.

 

 

-Karoliina-

 

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Vaikuttaa ihan järkyttävän herkullisilta, pakko kokeilla!

Vierailija
2/5 | 

Churrot ovat ihania! Kiitos tästä kivasta ja helposta ideasta :).

-saya
3/5 | 

Saatiin kerran noita purnukoita Resque-hävikkiruokakassissa eikä tuote ollut tuttu, ja laitettiin ne epähuomiossa kaappiin huoneenlämpöön. Hämmästys olikin kyllä suuri kun keskellä yötä purkki räjähti turvonneen taikinan takia :D hauska ohje, täytyy kokeilla joskus!

Vierailija
4/5 | 

Sopiiko noi siis myös keliaakikolle vai muistanko väärin 🤔

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat