Kirjoitukset avainsanalla kaksosarki

//*merkki kertoo, että tuote on saatu// 

Mä ajattelin ennen vauvojen syntymää, että koska arki kahden vauvan kanssa tulee olemaan hektistä, täytyisi arkea yrittää helpottaa ainakin joidenkin vempeleiden avulla. Sellaisten, joita ainakin osaa ilman voisi ehkä pärjätäkin, mutta jotka kuitenkin tuovat toimimiseen nopeutta ja keventävät työtaakkaa.

Kaikki arvailuni eivät osuneet oikeiksi, ja jotkut tuotteet/tuotetyypit ovat olleet meidän arjessa hankalia tai turhia. Mutta joistakin olen ollut kiitollinen joka päivä!

MEIDÄN VAUVA-ARKEA HELPOTTANEET VEMPELEET JA TAVARAT:

  1. Aventin höyrysterilointilaite* pulloille ja tuteille. Aivan timanttinen kapine, jota ilman en tiedä, mitä tehtäisiin. Pullojen keittely tuntuisi tässä härdellissä kovalle hommalle + pelkäisin jättäväni lieden päälle, kun lähden ulos hormonipääkopallani. Meillä tämä laite höyryttelee päivin öin. Nälkäisten kaksosten kanssa pulloja menee mieletön määrä vuorokaudessa.
  2. Electroluxin kuivausrumpu*. Mä kirjoittelin tästä jo aikaisemmin, mutta pakko jatkaa ylistystä. Meillä menee molemmilla vauvoilla noin 2-4 vaatekertaa päivisin ja kaksi yöppäriä öisin, koska ovat niin kovia puklaamaan. Toisin sanoen meillä likaantuu 8-12 päällysvaatekertaa pelkästään vauvoilla jo vuorokaudessa, ja päälle tulee tietysti puklatut lakanat, harsot ja kaikki meidän muiden perheenjäsenten vaatteet ja tekstiilit. Ilman kuivausrumpua tulisin varmasti jo hulluksi.
  3. Haalarit. Siis sellaiset päivän sisähaalarit ja öiden yöpuvut, joita on helppo pukea ja riisua(Koska #puklu ja vaatteita vaihdetaan todella usein.). Bodyt ja housut on ihania, mutta niitä on aika työläs ja hidas pukea ja riisua. Ja vieläpä tuplasti. A sanoikin, että jos joku kysyy häneltä vinkkiä vauva-arkeen, se on "sellaiset haalarit, joissa vetskari aukeaa ala- ja yläkautta." Just näin, amen!
  4. Stokke Steps - sitterit*. Meillä ei ole paljon lattiatilaa, mutta vauvat tykkäävät jo istua sittereissä. Stokken ylös, penkkiin kiinni nostettavat, sitterit ovat kultaa, koska A) vauvat saa katselemaan maisemia myös korkeammaltakin ja B) sitterit saa lattioilta pois pyörimästä silloin, kun niitä ei lattialla tarvita. Myöhemmin tuolin runko toimii syöttötuolina ja lopulta vaikkapa koululaisen penkkinä.
  5. Viltit. Mun äiti on virkannut pienille vilttejä ja he saivat myös lahjaksi ihanat villaiset Kivatin viltit. Niitä tarvitaan vähän joka paikassa. Lattialle pötköttelysuojaksi, lämmikkeeksi unille ja pienempänä niillä pystyi tekemään myös kapalon.
  6. Ikean kuolalaput/kankaiset ruokalaput. Toimivat hyvin vaatteiden suojana ja ovat kaiken lisäksi  halpoja.
  7. Ikean kuivausteline pulloille. Höyrysteriloinnin jälkeen pullot on vielä kosteita, joten me isketään pullot vielä telineeseen hetkeksi kuivumaan.
  8. BabyVac-nenäimuri. Aivan ehdoton arjen pelastaja, jota ilmen oltaisiin aivan hukassa. Imee räkää, mutta myös nenään joutunutta maitoa.
  9. Toukkapussit ja villaiset unipussit. Vaikka meidän vauvoilla onkin Joutsenen untuvapeitot nukkuessaan, haluan laittaa heidän yöpukujensa päälle silti aina vielä lämpökerroksen. He kun nukkuvat lämpimästi "pakattuina" aina parempia unia. Pienempinä vauvoilla oli mun äidin tekemät toukkapussit, nyt samaa virkaa toimittaa Myllymuksujen hihalliset unipussit, joissa on peräti tuplakerros merinovillaneulosta. Nämä kestävät muuten konepesun ja myös ko. kuivausrummun villaohjelmalla kuivaamisen. Kokeiltu on useita kertoja!
  10. Vaipparoskis. Pieni asunto, kaksi vauvaa. Tarvitseeko edes perustella? Raikas sisäilma on kiva juttu.

Löytyikö listasta sun suosikit/tarpeettomuudet? Mitä vinkkejä sinä antaisit vauvaperheille tuotetasolla?

-Karoliina-

Kommentit (10)

AnnaIlona
1/10 | 

Minkälainen vaipparoskis teillä on?

Vierailija
2/10 | 

Kiva listaus! Ikea pyysi ihan äskettäin palauttamaan ruokalaput, koska napista tukehtumisvaara.

Vierailija
3/10 | 

Kiitos hyvistä vinkeistä! Haluaisitko kirjoittaa vielä teidän vaunuista? Ja juurikin kaksoskäyttöön 😊

KaraP
4/10 | 

Kiva juttu! Olisi mielenkiintoista myös tietää tarkemmin, mitkä hankinnat on myöhemmin todettu teille turhiksi tai hankaliksi käyttää?

Vierailija
5/10 | 

Toi Stokke Steps on rakkautta!
Muovinen syöttötuoliosa on myös älyttömän helppo pitää puhtaana sitten kun sen aika tulee.

Meillä ei ollut sterilointilaitetta, mutta sen sijaan meillä oli Mamin tutit ja anti-colic -tuttipullot, jotka pystyi molemmat steriloida mikrossa. Suht näppärää, ainakin helpompaa kuin keittämisshow!

Whisbear oli myös materiarakkautta. Keksin sairaalassa soittaa vauvalla white noise -ääntä kun häntä pidettiin sinivalossa ja selvästi pelotti olla siellä laput silmillä. Kohinasta tuli meille apu rauhoittumiseen, mutta usein Spotify saattoi kohista korvan vieressä turhaan tuntikausia kun nukahdin siihen itsekin tai sitten kaipailisin kännykkääni olohuoneen puolella kun se hoiti nukutushommia makuuhuoneessa. Whisbear oli siis meille elämää helpottava ”turhake”!

Vierailija
6/10 | 

Ikean kuolalaput ovat kyllä hinta/hyötysuhteeltaan niiiiiiiiiiiin hyvät!! Tarpeeksi paksut etteivät ole heti läpimärät, pehmeät ja miten paljon helpompaa onkaan vaihtaa se lappunen kuin body tms.

Jonna123
7/10 | 

Nämä listat on kyllä todella mielenkiintoisia koska vauvat ja perheiden tarpeet vaihtelee niin paljon. 🤔🙂 Ennen vauvaa on jotenkin todella sekavakin fiilis että mitä kaikkea tavaraa sitä tarvitsee oikeasti. Mun vauva on jo vuoden ikäinen mutta iso osa tämän listan tarvikkeista olisi meillä olleet vastasyntyneenä täysin tarpeettomia. Ja tosiaan kun on vain yksi vauva niin kaikki on varmasti helpompaa kuin kaksosten kanssa. Sain höyrysteriloijan käytettynä ostamani rintapumpun kylkiäisenä mutta en ole kertaakaan käyttänyt sitä vaikka pumppasin ahkerasti. En myöskään omista kuivaustelinettä pulloille eikä sitä olisi tarvittu koska nostin pullot pyyhkeen päälle kuivumaan. Kuivaaja emme omista enkä oikeastaan koe sellaista tarvitsevani. Vauvani ei puklaillut paljoa ollenkaan eli olen ollut siinä mielessä onnekas (vähemmän pyykkiä). Vaipparoskis olisi turha koska käytän yötä päivää kestovaippoja. Nenäimurista en ole ikinä kuullutkaan eikä vauvallani onneksi ollut sellaisia vaivoja että sitä olisi tarvittu. tämän listan tavaroista tarpeellisia meille olivat haalarit, unipussit, kuolalaput ja sitteri.

Vierailija
8/10 | 

Jonna123:n kanssa samoilla linjoilla. Meillä ei ollut noista juuri mitään, ei edes sitteriä. Stokkessa oli new born set, joka oli kovassa käytössä. Myytiin pois heti, kun vauva alkoi istua. Meillä tuosta listasta oli vauvavuoden aikana käytössä vain haalarit. Muut olisi olleet meille täysin turhia. Kestovaipat peseytyvät ihan tavallisessa koneessa ja kuivuvat narulla. Spotifystä tuli soitettua babylle white noisea. Siihen nukahtivat yleensä sekä äiti että vauva :D

Vierailija
9/10 | 

Meillä,oli esikoisella sitteri, mutta kun siinä nukkui lähinnä perheen koira, ei seuraaville hankittu edes sitä 😂.
Meillä oli myös kestovaipat, joiden kanssa kuivausrumpu oli kyllä ehdoton.

Jos vielä vauvarumbaan lähtisin, hankkisin vain hyvät matkarattaat ja lämpöpussin, kätevän turvakaukalon ja nipun hyviä vaippoja, sekä villavaatteita. Hoitovälineiden sideharsoja reilun kasan, niitä kun voi käyttää ihan joka vaivaan.

Jonna123
10/10 | 

Unohdin mainita, että asun Australiassa ja näin kesällä kestovaipat kuivuvat kuumuudessa ulkona todella nopeasti narulla. Talvella meillä sataa paljon ja on kosteaa joten kuivuminen kestää kauan. Siksi omistankin 36 kestovaippaa kun meillä ei sitä kuivaaja ole. :) Tämä on siis mun kohdalla tietoinen valinta koska sähkö tehdään täällä kivihiilestä ja kuivaaja kuluttaa sitä aika paljon. Jossain vaiheessa hankitaan varmaan aurinkokennot katolle ja silloin kuivaaja olisi varmaan ajankohtainen hankinta. 🤔

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat