Kirjoitukset avainsanalla Electrolux

//*merkki kertoo, että tuote on saatu// 

Mä ajattelin ennen vauvojen syntymää, että koska arki kahden vauvan kanssa tulee olemaan hektistä, täytyisi arkea yrittää helpottaa ainakin joidenkin vempeleiden avulla. Sellaisten, joita ainakin osaa ilman voisi ehkä pärjätäkin, mutta jotka kuitenkin tuovat toimimiseen nopeutta ja keventävät työtaakkaa.

Kaikki arvailuni eivät osuneet oikeiksi, ja jotkut tuotteet/tuotetyypit ovat olleet meidän arjessa hankalia tai turhia. Mutta joistakin olen ollut kiitollinen joka päivä!

MEIDÄN VAUVA-ARKEA HELPOTTANEET VEMPELEET JA TAVARAT:

  1. Aventin höyrysterilointilaite* pulloille ja tuteille. Aivan timanttinen kapine, jota ilman en tiedä, mitä tehtäisiin. Pullojen keittely tuntuisi tässä härdellissä kovalle hommalle + pelkäisin jättäväni lieden päälle, kun lähden ulos hormonipääkopallani. Meillä tämä laite höyryttelee päivin öin. Nälkäisten kaksosten kanssa pulloja menee mieletön määrä vuorokaudessa.
  2. Electroluxin kuivausrumpu*. Mä kirjoittelin tästä jo aikaisemmin, mutta pakko jatkaa ylistystä. Meillä menee molemmilla vauvoilla noin 2-4 vaatekertaa päivisin ja kaksi yöppäriä öisin, koska ovat niin kovia puklaamaan. Toisin sanoen meillä likaantuu 8-12 päällysvaatekertaa pelkästään vauvoilla jo vuorokaudessa, ja päälle tulee tietysti puklatut lakanat, harsot ja kaikki meidän muiden perheenjäsenten vaatteet ja tekstiilit. Ilman kuivausrumpua tulisin varmasti jo hulluksi.
  3. Haalarit. Siis sellaiset päivän sisähaalarit ja öiden yöpuvut, joita on helppo pukea ja riisua(Koska #puklu ja vaatteita vaihdetaan todella usein.). Bodyt ja housut on ihania, mutta niitä on aika työläs ja hidas pukea ja riisua. Ja vieläpä tuplasti. A sanoikin, että jos joku kysyy häneltä vinkkiä vauva-arkeen, se on "sellaiset haalarit, joissa vetskari aukeaa ala- ja yläkautta." Just näin, amen!
  4. Stokke Steps - sitterit*. Meillä ei ole paljon lattiatilaa, mutta vauvat tykkäävät jo istua sittereissä. Stokken ylös, penkkiin kiinni nostettavat, sitterit ovat kultaa, koska A) vauvat saa katselemaan maisemia myös korkeammaltakin ja B) sitterit saa lattioilta pois pyörimästä silloin, kun niitä ei lattialla tarvita. Myöhemmin tuolin runko toimii syöttötuolina ja lopulta vaikkapa koululaisen penkkinä.
  5. Viltit. Mun äiti on virkannut pienille vilttejä ja he saivat myös lahjaksi ihanat villaiset Kivatin viltit. Niitä tarvitaan vähän joka paikassa. Lattialle pötköttelysuojaksi, lämmikkeeksi unille ja pienempänä niillä pystyi tekemään myös kapalon.
  6. Ikean kuolalaput/kankaiset ruokalaput. Toimivat hyvin vaatteiden suojana ja ovat kaiken lisäksi  halpoja.
  7. Ikean kuivausteline pulloille. Höyrysteriloinnin jälkeen pullot on vielä kosteita, joten me isketään pullot vielä telineeseen hetkeksi kuivumaan.
  8. BabyVac-nenäimuri. Aivan ehdoton arjen pelastaja, jota ilmen oltaisiin aivan hukassa. Imee räkää, mutta myös nenään joutunutta maitoa.
  9. Toukkapussit ja villaiset unipussit. Vaikka meidän vauvoilla onkin Joutsenen untuvapeitot nukkuessaan, haluan laittaa heidän yöpukujensa päälle silti aina vielä lämpökerroksen. He kun nukkuvat lämpimästi "pakattuina" aina parempia unia. Pienempinä vauvoilla oli mun äidin tekemät toukkapussit, nyt samaa virkaa toimittaa Myllymuksujen hihalliset unipussit, joissa on peräti tuplakerros merinovillaneulosta. Nämä kestävät muuten konepesun ja myös ko. kuivausrummun villaohjelmalla kuivaamisen. Kokeiltu on useita kertoja!
  10. Vaipparoskis. Pieni asunto, kaksi vauvaa. Tarvitseeko edes perustella? Raikas sisäilma on kiva juttu.

Löytyikö listasta sun suosikit/tarpeettomuudet? Mitä vinkkejä sinä antaisit vauvaperheille tuotetasolla?

-Karoliina-

Kommentit (10)

AnnaIlona
1/10 | 

Minkälainen vaipparoskis teillä on?

Vierailija
2/10 | 

Kiva listaus! Ikea pyysi ihan äskettäin palauttamaan ruokalaput, koska napista tukehtumisvaara.

Vierailija
3/10 | 

Kiitos hyvistä vinkeistä! Haluaisitko kirjoittaa vielä teidän vaunuista? Ja juurikin kaksoskäyttöön 😊

KaraP
4/10 | 

Kiva juttu! Olisi mielenkiintoista myös tietää tarkemmin, mitkä hankinnat on myöhemmin todettu teille turhiksi tai hankaliksi käyttää?

Vierailija
5/10 | 

Toi Stokke Steps on rakkautta!
Muovinen syöttötuoliosa on myös älyttömän helppo pitää puhtaana sitten kun sen aika tulee.

Meillä ei ollut sterilointilaitetta, mutta sen sijaan meillä oli Mamin tutit ja anti-colic -tuttipullot, jotka pystyi molemmat steriloida mikrossa. Suht näppärää, ainakin helpompaa kuin keittämisshow!

Whisbear oli myös materiarakkautta. Keksin sairaalassa soittaa vauvalla white noise -ääntä kun häntä pidettiin sinivalossa ja selvästi pelotti olla siellä laput silmillä. Kohinasta tuli meille apu rauhoittumiseen, mutta usein Spotify saattoi kohista korvan vieressä turhaan tuntikausia kun nukahdin siihen itsekin tai sitten kaipailisin kännykkääni olohuoneen puolella kun se hoiti nukutushommia makuuhuoneessa. Whisbear oli siis meille elämää helpottava ”turhake”!

Vierailija
6/10 | 

Ikean kuolalaput ovat kyllä hinta/hyötysuhteeltaan niiiiiiiiiiiin hyvät!! Tarpeeksi paksut etteivät ole heti läpimärät, pehmeät ja miten paljon helpompaa onkaan vaihtaa se lappunen kuin body tms.

Jonna123
7/10 | 

Nämä listat on kyllä todella mielenkiintoisia koska vauvat ja perheiden tarpeet vaihtelee niin paljon. 🤔🙂 Ennen vauvaa on jotenkin todella sekavakin fiilis että mitä kaikkea tavaraa sitä tarvitsee oikeasti. Mun vauva on jo vuoden ikäinen mutta iso osa tämän listan tarvikkeista olisi meillä olleet vastasyntyneenä täysin tarpeettomia. Ja tosiaan kun on vain yksi vauva niin kaikki on varmasti helpompaa kuin kaksosten kanssa. Sain höyrysteriloijan käytettynä ostamani rintapumpun kylkiäisenä mutta en ole kertaakaan käyttänyt sitä vaikka pumppasin ahkerasti. En myöskään omista kuivaustelinettä pulloille eikä sitä olisi tarvittu koska nostin pullot pyyhkeen päälle kuivumaan. Kuivaaja emme omista enkä oikeastaan koe sellaista tarvitsevani. Vauvani ei puklaillut paljoa ollenkaan eli olen ollut siinä mielessä onnekas (vähemmän pyykkiä). Vaipparoskis olisi turha koska käytän yötä päivää kestovaippoja. Nenäimurista en ole ikinä kuullutkaan eikä vauvallani onneksi ollut sellaisia vaivoja että sitä olisi tarvittu. tämän listan tavaroista tarpeellisia meille olivat haalarit, unipussit, kuolalaput ja sitteri.

Vierailija
8/10 | 

Jonna123:n kanssa samoilla linjoilla. Meillä ei ollut noista juuri mitään, ei edes sitteriä. Stokkessa oli new born set, joka oli kovassa käytössä. Myytiin pois heti, kun vauva alkoi istua. Meillä tuosta listasta oli vauvavuoden aikana käytössä vain haalarit. Muut olisi olleet meille täysin turhia. Kestovaipat peseytyvät ihan tavallisessa koneessa ja kuivuvat narulla. Spotifystä tuli soitettua babylle white noisea. Siihen nukahtivat yleensä sekä äiti että vauva :D

Vierailija
9/10 | 

Meillä,oli esikoisella sitteri, mutta kun siinä nukkui lähinnä perheen koira, ei seuraaville hankittu edes sitä 😂.
Meillä oli myös kestovaipat, joiden kanssa kuivausrumpu oli kyllä ehdoton.

Jos vielä vauvarumbaan lähtisin, hankkisin vain hyvät matkarattaat ja lämpöpussin, kätevän turvakaukalon ja nipun hyviä vaippoja, sekä villavaatteita. Hoitovälineiden sideharsoja reilun kasan, niitä kun voi käyttää ihan joka vaivaan.

Jonna123
10/10 | 

Unohdin mainita, että asun Australiassa ja näin kesällä kestovaipat kuivuvat kuumuudessa ulkona todella nopeasti narulla. Talvella meillä sataa paljon ja on kosteaa joten kuivuminen kestää kauan. Siksi omistankin 36 kestovaippaa kun meillä ei sitä kuivaaja ole. :) Tämä on siis mun kohdalla tietoinen valinta koska sähkö tehdään täällä kivihiilestä ja kuivaaja kuluttaa sitä aika paljon. Jossain vaiheessa hankitaan varmaan aurinkokennot katolle ja silloin kuivaaja olisi varmaan ajankohtainen hankinta. 🤔

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

*saatu tuote 

Kuten olen joskus kertonut, mä olen ennen kaikkea käytännönläheinen sisustaja. Mun silmää hivelee toimiva koti ja säilytysratkaisut. Ei niinkään koriste-esineet, joilla ole muuta kuin visuaalista virkaa.

Yksi käytännöllisen sisustamisen kulmakivi mun mielestä on se, että tavarat ovat helposti otettavissa ja paikalleen laitettavissa. Ja yleensä tämä tarkoittaa sitä, että tavarat ovat niissä huoneissa, joissa niitä käytetään.

Mutta. Kun neliöt on pienet, voi kodin toimintoja ja tiettyjen huonekalujen paikkaa miettiä myös uudella tavalla. Muistan aina, kun kävin Lähiömutsi-Hannen perheen entisessä kodissa, ja tajusin, että heillä oli arkkupakastin olohuoneessa. Se oli sellainen ahaa-elämys siitä, kuinka kotia voi katsella uudella tavalla. Että jos pakastin ei mahdu keittiöön, ei se tarkoita sitä, etteikö sitä voisi silti hankkia, jos sellaisen tarvitsee.

Meidän suurin arjen pelastus näissä neliöissä on ollut varmasti juuri se, että meillä ei kaikki toiminnot ja kodinkoneet ole ns. oikeissa huoneissa. Ensinnäkin (kuivaava) pesukone keittiössä on ehdoton, koska kylpyhuone on niin pieni, ettei sinne ole mitään mahdollisuutta mahduttaa pesukonetta. Toinen kodin kannalta merkittävä juttu on Inaria-kaappi* meidän eteisaulassa. Aulasta ja kaapista voit lukea enemmän täältä postauksesta, mutta pähkinänkuoressa tuo kaappi kätkee sisäänsä kaiken sen, mitä vauvat "toivat mukanaan" - rataskopat, turvakaukalot, hoitopöydän ja niin edelleen.

Kolmas arkea helpottava, vähän erikoisessa paikassa oleva kodinkone/toiminto on eteisen kaapin sisältä löytyvät Electroluxin kuivausrumpu*. Kun olimme kaksosvalmennuksessa, meille tuleville monikkovanhemmille kerrottiin lukuisia ja taas lukuisia arkea helpottavia niksejä, tavaroita ja vempaimia. Monet niistä olivat tietysti perhekohtaisia suosikkeja, joita kaikki eivät kokeneet tarpeellisiksi. Mutta kuivausrumpu oli kodinkone, jota KAIKKI suosittelivat. Eikä ihme! Pyykkiä tulee kauheat määrät, eikä pyykin ripsutamiseen ja kuivan pyykin odotteluun oikeasti ole aikaa.

Mä olin ensin vähän pelokas kuivausrummun suhteen, koska pelkäsin sen rypyttävän ja kutistavan vaatteet. Mutta näin kuukauden kuivausrumpukokemuksella olen täysin rakastunut tuohon vempaimeen! Ei ole kutistunut, ei rypistänyt ja kaiken lisäksi kaikille vaatteille on omat ohjelmansa. Jopa villalle ja kengille!

Toinen asia, jota en kuivausrummuista tiennyt, oli se, ettei kuivausrummut tarvitse vedenpoistoletkua. Vesi, joka vaatteista tulee, kerääntyy kuivurin yläosan säiliöön, josta sen voi sitten itse kipata kuivauskerran jälkeen pois.

Että sellaisia käteviä, pienen kodin pelastajia. Joita ilman tämä meidän arkipaletti ei tosiaan pysyisi kasassa. 

-Karoliina-

Kommentit (6)

Marttamuija
1/6 | 

Ja hitsi mikä määrä sitä pesupölynukkaa jää sinne sihvilään rummutuksen jälkeen. Kun se kaikki olis muuten huoneilmassa ja vaatekaapissa vähintään ✌

Kettu84
3/6 | 

Kannattaa vaan muistaa tyhjentää se vesisäiliö tarpeeksi usein. Ei mitenkään että itte oisin unohtanut joskus ja saanut kaikki vedet päälleni ja pitkin lattiaa...

Meillä se rumpu oli tosin myös pesutornin ylempi osapuoli ja vesisäiliö rummun yläosassa (en tiedä onko ne aina). Ja kun olen tämmöinen pätkä, tyhjentäminen oli vaikeeta ilmankin. Kaikenlaista ehti tapahtua :D

Vierailija
4/6 | 

Miksi sekä kuivaava pesukone että kuivausrumpu? Eikö kuivaavan pesukoneen ideana ole juurikin se, ettei tarvitse olla kahta erillistä laitetta?

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
5/6 | 

Kuivaava pesukone pesee 8kg, mutta kuivaa vain 4kg. Joten jos haluaa kuivata saman määrän kuin pesee, pitää pestä vajaita koneellisia. Tosin: Tuplakuivaus pelastaa paljon. Ensin pestään 8kg koneellinen ja kuivataan se kuivurissa. Kun kuivurin menee päälle, voi heti perään laittaa pesukoneeseen vielä yhden 4kg satsin pesuun ja kuivaukseen. Näin saa kerralla 12kg pyykkiä puhtaaksi ja kuivaksi. Tehdään tällainen "tuplabuukkaus" usein esimerkiksi yön ajaksi.

Vierailija
6/6 | 

Joskus ”ennen vanhaan”, kun lapsuudenkotiini hankittiin ensimmäinen kuivausrumpu, siihen tosiaan tarvittiin sekä poistoletku vedelle, mutta myös ilmalle. Rummut olivat kuin päiväkodin kuivauskaapin, joista lämmin poistoilma johdettiin ilmanvaihtokanavaan. Sellaisen sijoittaminen kotiin oli vähän hankalaa, mutta itse kone kyllä aivan ihana.

Ekan oman kuivausrummun hankin kuusitoista vuotta sitten, enkä kyllä suostuisi enää ilman olemaan. Kesällä on toki mukavaa ripustaa pyykkejä ulos kuivumaan, mutta muuten en kyllä halua pyykinkuivaustelinettä kotiini tilaa viemään. Kuivaan siellä kaiken.
Pyykin kuivatus sisällä vie tilan lisäksi myös enemmän energiaa kuin kuivausrummussa kuivaaminen.
Meillä on esimerkiksi vain yhdet (varsinaiset) lakanat jokaiselle perheenjäsenelle. Kun haluan ne pestä, otan aamulla sängystä pois, pesen ja kuivaan ja puetaan illalla takaisin sänkyyn. En todellakaan halua enää suurta määrää liinavaatteita säilyttää vain pyykkipäivä varten!

Ps. Kyllä niitäkin malleja markkinoilta vielä saa, joissa vesi ohjataan letkulla suoraan lattiakaivoon.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat